NRK Meny
Normal

– Har ligget helt på grensen av hva hun tåler

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Cecilia Brækhus (31) løper fortere, løfter tyngre og bokser bedre enn noen gang før. Treningsregimet før kveldens kamp har vært det tøffeste noensinne.

Cecilia Brækhus

STERKERE, RASKERE, BEDRE: Cecilia Brækhus flekset som aldri før under fredagens innveiing. Brækhus veide inn til 66 kg.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg er i superform, sier Cecilia Brækhus til NRK.no.

Cecilia Brækhus under innveiing

Cecilia Brækhus under fredagens innveiing i Danmark.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Mye tyder på at hun har rett. Før lørdagens tittekamp i danske Frederikshavn nærmest ryker det av den norske boksejenta.

For 12. gang skal hun i ringen for å forsvare sine tre tittelbelter. Motstander er den 18 år gamle Oxandia Castillo fra Den dominikanske republikk.

– Jeg har kampplanen klar. Jeg har på ingen måte undervurdert motstanden som venter meg, sier Brækhus.

Forklarer «god-følelsen»

At Brækhus har blitt en veteran, er synlig for det blotte øye. 31-åringen gjør unna intervju for intervu med stoisk ro, svarer høflig på alle spørsmål som måtte komme, og virker ikke å la seg affisere av noe som helst.

Brækhus er i slag, og vet det.

– Jeg kjenner det på hele kroppen. Alt går så lett. Jeg er ferdig med en tung treningsperiode, og har fått noen dager hvile. Alt ligger til rette for at jeg skal bokse min beste kamp lørdag kveld, sier hun til NRK.no.

– Hvordan har treningsarbeidet vært?

– Knalltøft, det skal jeg innrømme. Men jeg har godt av det, og liker mye trening, sier hun.

Ny trener

Nytt foran denne kampen er at Cecilia, i tillegg til å samarbeide med mentaltreneren og krigsveteranen Tommy Fjeldheim, også har fått på plass egen fysisk trener, 24 år gamle Solveig Wilhelms.

Hun og Brækhus har tilbragt flere timer sammen i et styrkerom på Holmenkollen for å tyne maks ut av bokserinnens muskelmasse.

Oxandia Castillo

TØFF I TRYNET: Kveldens motstander, Oxandia Castillo.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Hennes faste boksetrener, tyskeren Georg Bramowski, bekrefter at «The First Lady» sjelden har hatt bedre fysiske forutsetninger enn akkurat nå.

– Alder betyr ingenting

– Jeg har aldri trent henne hardere. Denne gangen har vi virkelig tøyd strikken. Vi har ligget helt opp mot grensen av hva hun tåler. Cecilia liker mye trening, og har en kropp som responderer godt på det, sier Bramowski til NRK.no.

Han kan også fortelle at den ubestridte verdensmesteren har scoret høyt på alt fra oksygenopptak-tester til såkalte laktat-tester, som måler utøverens terskel for melkesyreproduksjon.

– Er hun like vass i dag som før hun fylte 30?

– Alderen betyr ingenting. Som bokser blir du bare bedre og bedre utover 30-årene. Jeg har aldri sett Cecilia mer tent og bokseklar enn nå, sier Bramowski, som har trent Brækhus frem til flere tøffe boksemøter de siste årene.

Brækhus smiler mye. Og ler en hel del. Men når hun i kveld går i ringen for 23. gang i proffkarrieren, er det en helt annen Cecilia som møter boksepublikummet enn den som står med en vannflaske i hånden og snakker høflig med norsk presse.

Da er håret satt opp i stramme fletter, sminken er av, tannbeskyttelsen er i munnen. Cecilia Brækhus forvandler seg fra en høflig bergensk jente, til en kaldblodig kriger.

– Nå er det nok tull og tøys. La oss komme oss i ringen, sier Brækhus bestemt.

Siste nytt

 • Zucca-lagkamerat bytter klubb

  Rick Nash, som seks ganger har vært på All Star-laget i NHL, forlater New York Rangers. Han skal framover spille for Boston Bruins. Det bekrefter Zuccarellos klubb søndag. Nash forsvinner i bytte mot Ryan Spooner, Matt Beleske og Ryan Lindgren.

  NHL: Philadelphia Flyers at New York Rangers
  Foto: Brad Penner / Reuters
 • Pedersen perset på 60 meter hekk

  Isabelle Pedersen satte personlig rekord med tiden 7,92 og ble nummer tre på 60 meter hekk under verdenstourstevnet innendørs i Glasgow søndag. Prestasjonen lover godt foran innendørs-VM i Birmingham. Mesterskapet starter førstkommende torsdag.

  Athletics - Glasgow Indoor Grand Prix
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsrevyen
OL-magasin spesial