Brækhus må utsette tittelkampen

Cecilia Brækhus (32) sliter med en skade på øyet og må utsette tittelkampen mot Myriam Lamare (38) to uker.

Brækhus

Cecilia Brækhus utsetter kampen mot Myriam Lamar to uker. Her er hun i aksjon mot Oxandia Castillo.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

FRANCE BOXING LAMARE

Myriam Lamare må vente to uker ekstra på å få møte Cecilia Brækhus.

Foto: REMY DE LA MAUVINIERE / AP

– Jeg er veldig lei meg for utsettelsen, men det er ingenting jeg kan gjøre med det, sier Cecilia Brækhus i en pressemelding.

Den norske jenta skulle egentlig forsvare titlene sine mot tidligere verdensmester Myriam Lamare i Frederikshavn 18. januar. Men på grunn av øyeskaden må hun utsette kampen til 1. februar.

– Kan ikke ta noen sjanser

– Når det kommer til en boksers helse, kan vi ikke ta noen sjanser. Legene har beordret Cecilia til å trene lettere i ti dager, og det gjorde det umulig for henne å være 100 prosent til 18. januar, sier promotør Nisse Sauerland i pressemeldingen.

Brækhus skal ha fått en finger i øyet under sparring hjemme i Berlin, og øyet er så vondt at hun ikke kan gå ut i ringen.

Verste følelsen

Brækhus har også tidligere blitt tvunget til å utsette kamper på grunn av skade, blant annet mot Anne Sophie Mathis i 2012.

– Tro meg, det er den verste følelsen i verden. Man føler at man svikter fansen. Jeg var veldig skuffet med en gang, men jeg er lettet over at utsettelsen bare er på to uker, og at vi fikk avtalt en ny dato så kjapt. Jeg håper at fansen min fortsatt kommer til Frederikshavn og støtter meg, sier hun.

Den norske «førstedamen» er mester i weltervekt i World Boxing Association, World Boxing Council og World Boxing Organization – og setter alle beltene sine på spill i møtet. Brækhus har vunnet alle sine 23 proffkamper.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Cecilia Brækhus Georg Bramowski

Cecilia Brækhus og trener Georg Bramowski etter seieren over Oxandia Castillo fra Den dominikanske republikk. Nå er det klart at Otto Raim skal trene Brækhus frem til kampen mot Myriam Lamare.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Bytter trener

I pressemeldingen skriver også Team Suerland at det blir endringer i støtteapparatet til bokseren.

Ulli Wegner og Georg Bramowski har ikke fått konsentrert seg fullt og helt om Brækhus ettersom de også jobber med Marco Huck og Arthur Abraham, og dermed er det bestemt at Otto Ramin skal trene Brækhus frem mot Lamare-kampen.

– Jeg vil alltid stå i gjeld til Wegner og Bramowski. Det er de som gjorde meg til den jeg er i dag, sier hun.

Brækhus' nye trener, Otto Ramin, trente Bergens-jenta i forbindelse med seieren over Chavelle Hallback i København i 2011.

– For å ta neste steg i karrieren min – og for å kunne bokse i Norge en dag – så må jeg ha en trener som bare kan fokusere på meg, legger hun til.

Siste nytt

 • Landslaget ga seerrekord

  667 000 seere i snitt så Norge avansere til kvartfinalen i VM lørdag kveld. På det meste var det 895 000 seere som fikk med seg dramaet mot Australia, det er ny rekord. Ingen fotballkamp på norsk TV har gitt høyere seertall i år.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia 1-1, 5-2 etter straffespark.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • G19-troppen til EM i Armenia

  Landslagstrener Gunnar Halle presenterte mandag troppen til sommerens G19-EM i fotball. Der er blant andre, Colin Rösler og Edvard Sandvik Tagseth. EM arrangeres i perioden 14. til 27. juli. Norge er i gruppe med Tsjekkia, Irland og Frankrike.

  Gunnar Halle
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Real: - Vi selger ikke Ødegaard nå

  Real Madrid skal ha gitt Bayer Leverkusen beskjed om at klubben ikke har noe ønske om å selge Martin Ødegaard i sommer.

  Dermed er en utlånsavtale det mest sannsynlige. Det bekrefter den tyske storklubbens sportsdirektør Simon Rolfes overfor storavisen Bild.

  Martin Ødegaard
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal