NRK Meny
Normal

Brækhus-promotor åpner for omkamp

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Oxandia Castillo (18) ønsker seg en ny sjanse mot Cecilia Brækhus (31) så fort som mulig. Det kan bli en realitet, sier Brækhus-promotor Nisse Sauerland.

Cecilia Brækhus og Oxandia Castillo

Brækhus-promotor Nisse Sauerland (i midten) utelukker ikke en ny kamp mot Oxandia Castillo (t.h.).

Foto: NTB scanpix

– Det kan bli en omkamp i fremtiden, definitivt. Men nå synes jeg Castillo skal reise hjem til karibien, lære av sine feil, og så får vi se hva som skjer, sier Nisse Sauerland til NRK.no etter lørdagens heftige boksekamp i Frederikshavn.

Cecilia Brækhus beholdt alle sine tittelbelter med en - til slutt - nokså suveren seier over den 18 år gamle villbassen Oxandia Castillo.

Castillo åpnet forrykende, men ble etter hvert sliten. Så sliten at dommeren valgte å stoppe kampen i niende runde. Dermed seier på teknisk knock-out til den regjerende mester Brækhus.

Vil ha revansje

Castillo var likevel meget fornøyd med egen innsats.

– Jeg bokset bra, så jeg er ikke veldig skuffet. Jeg kom hit for å vinne, og vet at jeg ga alt jeg hadde, sier Oxandia Castillo til NRK.no.

– Trodde du på et tidspunkt at du kunne vinne denne kampen?

– Jeg følte jeg kunne vinne når som helst, fordi jeg slår så hardt. Men jeg må bare respektere at dommeren stoppet kampen.

– Vil du møte Cecilia igjen?

– Ja. Så fort treneren min sier jeg er klar, kommer jeg gjerne tilbake, sier Castillo.

Nisse Sauerland er Brækhus-promotor, og jobber daglig med å ordne nye kamper for den norske jenta.

Se siste runde i kampen mellom Cecilia Brækhus og Oxandia Castillo her.

Se den niende runden, da Cecilia Brækhus slo Oxandia Castillo på teknisk knock out.

– Hun må bli mer utholden

Han var genuint bekymret for hva Castillo skulle finne på i kampen mot Brækhus. Han har sjelden sett et større boksetalent, og inviterer fattigjenta fra Den dominikanske republikk gjerne tilbake.

– Castillo har mye å lære. Hun må få mer erfaring, men hun har den vanvittige slagstyrken i bånn. Hun må også bli mer utholden - hun ble synlig sliten mot slutten av kampen, sier Sauerland.

Brækhus hyllet den unge motstanderen etter kampen.

– For et kjempetalent. Den dagen jeg gir meg, kan hun fort bli den nye store stjerna, sa Brækhus på pressekonferansen.

– Jeg skal gjøre mitt beste for å kunne slå Brækhus neste gang, sier Castillo.

Cecilia Brækhus får en telefon fra treneren sin midt i intervjuet med NRK. Da greide ikke lenger den iskalde krigeren skjule følelsene sine.

Videoklipp: Her blir det for mye for Brækhus i garderoben.

Siste nytt

 • Rooney sentral i Everton-seier

  Wayne Rooney var involvert i samtlige av Evertons mål i 3-1-seieren mot Swansea mandag. Først bommet han på straffen, som Calvert-Lewin satt i mål på returen. Så assisterte han Gylfi Sigurdsson, før han selv satte inn 3-1 fra krittmerket.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Avis: Gatlin i ny dopingskandale

  Ifølge britiske Telegraph er den tidligere dopingtatte sprinteren Justin Gatlin og det amerikanske støtteapparatet under etterforskning. Avisen skriver at medlemmer av støtteapparatet skal ha tilbudt stoffer i brudd med idrettens antidopingregler.

  gull
  Foto: Jewel Samad / AFP
 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal