NRK Meny
Normal

Brækhus kan feire: Proffboksing blir tillatt

Cecilia Brækhus (33) vil få nok en seier: Venstre gir grønt lys til proffboksing i Norge, etter det NRK.no erfarer.

Brækhus

TRE BRUDD: Cecilia Brækhus møtte pressen onsdag etter at hun pådro seg brudd i foten i VM-kampen mot Jennifer Retzke.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

– Åh, slutt. Jeg vil ikke ha forventinger, for jeg blir så skuffet hvis det ikke går gjennom. Jeg er bare «cool» og rolig, i hvert fall på overflaten, så får vi se, sier Brækhus til NRK.no.

Hun kom hjem til juleferie onsdag og benyttet anledningen til å ta en prat med norsk presse.

Det skjedde dagen etter at familie- og kulturkomiteen på Stortinget la fram en positiv innstilling i saken om å tillate proffboksing i Norge.

Enstemmig

Flertallet i komiteen, bestående av medlemmene fra Høyre og Fremskrittspartiet, vil oppheve forbudet, men før saken er endelig avgjort må den behandles i Stortinget tirsdag neste uke.

Venstre har tidligere uttalt at det vil støtte et slikt forslag, og NRK.no erfarer at hele Venstres stortingsgruppe vil stemme ja og sikre regjeringspartiene flertall for forslaget.

Frp og Høyre har ikke råd til å få mer enn én stemme imot.

– Jeg ser for meg min neste kamp om tre til fire måneder, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg håper den kampen kommer til å gå i Norge, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Tre uker ute

Brækhus må vente til midten av januar før hun kan snøre på seg hanskene igjen. 33-åringen har fått tre brudd i foten, og nå venter det flere uker med rehabilitering.

– Jeg hadde uansett sett for meg en liten ferie nå. Jeg er sliten etter fire knallharde kamper i år. Jeg vil si jeg er godsliten, men trenger litt tid til å få igjen lysten til å trene og bokse, sier Brækhus, som nå tar en ekstra lang juleferie i Bergen.

Og tirsdag vil hun få en helt spesiell julegave på forskudd.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal