NRK Meny
Normal

Bradley: – Håper på VM-finale mellom USA og Norge

Stabæk-trener Bob Bradley har stor tro på de norske fotballjentene under årets VM i Canada.

Bob Bradley

TROR PÅ NORGE: Stabæk-trener Bob Bradley tror Norge kan overraske under VM i Canada som starter om litt over én uke.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Norge møter fredag kveld Finland i den siste oppkjøringskampen før VM. Norge gjør siste finpuss foran mesterskapet på Nadderud, stedet der Stabæk-trener Bob Bradley til daglig trener sitt lag.

– Det virker som Norge har et godt lag. Fra det jeg har sett; en god blanding mellom erfarne spillere og talentfulle, unge spillere, sier Bob Bradley til NRK.

Han har denne sesongen hatt stor suksess som Stabæk-trener. Men Bradley vet også hva det vil si å være trener for et landslag. Bradley gjorde nemlig suksess som landslagssjef for USA. Han tok overraskende laget til åttendedelsfinalen under VM i Sør-Afrika i 2010.

Bradley har selv vist stor interesse overfor Norges landslagssjef Even Pellerud foran mesterskapet som begynner i starten av juni.

– Jeg har sagt til han at det viktigste for spillerne er at det mentale er på plass. Og så er det viktig at han forberede de på de utfordringene de kan komme til å støte på under VM, sier Bradley.

Tror Norge kan overraske

Det norske laget har slitt med store skadeproblemer og reiser til VM med et svekket lag. Bradley tror likevel at Norge kan overraske dersom de får en god start.

– Et godt samhold under turneringen er viktig. Det er det som skjer under selve mesterskapet som virkelig betyr noe. Det er viktig å fokusere på det som skjer der, og ikke tenke på det negative, sier Bradley.

Nå krysser amerikaneren fingrene for at Norge tar seg helt til finalen, og at de da får USA som motstander.

– Hvem kommer du til å heie på da?

– Jeg må vel holde med USA. Jeg kjenner godt til laget, og støtteapparatet. Men jeg bor jo her i Norge og håper de når langt. Drømmescenarioet er jo Norge mot USA i VM-finalen.

Pellerud og Gullbrandsen

Landslagssjef Even Pellerud og veteran Solveig Gulbrandsen håper på seier mot Finland og en god følelse inn mot VM i Canada.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Må senke forventningene

Søndag setter den norske troppen seg på flyet til Canada. En uke etterpå står Thailand på motsatt banehalvdel i den første VM-kampen.

Veteranen Solveig Gulbrandsen har dempet forventningene til VM etter at Norges to siste treningskampene har endt med tap.

– Man har jo forventninger om at det skal bli veldig gøy i VM, men vi må kanskje senke forventningene litt med tanke på det sportslige. Min mening er uansett at målet vårt bør være å komme seg videre fra gruppespillet. Og så blir det viktigste å kapre en OL-plass.

De tre beste europeiske nasjonene i VM kvalifiserer seg også til OL.

Norges kamp mot Finland ser du direkte her fra klokken 17.45.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal