Bra start for Solberg-brødrene

Både Petter og Henning Solberg ligger godt an etter første fartsprøve i Rally-VM i Portugal.

PORTUGAL-AUTO-RALLY-WRC

Petter Solberg etter første fartsprøve i VM-runden i Rally Portugal.

Foto: FRANCISCO LEONG / Afp

Ikke uventet leder Petter «brødreduellen», og ligger på en tredjeplass etter første fartsprøve, som kjøres som en oppvisningsetappe for publikum på stadion i Algarve.

Ett sekund bak teten

Petter ligger i underkant av et sekund bak lederen finske Mikko Hirvonen. Storebror Henning ligger på en delt femteplass sammelagt, kun et par tideler bak lillebror.

Eyvind Brynildsen har tatt ledelsen i S-WRC-klassen, som er klassen under Mads Østberg og Solberg-brødrene i WRC-klassen. Mads Østberg ligger foreløpig på en 13 plass, 9 sekunder bak Hirvonen.

Følg fartsprøvene

Rallyet har 18 fartsprøver totalt, og avsluttes søndag. Andre fartsprøve som kjøres i dag fredag, startet klokken 10.30.

Følg fartsprøven her.

Siste nytt

 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke
 • Andersson forlenger med Sverige

  Janne Andersson har forlenget sin kontrakt som svensk landslagssjef i fotball. 57-åringen vil fortsette i jobben frem til sommeren 2024. Andersson førte de svenske herrene til VM-sluttspill og kvartfinale i Russland i 2018, og Sverige var også klar for sommerens EM som er utsatt til neste år på grunn av pandemien. Andersson hadde kontrakt som gjaldt gjennom kvalifiseringen og eventuelt fram til VM-sluttspillet i Qatar i 2022, men nå har han fått en avtale som gjør at han kan lede Sverige fram til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. – Jeg pleier å si at jeg har verdens beste jobb, og det mener jeg. Jeg gleder meg til å gå løs på utfordringene som ligger foran oss, sier han.

  AFP_1K354V
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Sendeplan

Kl. Program Kanal