NRK Meny
Normal

Brækhus' slagplan – runde for runde

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Kveldens tittelkamp mellom Cecilia Brækhus (32) og utfordrer Myriam Lamare (39) er ventet å bli en tett og jevn batalje, som fort kan komme til å bli avgjort på poeng. Her er Brækhus' slagplan for samtlige ti runder.

Cecilia Brækhus

HAR PLANEN KLAR: Cecilia Brækhus er blitt en erfaren proffbokser, og har klare tanker om hvordan kampen mot Lamare vil utvikle seg.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Den franske motstanderen viste frem sin topptrente kropp under fredagens innveiing, og lovet Cecilia Brækhus kamp til døra om de tre VM-beltene som står på spill.

Brækhus og Lamare

Cecilia Brækhus og Myriam Lamare stod ansikt til ansikt under fredagens innveiing i Frederikshavn.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg så ikke så mye på Brækhus. Jeg så mer på de tre beltene hun hadde med seg. De vil jeg ha, uttalte bråkjekke Myriam Lamare til NRK.no i går.

Deretter kikket hun i NRKs kamera, løftet en finger mot linsen og sa følgende på «'Allo 'allo»-engelsk:

«Cecilia, I'm coming for you».

Røpet slagplanen

Brækhus vedgår at Lamare er blant de tøffeste motstanderne hun har møtt, og ser for seg en lang og slitsom kamp.

Den norske 32-åringen har på ingen måte tatt lett på oppgaven med å forsvare sine tre VM-belter for 13. gang.

Under en hektisk presseseanse i Frederikshavn fredag ettermiddag fikk NRK.no sneket til seg fem minutter og seks sekunder med den norske verdensmesteren.

På NRKs oppfordring, tok Brækhus seg tid til å gå gjennom hvordan hun ser for seg kampen kan utvikle seg - runde for runde:

Runde 1:

– Gongongen går, kampen er i gang. Hva skjer så?

– Man har gjerne lagt seg en strategi fra start, men man kan aldri vite hva motstanderen vil gjøre fra start. Så i runde én går man ut og føler seg litt fram. Det er i hvert fall stort sett det jeg gjør. Siste kampen (mot Oxandia Castillo journ.anm.) endret jeg taktikk totalt og bare måkte på fra start, men da tar man en stor sjanse. Da åpner man seg opp. Så generelt går man ut og føler seg litt fram, forklarer Brækhus.

Runde 2-4:

– I runde 2, er man allerede litt sliten da?

– Nei, i runde 2 har man blitt litt varm – man er ikke sliten ennå, men man har fått kroppen i gang og setter opp tempoet litt. Man vet litt mer om motstanderen, og da blir det mer boksing. Sånn går det også gjennom de neste rundene. Tempoet er høyere, og man kan gjøre som man har planlagt.

– Får du beskjeder fra treneren din allerede etter den første runden? Og snakker du til ham, eller får du bare beskjeder?

– I kamp får du bare beskjeder, og det er sånn det skal være. Du skal ha en trener som gir deg korte, tydelige beskjeder om hva du skal gjøre. Ikke noe langt og beskrivende, bare kort og kontant.

Energi-boost i runde 6

Runde 5-6:

– Da er man midt i kampen, og man har tatt imot mye slag. Det begynner kroppen å ta konsekvensen av. Men du har fire runder igjen og tempoet er fortsatt høyt. Noen ganger får man litt ekstra energi i runde 6, faktisk. Da tenker jeg gjerne «OK, nå er det fire runder igjen. Nå kjører vi på». Da girer jeg gjerne opp.

– Hva skjer mellom rundene? Drikker du vann, eller drikker du en form for energidrikk?

– Det er forskjellig fra bokser til bokser hva man ønsker å få i seg mellom rundene. Noen vil ha mye vann, jeg drikker helst bare litt. Jeg liker ikke å få vann i ansiktet slik noen boksere gjør. Men jeg drikker litt vann, ja.

Runde 7-8:

– Det begynner å nærme seg slutten på kampen, og tempoet faller noe, selv om det fortsatt er høyt. Spesielt på slutten av runde 8 merker man at kroppen er litt kjørt. Man begynner å kjenne det litt. Det begynner å gjøre seg gjeldende at man har gått åtte tøffe runder.

– Hender det at du går i surr om hvilken runde du er i?

– Nei, aldri. Jeg har alltid oversikt over hvor vi er i kampen. Det er veldig viktig, med tanke på strategien og taktikken min.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Cecilia Brækhus

LURT SMIL: Cecilia Brækhus skal ut i sin 24. proffkamp lørdag kveld. Hun vet godt hva som kreves for å være optimalt forberedt.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

«Skal ut og vinne kampen»

Runde 9-10:

– I de aller siste rundene, hva er tankegangen da?

– Da er det snart slutt og man er sliten. Men man går alltid ut i de to siste rundene med tanken «Nå må jeg ut og gi alt. Jeg skal ut og vinne denne kampen her». Men man må også være smart, for kroppen er sliten. Det gjelder å ikke gjøre noe dumt. Man må ikke bokse som om det er runde én eller to.

– Kjenner du smerte underveis i kampen, eller er du så «i øyeblikket» at du ikke merker noe som helst?

– I runde 10 kjenner man smerten komme. Da kjenner man det absolutt. Det er vondt overalt, egentlig. Man merker det også i pusten, og pulsen er veldig høy. I en tøff kamp må jeg snakke litt til med meg selv på slutten, for pusten går. Det mentale er helt sentralt på slutten.

Franske Myriam Lamare har vært proffbokser i mer enn ti år, og har uttalt at Brækhus-kampen blir hennes siste før hun legger opp. Lamare står med 22 seire på 25 proffkamper. De tre tapene hennes har kommet mot Anne-Sophie Mathis (to tap) og Holly Holm.

Cecilia Brækhus er ubeseiret etter 23 proffkamper. Den norske jenta er tittelholder i bokseforbundene WBC, WBA og WBO. Hver runde varer i to minutter, altså kan bokserne maksimalt gyve løs på hverandre i 20 minutter.

I tillegg til Brækhus, skal også nordmennene Aleksander Hagen og Tim-Robin Lihaug i bokseringen i Frederikshavn i kveld.

Brækhus og Lamare

KVELDENS DUELL: Myriam Lamare fra Frankrike mot Cecilia Brækhus fra Bergen og Norge.

Foto: Vegard Grøtt / NTBscanpix

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner