Hopp til innhold

Brækhus kaller utspill fra MMA-stjerne respektløst

Cecilia Brækhus utfordrer den amerikanske mixed martial-mesteren Ronda Rousey etter uttalelse om at hun kunne vunnet en VM-tittel som bokser.

Ronda Rousey

Den kjente MMA-utøveren Ronda Rousey jobber også som modell og skuespiller.

Foto: Jayne Kamin-Oncea / Reuters

 Cecilia Brækhus

Brækhus: - Jeg stiller gladelig opp.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Om det er noe hun tror på og er klar for en utfordring, stiller jeg gladelig opp på for å forsvare mine titler mot henne, sier Brækhus.

Brækhus ble nylig den første kvinnelige bokseren som sikret seg alle tittelbeltene i boksing.

Den norske utøveren ble hyllet i kampsportmiljøet over hele verden for prestasjonen, men det kan virke som om den amerikanske mixed martial utøveren Ronda Rousey ikke er like imponert.

I et intervju med magasinet mixedmartialarts.com slenger i hvert fall treneren Edmond Tarverdyan skikkelig med leppa når det gjelder boksesporten.

– Det er ikke noen tvil om at Ronda kunne vinne en VM-tittel i sin aller første boksekamp. Jeg har sett henne på trening når hun har sparret mot

Ronda Rousey

Ronda Rousey har også en rolle i filmen 'Expendables 3'.

Foto: Phil Bray / Ap

verdensmestere. Selv med 400 grams hansker slår hun folk i gulvet, sier treneren til nettstedet.

Reagerer kraftig

Ronda Rousey er en allsidig utøver som også jobber som modell og skuespiller. Hun har blant annet en rolle i storfilmen «Expendables 3».

I OL i Beijing i 2008 tok hun bronse i judo i 70-kilosklassen. Da som yngste utøver.

Hun har også sølv fra VM i judo i samme vektklasse i 2007. Hun har også flere seirer fra de panamerikanske lekene og er regjerende UFC-mester i bantamvekt.

– Drar gjerne til Vegas

Uttalelsene fra den amerikanske treneren kommer i forbindelse med et intervju om den tidligere bokseren Holly Holm, som meldte overgang til MMA.

Cecilia Brækhus reagerer kraftig på intervjuet. I en pressemelding beskriver hun kommentarene som «respektløse».

Brækhus sier videre at hun gjerne tar imot en utfordring fra MMA-utøveren.

– Om det er noe hun tror på og er klar for en utfordring, stiller jeg gladelig opp på for å forsvare mine titler mot henne. Jeg reiser til og med gjerne til Las Vegas for å bokse mot henne i hennes egen lekegrind, sier Brækhus.

– Ronda er en eksepsjonell utøver og er en av de beste i sin idrettsgren, og for det fortjener hun min respekt. Men å si at hun kan bli verdensmester i sin første boksekamp er litt respektløst, sier hun.

Brækhus har for tiden en liten pause fra boksesporten etter seieren over Ivana Habazin i København 13. september.

Siste nytt

 • Gjør sjelden Tour de France-endring

  Tour de France skal ikke avsluttes i Paris for første gang på 119 år når rittet konkluderes i Nice i 2024-utgaven.

  Avgjørelsen ble presentert av arrangør ASO på en pressekonferanse torsdag.

  Rittet har blitt avsluttet i Paris siden 1905, men i 2024 må det gjøres endringer. Grunnen er at OLs åpningsseremoni skal avholdes på Champs-Élysées fem dager etter rittets slutt.

  Siste etappe av Tour de France har lenge blitt avsluttet nettopp på Champs-Élysées, men i 2024 skal sykkeleliten spurte om seieren i Nice.

  – Nice er en by som skinner og som er kjent over hele verden, sier rittsjef Christian Prudhomme.

  Rittet er tilbake i Paris i 2025.

  Tour de France
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Tredjeplass for de norske skiskytterkvinnene

  Norge var langt ifra noen favoritt på dagens stafett, men de norske kvinnene leverte meget sterkt i de finske skoger.

  Ingrid Landmark Tandrevold og tyske Denise Herrmann-Wick var utrolig jevne på den siste etappen. Så jevne at de faktisk skjøt synkront på den liggende skytinga.

  – Det er synkronskyting her nå, sa Ingrid Glomnes på NRKs radiosending.

  Også på den siste skytinga var det jevnt, men Tandrevold trengte kun ett ekstraskudd kontra Herrmann-Wick sine to.

  Tandrevold vant duellen på standplass, men fikk ikke en stor nok luke til Herrmann-Wick, som tok hun igjen. Dermed ble Norge nummer tre.

  – Jeg er veldig stolt. Veldig fornøyd med den jobben og den lagbyggingen vi har gjort, som gjør at vi kun skyter tre ekstraskudd og går oss opp på pallen. Det synes jeg vi har all grunn til å være stolte av, sier Tandrevold til NRK.

  Ragnhild Femsteinevik var det mest usikre kortet på det norske laget. Men på sin tredjeetappe leverte hun varene. Ti treff og null bom var stor forbedring fra gårsdagens 68. plass på normaldistansen.

  – Det var veldig deilig i dag. Alle blinkene bare datt ned, så det var veldig bra. Disse jentene her er så gode. Vi har det skikkelig bra sammen, og vi presterer veldig bra. Det er deilig, sier Femsteinevik.

  Karoline Knotten gikk førsteetappen, og med unntak av to ekstraskudd gikk Knotten en meget god etappe og sendte Ida Lien ut i tet på den andre etappen.

  Også Lien leverte varene. Hun skjøt fullt hus på den første skytinga, men det store spørsmålstegnet var ståendeskytinga. Den fikset Lien med to ekstraskudd, og dermed kunne hun sende Femsteinevik ut i pallkamp på den tredje etappen.

 • Vålerenga-spiss klar for HamKam

  Angriper Henrik Udahl (25) går fra Vålerenga til HamKam. Udahl har signert en fireårskontrakt med eliteserielaget.

  Det melder Vålerenga på sine nettsider.

  – Henrik er en fantastisk gutt som jeg unner alt godt. Han har tatt steg siden han kom til Vålerenga, men i den alderen han er i, trenger han å få spille enda mer, og da gjerne i tospann med en spiss til. Det tror jeg han vil få gode muligheter til i HamKam, sier Dag-Eilev Fagermo.

  Udahl endte med 54 kamper og 14 mål for Oslo-klubben.

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Kristiansund (3-0)
  Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste