– Jeg vil møte verdens beste bokser, ikke den fysisk største, sier Cecilia Brækhus til NRK.no.

Cecilia Brækhus har overhodet ingen planer om å utfordre 97 kilo tunge Sonya Lamonakis til bokseduell.

Cecilia Brækhus vil bruke resten av karrieren på å møte verdens beste boksere, ikke verdens fysisk største.

Dermed går den norske boksestjernen imot sin promotor, som tidligere har uttalt at han vil se Brækhus i aksjon mot 97 kilo tunge Sonya Lamonakis.

– At en promotor ser at en slik kamp i Madison Square Garden kunne blitt et gigantisk show med stor interesse forstår jeg, men sportslig sett er en slik kamp så langt unna det jeg ønsker å være som det er mulig å komme, sier Brækhus til NRK.no via sin pressekontakt Kyrre Merg.

– Dette er nok en spøk som har blåst fullstendig ut av proporsjoner, og det eksisterer ingen planer om en kamp mot denne Lamonakis, sier Brækhus videre.

– Langt bedre alternativer

Også Brækhus' promotor Nisse Sauerland, som altså var mannen bak ideen om å møte Lamonakis i ringen, bekrefter overfor NRK at den kampen ikke står på agendaen.

I hvert fall ikke i nærmeste fremtid.

– Den neste kampen blir definitivt ikke mot Lamonakis. Det finnes langt bedre alternativer der ute, sier Sauerland til NRK.no.

Promotoren vil bruke de kommende ukene på å finne Brækhus' neste motstander. Per nå er ingenting avklart i forhold til hvem hun skal møte eller når Brækhus skal i ringen igjen.

Fikk mye kritikk

Det eneste som virker sikkert er at Brækhus' neste motstander blir en tøff nøtt.

31-åringen fikk nemlig mye kritikk for sitt møte med modellbokseren Mia St. John forrige helg. NRKs bokseekspert Anders Øfsti gikk blant annet ut og omtalte kampen som en «tullekamp»

Da Erik Nilsen, påtroppende generalsekretær i Norges Bokseforbund, fikk høre om den potensielt forestående kampen mellom Brækhus og Lamonakis, gikk telefonrøret varmt.

Frida Wallberg og Wally Munteanu

Wally Munteanu (t.v.) og Frida Wallberg tror de kan by Brækhus på sterk motstand i bokseringen.

– Dette er en katastrofe ut ifra et boksemessig perspektiv, sa Nilsen til NRK.no.

Vil møte svenske

Ettersom Brækhus nå avviser alle spekulasjoner om at kampen kan komme til å finne sted, virker det tydelig at hun er ferdig med å møte «enkle» motstandere.

– Jeg vil bruke resten av karrieren min på å møte verdens beste, og ikke verdens fysisk største. Drømmekampen akkurat nå ville vært mot svenske Frida Wallberg, sier Brækhus.

Og den svenske bokseren er ivrig på å få til et mestermøte.

– Det er klart vi vil møte Brækhus. Først skal vi ta verdensmesterbeltet i lett weltervekt, men så vil vi møte Brækhus, har Wallbergs manager Wally Munteanu tidligere uttalt til NRK.no.

• Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

– Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

– Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

Q6DAaGK1xwQ
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

pa39-a-fBGA
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.