NRK Meny
Normal

– Føler meg som en ny bokser

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Cecilia Brækhus (32) føler seg mer motivert enn noen gang etter den sterke seieren mot Myriam Lamare lørdag. Æren for motivasjonstoppen tildeles den nye treneren Otto Ramin.

Cecilia Brækhus

GODT SAMARBEID: Cecilia Brækhus sammen med sin nye trener Otto Ramin etter lørdagens brakseier mot fransk Myriam Lamare.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Han gir meg masse motivasjon. Det er kjempegøy å gå på trening hver dag. Jeg storkoser meg om dagen, sier Cecilia Brækhus til NRK.no.

Rundt ti timer er gått siden Brækhus vant på poeng mot franske Myriam Lamare, i en kamp den norske jenta kontrollerte fra start til slutt.

Brækhus og Otto Ramin

VIL BOKSE MER: Cecilia Brækhus ser for seg mange flere proffkamper i fremtiden.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Brækhus møter den norske pressen ved frokostbordet på hotellet sitt dagen derpå. Hun sier hun føler seg pigg og i fin form. I går forsvarte hun VM-beltene sine nok en gang. Det håper hun å kunne gjøre mange flere ganger.

Gleder seg til fortsettelsen

For selv om det ble en nokså komfortabel seier mot franske Myriam Lamare, er det mye som kan bli bedre, mener Brækhus.

– Jeg kunne nok ha kjørt mer på, men det kommer. Når jeg og treneren min blir bedre kjent, da smeller det, sier Brækhus ambisiøst.

– Hvordan var det å ha en ny trener i hjørnet ditt?

– Jeg skal innrømme at det var annerledes. Et trener-bokser-forhold er veldig spesielt. Men jeg trengte dette skiftet. Otto får frem nye sider ved boksingen min, ting som det gamle trenerteamet kanskje hadde sett seg litt blinde på, sier Brækhus.

Den norske verdensmesteren sier hun kunne vært tilbake i treningshallen i Berlin allerede i morgen om hun ville - så stor er motivasjonen for å fortsette boksekarrieren.

  • VIDEO: Her går Lamare i bakken:
Kampen gikk alle ti rundene i Fredrikshavn, og en må bare berømme Myriam Lamare for stort pågangsmot. 39-åringen møter derimot sin overkvinne i 32 år gamle Cecilia Brækhus.

Vet ikke når det blir karrierestopp

Tidligere har hun uttalt at hun tenker å holde på til 2015. I dag vurderer hun å utvide karrieren.

– Det er et par navn jeg har veldig lyst på da.. Så, ja, jeg skal nok holde på en god stund til, sier en hemmelighetsfull Brækhus.

– Du har tidligere sagt to år til... blir det tre?

– Jeg vil ikke sette noen endelig tidsfrist eller noe sånt. Men alt går veldig bra nå. Jeg føler meg som en ny bokser. Jeg merker at jeg blir bedre på nye ting hver dag. Bare på den kampen her fikk jeg testet en del nye ting.

Kampen mot Lamare var Cecilia Brækhus' 24. proffkamp. Samtlige kamper har endt med seier. Nå tar hun seg en velfortjent ferie.

– Nå skal jeg gjøre minst mulig. Bare slappe av og ha helt fri en stund. Jeg har ferie, sier Brækhus.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal