Hopp til innhold

Brækhus avsluttet festkvelden på krykker

VM-festen i Falconer Hall endte på krykker for Cecilia Brækhus, men etter en tur på sykehuset fikk hun bekreftet at det ikke er snakk om noen alvorlig skade.

Brækhus ikke alvorlig skadet

Brækhus måtte sitte med foten høyt etter seieren mot tyske Jennifer Retzke lørdag kveld.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

På mesterlig vis forsvarte Cecilia Brækhus verdensmesterbeltene i går kveld. Brækhus har aldri tapt en profesjonell boksekamp, men en skade kunne satt en stopper for seiersrekken.

– Brækhus kom tilbake fra sykehuset etter en skikkelig røntgenundersøkelse i dag tidlig. Hun har ikke brukket noe, men må gjennom en MRI-undersøkelse når hun kommer tilbake til Berlin for å få en grundigere vurdering av skaden, sa Sauerlands internasjonale pressetalsmann Edward Roff i en pressemelding tidlig søndag.

Det var i den tredje runden av lørdagens VM-kamp mot Jennifer Retzke at Brækhus tråkket over og pådro seg skaden. Hun sa etter kampen at hun aldri tidligere hadde bokset med tilsvarende smerter, men hun klarte å skjule skaden, slik at den tyske utfordreren ikke oppdaget det.

Dermed kunne hun innkassere en overbevisende poengseier. Hun forlot Danmark med alle de fire mesterbeltene intakt, men også med et nediset og tapet bein – og på krykker.

Ikke brudd

– Så vidt jeg har forstått kommer Cecilia til å måtte gå på krykker en ukes tid framover, og det blir også sagt at hun må regne med å ta seg fri fra all trening en måned, forteller Edward Roff.

Brækhus forsvarte tittelen

Cecilia Brækhus var strålende fornøyd etter seieren. Men kampen ble vondere enn hun hadde forventet.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Det gjør ikke noe at jeg ikke får trent i en periode framover nå, for planen har jo hele tiden vært å ta det helt med ro etter denne kampen. I så måte betyr ikke denne skaden noe, sa Brækhus til NTB.

Det var stor usikkerhet rundt hva som var galt i minuttene etter kampen. Den danske stevnelegen mente at det kunne være snakk om et lite brudd, men også en seneskade.

– Den danske legen sa at jeg var heldig hvis det var snakk om et brudd, for da vil det gå raskere å bli kvitt denne skaden, fleipet Brækhus da hun møtte norsk presse.

Hun fleipet også med at hun hadde forsvart VM-beltene sine på bare ett bein. Det er det nok ikke så mange boksere som har gjort før henne.

Forstuing

På sykehuset i Danmark var konklusjonen at Brækhus hadde pådratt seg en forholdsvis liten skade i midtfoten – det man på godt norsk kaller en forstuing.

Heldigvis er det ikke snakk om noen stor skade, men det gjør vondt, og det fikk Cecilia Brækhus merke i kampen mot Retzke. Hun slet med forstuingen gjennom det meste av kampen.

Nå håper den norske boksedronningen på at livet i utlandet snart er over, og ønsket er at den neste kampen blir et sted i Norge. Det har vært snakk om å bokse både i Bergen og Oslo med en gang forbudet mot proffboksing blir opphevet. Det skjer trolig tidlig på nyåret.

Hun holder også på å reforhandle kontrakten med Sauerland, en kontrakt som går ut 21. februar.

– Vi har snakket om en eventuell forlengelse av kontrakten i forbindelse med denne kampen her i København nå, og samtalene har gått greit.

Forhandlingsklimaet har også vært bra, sier manager Rune Brynhildsen til NTB. Han varsler flere nyheter rundt Brækhus i tiden som kommer.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal