Braathen fikk avgjørende beskjed av lagkameraten: – Da skylder han meg penger

Lucas Braathen leverte virkelig varene i skadecomebacket, og etterpå takket 21-åringen lagkamerat Rasmus Windingstad for en avgjørende melding han fikk før finalen.

Verdenscup storslalåm

LAGARBEID: Lucas Braathen (t.h.) takket Rasmus Windingstad (t.v.) for de viktige beskjedene han fikk da han stod på toppen.

Foto: Torstein Bøe / NTB

Under perfekte forhold på den østerrikske isbreen kjørte Braathen seg opp fra en 19. plass til syvendeplass. Etter ni måneder ute med skade, var det ikke rart at følelser var i sving.

– Det er litt rørende, altså, for å være helt ærlig. Jeg visste ikke hva jeg kunne forvente av meg selv, jeg har jo ingen erfaring med dette. Å komme tilbake og ikke ha en dag som er helt håpløs er en seier i seg selv. En syvendeplass ... Nei, for en dag, sa Braathen til NRK etter rennet.

1JdFCNtBY0Y

TILBAKE: Lucas Braathen kjørte en glimrende finaleomgang.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Noen dager betyr en syvendeplass mer enn andre, og denne søndagen i Sölden var en sånn dag. Braathen takker blant annet Atle Lie McGrath, knegruppa på Olympiatoppen, faren som var til stede under comebacket og selvfølgelig:

– Til syvende og sist har jeg gjort jobben selv, og jeg er stolt av meg selv nå. Det er dritfett at det betaler seg.

Fikk avgjørende beskjed på toppen

Men det var enda en person han måtte takke etter den strålende finaleomgangen. Nemlig lagkamerat Rasmus Windingstad, som satt i lederstolen da Braathen skulle sette utfor.

– Rasmus var avgjørende i dag for meg. Han fortalte meg to taktiske endringer som måtte avvike fra planen vi hadde lagt. Det er de to taktiske endringene jeg gjorde, og det gjorde at jeg snek meg foran ham i dag, forteller Braathen.

Windingstad stod nemlig med walkietalkie og sende beskjeder opp til toppen. De viste seg å være avgjørende.

Rasmus Windingstad står i målområdet og gir beskjeder til Lucas Braathen på toppen.

BISTOD: Her gir Windingstad de avgjørende beskjedene til Braathen.

Foto: Lars Thomas Nordby / NRK

– Der har du fordelen av å være nordmenn i alpinsirkuset. Vi klatrer denne stigen sammen, neste gang er det jeg som gir fordel til Rasmus. Jeg er evig takknemlig for det, sier Braathen.

– Kan du takke ham for syvendeplassen?

– Jeg kan definitivt takke ham for en bra dag, og at jeg kunne hente ut noen tideler til i dag. Nei, det er fett å være norsk, altså.

– Skylder meg litt penger

Etter beskjedene fra Windingstad kjørte Braathen inn til ledelse etter en glimrende finaleomgang, og med det skjøv han lagkameraten ned på andreplass. Men Windingstad var bare glad for å kunne hjelpe.

– Jeg var ekstra nøye med å informere ham, og så tok han meg med to tideler. Det er veldig fortjent og sinnssykt imponerende at han er tilbake etter skaden og allerede nikker på topp-plassene. Det sier litt om kaliberet hans, men også hva vi kan få til som et lag, sier Windingstad til NRK.

– Lucas sa de to endringene du tipset om var de endringene han gjorde?

– Da skylder han meg litt penger da, kanskje? sier Windingstad lattermildt.

– Nei, men det er godt å høre, og jeg vet vi får det tilbake. Neste gang er det han som hjelper meg. Det er det som er greia med løyperapporter, du må også stole på det du hører. Det er godt å høre at det er tillit i laget, og at han stoler på det jeg sier.

Ski World Cup - Men's Giant Slalom

LEVERTE: Windingstad var godt fornøyd med sesongåpningen.

Foto: Lisi Niesner / Reuters

Windingstad var dårligst av de norske i første omgang, men kjørte glimrende i andre omgang. Sesongåpningen ble en stor opptur for 27-åringen, som de siste to årene har slitt med blant annet skader.

– Det var så solid fra start til slutt. Nydelig timing, han var tøff og god, og tok den risikoen som behøvdes. Vi har nesten aldri sett Rasmus bedre, sa NRK-ekspert Lars Elton Myhre etter målgang.

– Et kjøttstykke som trenger å tine

Atle Lie McGrath skadet kneet i samme renn som Braathen og hadde også sitt comeback i Sölden. Han kjørte ut i søndagens førsteomgang, men forteller at den største seieren var å være tilbake i konkurranse igjen.

– Jeg ser på meg selv som et kjøttstykke som trenger å tine litt. Jeg tror jeg må bruke noen renn på å bli varm, sier han.

Også Fabian Wilkens Solheim kjørte ut i den første omgangen. Fallet så noe stygt ut, men nordmannen bekrefter overfor NRK at det går bra med ham.

Henrik Kristoffersen endte på en 14.-plass i sesongstarten, og selv om han ikke var fornøyd med plasseringen, tok han med seg mye positivt.

– Jeg har fått mye dårligere enn 14.-plass i Sölden, og kjørt jævlig bra resten av sesongen, sier han til NRK etter løpet.

Roland Leitinger kjørte på hjemmebane i Østerrike, men klarte ikke å forsvare den svært overraskende ledelsen fra førsteomgangen. Han kjørte likevel i mål til en knallsterk andreplass, syv hundredeler bak vinneren Marco Odermatt fra Sveits. Slovenske Zan Kranjec tok tredjeplassen.

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte en skuffende finaleomgang og kom i mål til en 24. plass, 1.10 bak Lucas Braathen. Timon Haugan tok seg ikke til finaleomgangen.

Aleksander Aamodt Kilde valgte å stå over søndagens renn for å prioritere flere uker med opptrening etter korsbåndskaden han har slitt med.

Sportsnyheter

«Nepo» forbløffet av Carlsens trekk: – En grov tabbe av Magnus

Et vanvittig sjakkdrama utspilte seg i Dubai lørdag: Magnus Carlsen hadde et solid overtak mot Jan Nepomnjasjtsjij, men to tabbetrekk endret alt. Utrolig nok klarte nordmannen å redde remis.

Nesten-blemme fra Lægreid: – Slapp heldigvis å «ta en Heidi Weng»

Han holdt på å gå feil på oppløpet, men fjorårets store komet, Sturla Holm Lægreid, viste at han han har store planer om å følge opp suksessen. Tarjei Bø sikret norsk dobbeltseier.

Siste nytt

 • Nedtur for Kilde i comebacket

  Etter et 316 dager langt skadeavbrekk var Aleksander Aamodt Kilde tilbake i verdenscupsirkuset. Han var best på trening, men da det virkelig gjaldt holdt det ikke helt inn for nordmannen.

  – Det er uvant å være tilbake på start igjen. Den kjente jeg på i dag og var egentlig klar over at skulle komme, sa Kilde til Viasport etter rennet.

  Kilde hang godt med fra start, men etter henget var han halvsekundet bak. Derfra og ut tapte han tid og i mål var han 1,01 sekund bak ledende Matthias Mayer. Rennet pågår fortsatt og Kilde ligger foreløpig på niendeplass, mens Mayer leder.

  Heller ikke for Kjetil Jansrud gikk det veien i Canada. 36-åringen havnet litt for langt bak i den øverste delen av traseen og fortsatte å tape nedover løypa. Nordmannen ligger foreløpig på 18.-plass.

  Henrik Røa ligger foreløpig helt på sisteplass. Adrian Smiseth Sejersted leverte bra i øverste del av løypa, men tapte en del tid nedover. Han endte til slutt på 27.-plass.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup
  Foto: Sergei Belski / Reuters
 • Bayern kjempa seg tilbake på topp

  Bayern München er igjen på topp av Bundesliga, etter at Borussia Dortmund fekk låne tabnelltoppen i nokre timar.

  Men det heldt hardt for den bayerske storklubben. Det blei med 1-0 over botnlaget Armenia Bielefeld heime på Olympiastadion, etter at Leroy Sané scora etter 71 minutt.

  Bayern er eitt poeng framfor Dormund, som med Erling Btraut Haaland tilbake på scoringslista slo Wolfsburg 3-1 tidlegare på dagen.

  Dei to topplaga skal møtest i Dortmund komande helg.

  Leroy Sane
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Meir trøbbel for Juventus

  Juventus gjekk på sitt tredje heimetap for sesongen med 0-1 for Atalanta laurdag. Duvan Zapata scora etter 28 minutt, og heimelaget greidde aldri å svare.

  Juventus er dermed nummer 8 i Serie A, 11 poeng bak serieleiar Napoli. Atalanta er nummer fire.

   Norge - Sør-Korea
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal