Braaten herjet med LSK: – Et fysisk monster

ÅRÅSEN (NRK): I fjor scoret han ikke ett eneste mål. Nå har Daniel Braaten tre målgviende og ett mål på to kamper.

Daniel Braaten

I FORM: Daniel Braaten (t.v.) var delaktig i det meste i andre omgang på Åråsen søndag. Han scoret 1-0-målet like etter pause.

– Det er rart hva tillit kan gjøre. Det gjør godt for kroppen å få mye tillit og mye tid, sier Braaten til NRK og sender en takk til trener Lars Arne Nilsen etter oppvisningen søndag.

Med statsminister og Brann-supporter Erna Solberg (H) på tribunen viste gode gamle Braaten seg frem med en scoring fem minutter etter pause.

– Det var godt, sier Braaten.

Lillestrøm

TUNGT: Slik så det ut i Lillestrøm-garderoben etter hjemmetapet mot Brann. Dette var lagets fjerde strake tap i år.

Og ikke nok med det: Bare sju minutter senere serverte han Gilli Rólantsson som elegent hælflikket inn 2-0.

For bare seks dager siden vartet Braaten opp med to målgivende mot Haugesund. Dermed står han nå med ett mål og tre målgivende pasninger på de to siste kampene.

Til sammenligning scoret han ikke ett eneste mål i fjor.

Trener Nilsen sier dette om 34-åringen han har så tro på:

– Daniel tar vare på kroppen og er veldig seriøs. Han jobber veldig hardt og så er han et fysisk monster. En bra gutt.

Diskutert alder med Gudjohnsen

Braaten er kjent for å være enten «av eller på», søndag var det ingen tvil om at 34-åring var «på».

– Er det en god gammel årgangsvin vi ser i dag?

– Jeg har diskutert det med Eidur Gudjohnsen (38) og han kalte det «old, but gold», sier Braaten til NRK med et smil.

– Men det er litt forskjell på de to spillerne, legger han til og tenker på at Gudjohnsen blant annet har vunnet mesterligaen med Barcelona.

Braatens proffkarriere omfatter både England, Frankrike og Danmark, men det er lenge siden han har vist seg frem på samme måte som på Åråsen søndag.

«Mannfolk-kamp»

På målet var han på rett sted til rett tid da Torgeir Børven stusset et innlegg videre. En liten tupp og vips hadde Braaten fikset 1-0.

Det virket nesten som om Lillestrøm-forsvaret ikke ante hva de skulle gjøre med den råsterke og dribleglade 34-åringen. I duell etter duell terroriserte den tidligere landslagsspilleren de som var kledd i gult og svart.

Braaten sier han var forberedt på at det ville bli en brytekamp på Åråsen.

– Det er alltid tøft her på Åråsen, sier han.

Lars Arne Nilsen kaller det en «mannfolk-kamp» og hva passer vel da bedre enn at han har en av eliteseriens sterkeste spillere, nemlig Braaten.

Eliteserien fotball 2017: Lillestrøm - Brann.

TØFT: Det ble en fysisk kamp mellom Lillestrøm og Brann.

Fire strake LSK-tap

Lillestrøm var heldige som slapp unna med bare to baklengsmål. Etter en litt tam førsteomgang var de svært dårlige etter pause.

– I dag synes jeg vi ikke ser ut som et godt fotballag, var LSK-trener Arne Erlandsen sin enkle, men nokså presise kommentar til Eurosport.

Lillestrøm har nå fire strake tap. Dét har ikke skjedd siden 2011-sesongen og laget ligger derfor nest sist på tabellen. Brann, derimot, har klatret opp til fjerdeplass etter sin første seier på Åråsen på fem år, mye takket være Daniel Braaten.