– Har ligget helt på grensen av hva hun tåler

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Cecilia Brækhus (31) løper fortere, løfter tyngre og bokser bedre enn noen gang før. Treningsregimet før kveldens kamp har vært det tøffeste noensinne.

Cecilia Brækhus

STERKERE, RASKERE, BEDRE: Cecilia Brækhus flekset som aldri før under fredagens innveiing. Brækhus veide inn til 66 kg.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg er i superform, sier Cecilia Brækhus til NRK.no.

Cecilia Brækhus under innveiing

Cecilia Brækhus under fredagens innveiing i Danmark.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Mye tyder på at hun har rett. Før lørdagens tittekamp i danske Frederikshavn nærmest ryker det av den norske boksejenta.

For 12. gang skal hun i ringen for å forsvare sine tre tittelbelter. Motstander er den 18 år gamle Oxandia Castillo fra Den dominikanske republikk.

– Jeg har kampplanen klar. Jeg har på ingen måte undervurdert motstanden som venter meg, sier Brækhus.

Forklarer «god-følelsen»

At Brækhus har blitt en veteran, er synlig for det blotte øye. 31-åringen gjør unna intervju for intervu med stoisk ro, svarer høflig på alle spørsmål som måtte komme, og virker ikke å la seg affisere av noe som helst.

Brækhus er i slag, og vet det.

– Jeg kjenner det på hele kroppen. Alt går så lett. Jeg er ferdig med en tung treningsperiode, og har fått noen dager hvile. Alt ligger til rette for at jeg skal bokse min beste kamp lørdag kveld, sier hun til NRK.no.

– Hvordan har treningsarbeidet vært?

– Knalltøft, det skal jeg innrømme. Men jeg har godt av det, og liker mye trening, sier hun.

Ny trener

Nytt foran denne kampen er at Cecilia, i tillegg til å samarbeide med mentaltreneren og krigsveteranen Tommy Fjeldheim, også har fått på plass egen fysisk trener, 24 år gamle Solveig Wilhelms.

Hun og Brækhus har tilbragt flere timer sammen i et styrkerom på Holmenkollen for å tyne maks ut av bokserinnens muskelmasse.

Oxandia Castillo

TØFF I TRYNET: Kveldens motstander, Oxandia Castillo.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Hennes faste boksetrener, tyskeren Georg Bramowski, bekrefter at «The First Lady» sjelden har hatt bedre fysiske forutsetninger enn akkurat nå.

– Alder betyr ingenting

– Jeg har aldri trent henne hardere. Denne gangen har vi virkelig tøyd strikken. Vi har ligget helt opp mot grensen av hva hun tåler. Cecilia liker mye trening, og har en kropp som responderer godt på det, sier Bramowski til NRK.no.

Han kan også fortelle at den ubestridte verdensmesteren har scoret høyt på alt fra oksygenopptak-tester til såkalte laktat-tester, som måler utøverens terskel for melkesyreproduksjon.

– Er hun like vass i dag som før hun fylte 30?

– Alderen betyr ingenting. Som bokser blir du bare bedre og bedre utover 30-årene. Jeg har aldri sett Cecilia mer tent og bokseklar enn nå, sier Bramowski, som har trent Brækhus frem til flere tøffe boksemøter de siste årene.

Brækhus smiler mye. Og ler en hel del. Men når hun i kveld går i ringen for 23. gang i proffkarrieren, er det en helt annen Cecilia som møter boksepublikummet enn den som står med en vannflaske i hånden og snakker høflig med norsk presse.

Da er håret satt opp i stramme fletter, sminken er av, tannbeskyttelsen er i munnen. Cecilia Brækhus forvandler seg fra en høflig bergensk jente, til en kaldblodig kriger.

– Nå er det nok tull og tøys. La oss komme oss i ringen, sier Brækhus bestemt.

Siste nytt

 • Bare nesten for Hovland og Ventura

  De to norske golfhåpene Viktor Hovland og Kristoffer Ventura hadde gode utgangspunkt før siste dag, men ingen av dem fikk til en superrunde som kunne satt dem i posisjon til å kjempe om seier.

  Hovland gikk sin runde på en under par og endte til slutt på 14 under par, på en 12. plass. Ventura gikk to slag under par og endte slaget bak Hovland totalt, med en delt 21. plass.

  Bryson DeChambeau imponerte stort og endte tilslutt opp med seieren på hele 23 under par på de 72 hullene.

  Hovland
  Foto: Gregory Shamus / AFP
 • Sørloth scoret og fikset straffe

  Alexander Sørloth skaffet straffesparket som ga 1-0 og scoret selv 3-1-målet da Trabzonspor slo Galatasaray i gullkampen i tyrkisk fotball.

  Sørloth er toppscorer med sine 21 scoringer i ligaen.

  Det gjenstår fire serieomganger før seriemesteren blir kåret i Tyrkia. (NTB)

  Alexander Sørloth
  Foto: Fredrik Hagen
 • Drømmetreff senket City

  Southamptons Che Adams scoret sto nærmere midtbanen enn Manchester Citys 16-meter da han smalt inn kampens eneste scoring.

  City reiste derfor hjem tomhendte, og hjemmelaget tok tre poeng og avslutter derfor runden på 13. plass med 43 poeng.

  Southampton
  Foto: Catherine Ivill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal