NRK Meny
Normal

– Jeg nyter hvert sekund

Ingvill Måkestad Bovim (33) ser på EM-deltagelsen som en bonus og priser seg lykkelig over å endelig kunne løpe mesterskap igjen.

Måkestad Bovim

DRØMMER OM MEDALJE: Ingvill Måkestad Bovim tør så vidt å si det, men medgir at en EM-medalje i Zürich hadde smakt godt.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det blir helt spesielt. Det var utrolig kjipt å se London-OL fra tribunen, og nå kan jeg endelig være på stadion som utøver igjen. Jeg gleder meg stort, sier Ingvill Måkestad Bovim til NRK.no.

Måkestad Bovim

LIVET SMILER: Ingvill Måkestad Bovim er klar for sitt første mesterskap siden EM i 2012.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Den norske mellomdistanseløperen er i toppform med få dager igjen til friidretts-EM i Zürich. To år har gått siden den forsmedelige ankelskaden som knuste OL-drømmen i London.

Hun var «i sitt livs form», men med avrevne sener i ankelen måtte en tårevåt Bovim kaste inn håndkleet dagen før forsøksheatet på 1500-meter i London-lekene.

Siden da har Måkestad Bovims ankel blitt leget, og Måkestad Bovim har blitt mamma. Friidretts-VM i Moskva i fjor så hun hjemmefra.

Nå er hun tilbake for fullt – raskere enn hun selv hadde turt å håpe på.

Les også: Har blitt raskere av å løpe med barnevogn

Stortrives med løpingen

– Det som skjer i år føles som en bonus. Jeg trodde ikke jeg skulle være der jeg er nå med tanke på skaden fra 2012 og graviditeten og fødselen. Jeg hadde trodd det skulle ta lengre tid å komme tilbake, men nå er jeg her og jeg nyter hvert sekund av løpingen, sier hun.

1500-meterløperen viste tydelig tegn på at EM-formen er i anmarsj da hun løp inn til 3.-plass på sterke 4.04,11 under et internasjonalt stevne i Belgia for tre uker siden.

Hennes personlige rekord fra 2010 lyder på 4.02,20. I EM drømmer hun om medalje, selv om hennes noe mer nøkterne mål er å «slå flere enn hun blir slått av» i en eventuell EM-finale.

– Topp seks er målet. Men aller viktigst er det at jeg kommer meg gjennom forsøksheatene og tar meg til finalen. Det er første delmål. Når jeg først kommer dit, håper jeg å bli blant de seks beste, sier Bovim, som også er kvalifisert til å løpe 800-meter.

NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal, tror Bovim kan være med å kjempe om medalje.

– Ingvill kan være tett på en medaljeplass på en god dag, sier Rodal.

Kan delta på to distanser

Om hun velger å stille til start på begge distansene, har hun ikke bestemt seg for ennå.

– Jeg har kvalifisert meg til begge distansene, så da har jeg lyst til å løpe begge. Men vi bestemmer først på mandag om jeg løper 800-meter også. Det er 1500-meter som står øverst på prioriteringslista. Det er der jeg har størst muligheter, sier Bovim, som løp 800-meter på 2.02,23 under Bislett Games tidligere i sommer.

Det holdt til 9.-plass i et meget sterkt felt med flere internasjonale toppløpere.

– Jeg tror mange blir overrasket om jeg tar medalje. Men drømmen er jo det. Har man dagen, så kan man gjøre det veldig bra, sier hun.

Siste nytt

 • Tande leder VM etter første dag

  Daniel Andre Tande leder VM i skiflyging etter første dag. Han står med 449,6 poeng, 10,9 foran Richard Freitag, som er nummer to.

  Robert Johansson og Andreas Stjernen på henholdsvis femte- og sjetteplass.

  Mesterskapet avsluttes lørdag.

  Daniel Andre Tande
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Powell debuterte med seier

  Magnus Powell ledet Sandefjord til 2-1-seier over Notodden i sin første kamp som hovedtrener i klubben.

  Flamur Kastrati og et selvmål gjorde målene for Sandefjord, mens Amani Dickson Mbedule scoret for Notodden.

  Magnus Powell på pressekonferansen.
  Foto: Magnus Skatvedt Iversen / NRK
 • Tre tusendeler unna pallen

  Håvard Holmefjord Lorentzen endte på den sure fjerdeplassen på 500-meteren under verdenscupen på skøyter i tyske Erfurt. Pallen glapp med tre tusendeler.

  Lorentzen falt i lagtempo
  Foto: NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn
EM kunstløp: Friløp menn
EM kunstløp: Friløp menn