NRK Meny
Normal

Brækhus-kamp kan drøye til over sommeren

Kampen om hvor Cecilia Brækhus skal bokse sin første proffkamp i Norge er allerede i gang. Men det kan gå over et halvt år før hun får bokse i hjemlandet.

Cecilia Brækhus

KAKEFEIRING: Cecilia Brækhus spiste kake i Stortinget tirsdag, nå begynner arbeidet med å finne kamparena.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Tirsdag jublet boksetilhengerne da Stortinget opphevet det 33 år gamle forbudet mot proffboksing i Norge.

Stortingsflertallet besto av regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet og støttepartiet Venstre. Forslaget ble vedtatt med 54 mot 48 stemmer.

Norges Bokseforbund og Cecilia Brækhus uttalte tirsdag at de håpet den første

Cecilia Brækhus

FORSVARTE TITTELEN: Brækhus slo Jennifer Retzke nylig. Neste tittelkamp kan bli på norsk jord.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

proffkampen kunne bli avholdt allererede i februar 2015.

Nedsettes kommisjon

Det kan likevel ta litt lenger tid før den norske verdensmesteren får realisert drømmen om å bokse på norsk jord.

– Det tar litt tid, det skal nedsettes en kommisjon som skal lage et reglement for å sørge at alt går trygt for seg, sier kommersiell manager Rune Brynhildsen til NRK.

– Vi snakker nok om mai, kanskje til og med etter sommeren, sier han.

Dermed må Brækhus-tilhengerne smøre seg med tålmodighet en liten stund til.

Brynhildsen forteller at de er i gang med å finne en egnet arena og by for Brækhus' første kamp på norsk jord.

Les også: – Misunnelig på de som er aktive i dag

– Følelser for Bergen

Det er ennå ikke tatt noen avgjørelse, men Brynhildsen innrømmer at bokserens hjemby Bergen stiller sterkt.

– Det er veldig vanskelig å svare på om hvor jeg vil bokse i Norge. Akkurat nå er jeg for overveldet, sier Brækhus selv.

I Oslo-regionenen er det Telenor Arena på Fornebu og Oslo spektrum som er de to mest sannsynlige arrangørstedene, og begge steder bekrefter over NRK at de allerede har vært i kontakt med Team Sauerland, promotøren til Cecilia Brækhus.

– Vi har ingen favorittarena. Men det er klart at det er mange følelser for Cecilia knyttet til Bergen. Det er ingen tvil om det, sier manageren.

– Vi har en våt drøm om at bergenserne vil gå den ekstra milen for Cecilia. Hvis de legger tak over Brann stadion, så fyller hun Brann stadion.

Komplisert puslespill

– Hvor stor er interessen for Cecilia Brækhus i Norge, tror du?

– Det er fullt mulig å fylle stadioner som tar fra 10.000 til 20.000 mennesker. Men dette blir et grundig og komplisert puslespill. Det er mange brikker som skal på plass før vi velger arena og by, understreker han.

Selv om Cecilia Brækhus må gjennom en rehabilitering før hun kan bokse igjen er hun sjeleglad for å kunne få praktiserer idretten sin i Norge. Tirsdag kveld ble det klart at det er lovlig med proffboksing i Norge. Reporter: Harald Thingnes

Siste nytt

 • Kritiserer ligacuptrekning

  Fans og medier i England mislikte sterkt torsdagens trekning i ligacupen, som fant sted i Kina før de fleste på balløya var våkne. Engelsk fotball håper nemlig å øke interessen i Asia. Daily Telegraph er blant avisene som kritiserer opplegget, skriver NTB. Slik spilles 3. runde:

  Bournemouth – Brighton, Crystal Palace – Huddersfield, Leicester – Liverpool, West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Doncaster, Aston Villa – Middlesbrough, Brentford – Norwich, Bristol City – Stoke, Burnley – Leeds United, Chelsea – Nottingham Forest, Everton – Sunderland, Manchester United – Burton, Reading – Swansea, Tottenham – Barnsley/Derby, West Ham–Bolton, Wolverhampton–Bristol Rovers.

  United
  Foto: GEOFF CADDICK / AFP
 • Zekhnini testet seg mot Real

  Rafik Zekhnini spilte hele 2.-omgang da Fiorentina møtte Real Madrid i en privatkamp i den spanske hovedstaden. Jordan Veretout sendte gjestene i føringen før Borja Mayoral og Cristiano Ronaldo snudde kampen før pause til 2-1, som også ble sluttresultatet. Zekhnini fikk sin Serie A-debut i 0-3-tapet for Inter forrige uke.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich