NRK Meny
Normal

– «Jays» er fortsatt medaljekandidat på 200 meter

Ingvill Måkestad Bovim, NRKs friidrettsekspert under VM, synes Jaysuma Saidy Ndure tok en voksen avgjørelse da han trakk seg fra 100-meteren. Hun tror det kan styrke medaljesjansene på favorittdistansen hans.

Jaysume Ndure

Jaysuma Saidy Ndure var langt nede etter at han hadde fortalt pressen at han må stå over 100-meteren i VM grunnet skade.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Sommer OL i London 2012

NRKs friidrettsekspert Ingvill Måkestad Bovim.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Han kan fortsatt kjempe om medalje på 200 meter. Han har en sterk plassering fra forrige VM, og jeg tror han kan gjøre det enda bedre i dette mesterskapet. Det at han kjenner noe i ryggen, gjør at han nå er nødt til å bare prioritere 200-meteren, sier Ingvill Måkestad Bovim til NRK.

Mellomdistanseløperen er NRK.nos friidrettsekspert og chatter under friidretts-VM i Moskva. Hun er overrasket over at Norges beste sprinter, Jaysuma Saidy Ndure, tidligere i dag trakk seg fra 100-meteren grunnet ryggproblemer.

– Jeg tror også det er en overraskelse for han, sier Måkestad Bovim.

– Men det er en smart og voksen avgjørelse, legger hun til.

– Lurt å trekke seg

VM i Moskva starter lørdag og sprinteren skulle egentlig kjempe om å være med i sprintfinalene søndag.

«Jays» var tydelig preget da han møtte pressen i den russiske hovedstaden. Han brukte nesten 40 sekunder før han klarte å svare på det første spørsmålet.

– Jeg har hele tiden trodd dette skulle bli mitt beste mesterskap, sa en gråtkvalt Ndure på pressekonferansen.

Måkestad Bovim, som selv måtte trekke seg fra London-OL grunnet skade, tror imidlertid ikke «Jays» har det så veldig ille.

Ndure

Jaysuma Saidy Ndure har fortsatt muligheter på 200 meter, mener Måkestad Bovim.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Han har en 200 meter som kommer senere i mesterskapet, og han har forholdsvis god tid til å komme seg på. Han har nettopp prestert veldig bra i ulike konkurranser. Jeg tror han stiller til start på 200, sier hun.

– Visste du om at han hadde problemer med ryggen?

– Jeg snakket med han på forhånd. Da var han innstilt på både 100 og 200. Men det er alltid noen små irritasjonsgreier med toppidrettsutøvere. Jeg tror han gjør lurt i å trekke seg, svarer hun.

Best sjanser på 200 meter

Ronny Nilsen, sportssjef i Friidrettsforbundet, forteller at teamet rundt sprinteren prøver å få noe positivt ut av VM-nedturen.

– Det kan jo hende at dette ikke er så alvorlig, det kan jo ha en positiv betydning for 200 som kommer en uke senere. Det viktigste vi kan gjøre nå er å gjennomføre de rette undersøkelsene så han blir klar til 200, sier Nilsen, til NRK.no

Måkestad Bovim mener det ville vært en stor påkjenning å løpe 100 meter i tre-fire runder med en skade i ryggen. Han trekker seg fordi han ikke vil ødelegge sjansene sine på favorittdistansen, tror friidrettseksperten.

For blitt over én uke siden løp Ndure 100 meter på 9,95 sekunder i Sundsvall, men i altfor sterk medvind til at resultatet kan godkjennes som norsk rekord.

«Jays» er imidlertid vesentlig bedre på 200 meter enn 100, og hadde trolig hatt problemer med å kvalifisere seg for søndagens finale.

– Jeg var sikker på at han hadde kommet til en semifinale. Finale hadde vært veldig bra. Men jeg har hele tiden ment at han er sterkere på 200, sier hun.

Siste nytt

 • Norendal nummer seks i Big Air

  Silje Norendal endte på sjetteplass i finalen i Big Air. Hun klarte ikke å lande et triks helt perfekt, og endte med 131.50 poeng-

  Østerrikske Anna Gasser vant etter et kjempehopp i siste omgang. 185 poeng holdt til seier foran Jamie Anderson (USA).

  Silje Norendal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • – Russere leverer tilbake bronse

  Ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS leverer de russiske curlingspillerne Alexander Krushelnitsky og Anastasia Bryzgalova tilbake OL-bronsen i mixed curling, etter en positiv dopingprøve. Det kan bety at det norske curlingparet får bronse likevel.

  Bronse
  Foto: Martin Bureau / AFP
 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OUR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Alpint kombinasjon slalåm, kvinner
OL i Pyeongchang: Kombinert laghopp
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn, stafett
OL i Pyeongchang: Skiskyting, stafett kvinner
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin