Hopp til innhold

Braathen vant slalåmcupen i Soldeu: – Jeg kan ikke tro det

Lucas Braathen stod av presset og leverte når det gjaldt så mest. Nordmannen ble nummer to på dagen i Andorra, men sikret likevel slalåmcupen.

– Se på denne. Ser den ikke fin ut? Det har vært drømmen min hele sesongen og nå er den her, sa Braathen til Viaplay og viste fram krystallkula.

– Jeg kan ikke tro det. Jeg visste at jeg hadde muligheten, men jeg har ikke ord som kan beskrive hvor stolt jeg er, fortsatte han.

Sveitsiske Ramon Zenhäusern vant rennet med seks hundredeler ned til Braathen.

Henrik Kristoffersen gjorde som vanlig en god andreomgang og la press på Braathen. Det holdt til en 3,.plass i rennet, men 2.-plass i cupen.

Før søndagens slalåmfinale ledet Braathen slalåmcupen med 32 poeng over Kristoffersen.

Lucas Braathen lå på 2.-plass bak sveitsiske Ramon Zenhäusern etter den første omgangen. Henrik Kristoffersen var nummer fem.

Alexander Steen Olsen (7.-plass), Sebastian Foss-Solevåg (8.) og Timon Haugan (9.) var også i aksjon i Soldeu. De sørget for at det ble fem nordmenn på topp ni.

Siste nytt

 • Marerittstart for Hovland

  Viktor Hovland kom tre slag under etter tre spilte hull mot amerikaneren Matt Kuchar i matchplayturneringen i Austin.

  Viktor Hovland fikk en svært dårlig start. Han tapte det første hullet med fem slag mot motstanderens fire på par-fire-hullet. På det neste hullet var spillerne nærmest identiske med utspillene sine, men nordmannen var rundt 15 meter lenger oppe på fairwayen. På greenen derimot brukte Kuchar bare ett slag, mens Hovland brukte to.

  På det tredje hullet havnet Hovland ute i roufen på utslaget sitt og havnet i en sandbunker på innslaget. Dermed ga han opp hullet ettersom motstanderen trengte to slag på å vinne hullet.

  Torsdag møter Hovland sørkoreaneren Kim Si-woon, mens amerikanske Chris Kirk er motstander fredag. (NTB)

  Players Championship Golf
  Foto: Eric Gay / AP
 • Reiten matchvinner i knallsterk borteseier mot Lyon

  Guro Reiten sikret et meget godt og sterkt utgangspunkt mot Lyon i Mesterligaen da hun sørget for at Chelsea vant 1-0 i Lyon.

  Med det har blåtrøyene gode muligheter til å ta seg til semifinalen i turneringen.

  Reiten satte ballen i nettmaskene like før halvtimen var spilt. Det skjedde på vakkert vis da hun curlet ballen i lengste hjørne med feil fot.

  Ada Hegerberg var på sin side endelig tilbake i troppen igjen etter et langt skadeopphold, men hun ble værende på benken hele kampen.

  Maren Mjelde kom inn på tampen av kampen og fikk i overkant av fem minutter på banen.

  Returoppgjøret spilles i London om åtte dager.

  Chelsea
  Foto: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP
 • Norsk drømmestart i G19-kvalifiseringen til EM

  Det norske G19-landslaget i fotball slo Romania 4-0 i åpningskampen i EM-kvalifiseringen i Frankrike.

  Isak Hansen-Aarøen, Erik Flataker og Andreas Rædergård Schjelderup (25) scoret målene før pause, mens innbytter Magnus Riisnæs fastsatte resultatet til 4-0 i det siste spilleminutt.

  Norge som ledes av Louis Pinenta møter Frankrike lørdag og Nord-Irland tirsdag. Det er kun gruppevinneren som går til EM-sluttspillet på Malta i juli. (NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste