NRK Meny
Normal

Brækhus med Klitsjko-samarbeid

Onsdag ettermiddag ble det klart at Cecilia Brækhus bryter med sin mangeårige boksepromotor Team Sauerland og blir en del av Vladimir Klitsjkos selskap K2.

Cecilia Brækhus

NY SAMARBEIDSPARTNER: Cecilia Brækhus blir en del av temaet til Vladimir Klitsjko.

– Vi er glade for å informere om at Cecilia skal samarbeide med verdens beste tungvektsbokser, Vladimir Klitsjko, sier manager Rune Brynhildsen.

Vladimir Klitsjkos selskap K2 blir Brækhus nye promotor. Hun har også inngått en samarbeidsavtale med sportsrettighetsselskapet IMG.

– Jeg er utrolig stolt og lykkelig over at dette nå har gått i orden. Jeg har enorm respekt for Vladimir både som menneske, idrettsmann og forretningsmann, sa 33-åringen på pressekonferansen.

– Attraktiv bokser

Wladimir Klitschko

VERDENS BESTE: Vladimir Klitsjko blir betegnet som verdens beste tungvektsbokser.

Foto: Wilfredo Lee / Ap

Klitsjko sier i en videohilsen at han gleder seg til å samarbeide med en bokser som har vunnet enda mer enn han selv.

– Ikke bare ser hun attraktiv ut, men hun er også sportslig attraktiv. Brækhus er verdens beste kvinnebokser. Hun har flere VM-belter enn meg, sier han i videohilsenen.

Se hilsenen i videovinduet øverst i saken.

– Jeg ser ingen grenser for hva vi kan oppnå sammen og jeg tror mulighetene mine der er uendelige, sa Brækhus.

Vil styre sin egen karriere

Tidligere onsdag kom spekulasjonene om at Cecilia Brækhus bryter med Team Sauerland etter sju års samarbeid. Senere ble dette altså bekreftet.

– Jeg har hatt mange gode år i Sauerland, men nå føler jeg det er på tide at jeg blir min egen sjef. Jeg vil ta styringen over min egen karriere, noe jeg føler jeg kan få til sammen med K2, IMG og trenerne mine, sa den norske bokseren.

Cecilia Brækhus brakk foten på flere steder under sin forrige kamp mot Jennifer Retzke 29. november. Hun fortsatte i sju runder etter at den brakk og måtte i februar gå gjennom en operasjon.

– Operasjonen var vellykket. Alt ser veldig bra ut og jeg håper jeg kan kaste krykkene i neste uke. Jeg regner med å være tilbake i trening om ikke altfor lenge, fortalte hun.

– Jeg er klar for kamp igjen til høsten, fortsetter bergenseren.

33-åringen fortsetter å ha base i Berlin.

– Det er der jeg har teamet mitt. Vi jobber nå med å få på plass en ny trener, avsluttet Brækhus.

Cecilia Brekhus om samarbeidet med Klitscko.

GLEDER SEG: Cecilia Brækhus ser fram til å samarbeide med tungvektsbokser-brødrene Klitsjko.

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag