NRK Meny
Normal

Brækhus vil ikke møte tungvekteren Sonya Lamonakis (97 kg)

– Jeg vil møte verdens beste bokser, ikke den fysisk største, sier Cecilia Brækhus til NRK.no.

Cecilia Brækhus og Sonya Lamonakis (innfelt)

Cecilia Brækhus har overhodet ingen planer om å utfordre 97 kilo tunge Sonya Lamonakis til bokseduell.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Brækhus

Cecilia Brækhus vil bruke resten av karrieren på å møte verdens beste boksere, ikke verdens fysisk største.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Dermed går den norske boksestjernen imot sin promotor, som tidligere har uttalt at han vil se Brækhus i aksjon mot 97 kilo tunge Sonya Lamonakis.

– At en promotor ser at en slik kamp i Madison Square Garden kunne blitt et gigantisk show med stor interesse forstår jeg, men sportslig sett er en slik kamp så langt unna det jeg ønsker å være som det er mulig å komme, sier Brækhus til NRK.no via sin pressekontakt Kyrre Merg.

– Dette er nok en spøk som har blåst fullstendig ut av proporsjoner, og det eksisterer ingen planer om en kamp mot denne Lamonakis, sier Brækhus videre.

– Langt bedre alternativer

Også Brækhus' promotor Nisse Sauerland, som altså var mannen bak ideen om å møte Lamonakis i ringen, bekrefter overfor NRK at den kampen ikke står på agendaen.

I hvert fall ikke i nærmeste fremtid.

– Den neste kampen blir definitivt ikke mot Lamonakis. Det finnes langt bedre alternativer der ute, sier Sauerland til NRK.no.

Promotoren vil bruke de kommende ukene på å finne Brækhus' neste motstander. Per nå er ingenting avklart i forhold til hvem hun skal møte eller når Brækhus skal i ringen igjen.

Fikk mye kritikk

Det eneste som virker sikkert er at Brækhus' neste motstander blir en tøff nøtt.

31-åringen fikk nemlig mye kritikk for sitt møte med modellbokseren Mia St. John forrige helg. NRKs bokseekspert Anders Øfsti gikk blant annet ut og omtalte kampen som en «tullekamp»

Da Erik Nilsen, påtroppende generalsekretær i Norges Bokseforbund, fikk høre om den potensielt forestående kampen mellom Brækhus og Lamonakis, gikk telefonrøret varmt.

Frida Wallberg og Wally Munteanu

Wally Munteanu (t.v.) og Frida Wallberg tror de kan by Brækhus på sterk motstand i bokseringen.

Foto: Power-boxing.com

– Dette er en katastrofe ut ifra et boksemessig perspektiv, sa Nilsen til NRK.no.

Vil møte svenske

Ettersom Brækhus nå avviser alle spekulasjoner om at kampen kan komme til å finne sted, virker det tydelig at hun er ferdig med å møte «enkle» motstandere.

– Jeg vil bruke resten av karrieren min på å møte verdens beste, og ikke verdens fysisk største. Drømmekampen akkurat nå ville vært mot svenske Frida Wallberg, sier Brækhus.

Og den svenske bokseren er ivrig på å få til et mestermøte.

– Det er klart vi vil møte Brækhus. Først skal vi ta verdensmesterbeltet i lett weltervekt, men så vil vi møte Brækhus, har Wallbergs manager Wally Munteanu tidligere uttalt til NRK.no.

Siste nytt

 • Warriors kriget seg videre

  Golden State Warriors er videre til neste runde i NBA-sluttspillet etter 99-91-seier over San Antonio Spurs natt til onsdag. Warriors vant 4–1 i kamper, og møter nå New Orleans Pelicans.

  Philadelphia 76ers tok seg også videre i natt.

  Klay Thompson (11) celebrates after making a basket in front of forward Kevin Durant (35) and forwar
  Foto: Kyle Terada / Reuters
 • Norsk trener til sveitsisk toppklubb

  Dan Tangnes (39) ble onsdag presentert som ny hovedtrener for den sveitsiske hockeyklubben EV Zug. De ble nummer to i grunnspillet forrige sesong, men røk ut i første runde av sluttspillet.

  – Jeg håper vi kan skape gode minner sammen, sier Tangnes.

  Dan Tangnes
  Foto: EV ZUG
 • Glassverket trekker elitelaget

  Håndballklubben Glassverket har spilt i eliteserien denne sesongen, men rykket ned og skulle i utgangspunktet spille i 1. divisjon neste sesong. Slik blir det likevel ikke, da forslaget om å trekke laget fikk flertall på tirsdagens årsmøte, skriver Drammens Tidende. Klubben ønsker å beholde lagene i andre- og fjerdedivsjon.

  Line Bjørnsen hos Glassverket
  Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid