NRK Meny
Normal

– «Jays» er fortsatt medaljekandidat på 200 meter

Ingvill Måkestad Bovim, NRKs friidrettsekspert under VM, synes Jaysuma Saidy Ndure tok en voksen avgjørelse da han trakk seg fra 100-meteren. Hun tror det kan styrke medaljesjansene på favorittdistansen hans.

Jaysume Ndure

Jaysuma Saidy Ndure var langt nede etter at han hadde fortalt pressen at han må stå over 100-meteren i VM grunnet skade.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Sommer OL i London 2012

NRKs friidrettsekspert Ingvill Måkestad Bovim.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Han kan fortsatt kjempe om medalje på 200 meter. Han har en sterk plassering fra forrige VM, og jeg tror han kan gjøre det enda bedre i dette mesterskapet. Det at han kjenner noe i ryggen, gjør at han nå er nødt til å bare prioritere 200-meteren, sier Ingvill Måkestad Bovim til NRK.

Mellomdistanseløperen er NRK.nos friidrettsekspert og chatter under friidretts-VM i Moskva. Hun er overrasket over at Norges beste sprinter, Jaysuma Saidy Ndure, tidligere i dag trakk seg fra 100-meteren grunnet ryggproblemer.

– Jeg tror også det er en overraskelse for han, sier Måkestad Bovim.

– Men det er en smart og voksen avgjørelse, legger hun til.

– Lurt å trekke seg

VM i Moskva starter lørdag og sprinteren skulle egentlig kjempe om å være med i sprintfinalene søndag.

«Jays» var tydelig preget da han møtte pressen i den russiske hovedstaden. Han brukte nesten 40 sekunder før han klarte å svare på det første spørsmålet.

– Jeg har hele tiden trodd dette skulle bli mitt beste mesterskap, sa en gråtkvalt Ndure på pressekonferansen.

Måkestad Bovim, som selv måtte trekke seg fra London-OL grunnet skade, tror imidlertid ikke «Jays» har det så veldig ille.

Ndure

Jaysuma Saidy Ndure har fortsatt muligheter på 200 meter, mener Måkestad Bovim.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Han har en 200 meter som kommer senere i mesterskapet, og han har forholdsvis god tid til å komme seg på. Han har nettopp prestert veldig bra i ulike konkurranser. Jeg tror han stiller til start på 200, sier hun.

– Visste du om at han hadde problemer med ryggen?

– Jeg snakket med han på forhånd. Da var han innstilt på både 100 og 200. Men det er alltid noen små irritasjonsgreier med toppidrettsutøvere. Jeg tror han gjør lurt i å trekke seg, svarer hun.

Best sjanser på 200 meter

Ronny Nilsen, sportssjef i Friidrettsforbundet, forteller at teamet rundt sprinteren prøver å få noe positivt ut av VM-nedturen.

– Det kan jo hende at dette ikke er så alvorlig, det kan jo ha en positiv betydning for 200 som kommer en uke senere. Det viktigste vi kan gjøre nå er å gjennomføre de rette undersøkelsene så han blir klar til 200, sier Nilsen, til NRK.no

Måkestad Bovim mener det ville vært en stor påkjenning å løpe 100 meter i tre-fire runder med en skade i ryggen. Han trekker seg fordi han ikke vil ødelegge sjansene sine på favorittdistansen, tror friidrettseksperten.

For blitt over én uke siden løp Ndure 100 meter på 9,95 sekunder i Sundsvall, men i altfor sterk medvind til at resultatet kan godkjennes som norsk rekord.

«Jays» er imidlertid vesentlig bedre på 200 meter enn 100, og hadde trolig hatt problemer med å kvalifisere seg for søndagens finale.

– Jeg var sikker på at han hadde kommet til en semifinale. Finale hadde vært veldig bra. Men jeg har hele tiden ment at han er sterkere på 200, sier hun.

Siste nytt

 • Nytt tap for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren tapte sin andre strake UFC-kamp da Bartosz Fabinski ble for sterk i Hamburg søndag. Meek var avhengig av å holde kampen på beina, men sterke Fabinski lyktes med å ta nordmannen ned gjentatte ganger.

  Emil Meek
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norge ute av U19-EM

  Norges G19-landslag måtte slå Italia for å gå videre fra gruppespillet, og det så lenge lyst ut etter at Erling Braut Håland sendte Norge i føringen. I det 83. minutt utlignet juventus-ungutten Moise Kean. 1-1 ble også sluttresultatet, og Norge er dermed ute av U19-EM.

  UEFA U19: Italia - Norge
  Foto: Juha Harju/lehtikuva / NTB scanpix
 • Dansk seier i Tour de France

  Magnus Cort Nielsen syklet inn til seier på den 15. etappen i Tour de France. Astana-syklisten angrep ved 200-metersmerket og spurtet inn til seier på lekkert vis. Hans første seier i Tour de France og danskenes første seieren siden 2009.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street