NRK Meny
Normal

– Jeg nyter hvert sekund

Ingvill Måkestad Bovim (33) ser på EM-deltagelsen som en bonus og priser seg lykkelig over å endelig kunne løpe mesterskap igjen.

Måkestad Bovim

DRØMMER OM MEDALJE: Ingvill Måkestad Bovim tør så vidt å si det, men medgir at en EM-medalje i Zürich hadde smakt godt.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det blir helt spesielt. Det var utrolig kjipt å se London-OL fra tribunen, og nå kan jeg endelig være på stadion som utøver igjen. Jeg gleder meg stort, sier Ingvill Måkestad Bovim til NRK.no.

Måkestad Bovim

LIVET SMILER: Ingvill Måkestad Bovim er klar for sitt første mesterskap siden EM i 2012.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Den norske mellomdistanseløperen er i toppform med få dager igjen til friidretts-EM i Zürich. To år har gått siden den forsmedelige ankelskaden som knuste OL-drømmen i London.

Hun var «i sitt livs form», men med avrevne sener i ankelen måtte en tårevåt Bovim kaste inn håndkleet dagen før forsøksheatet på 1500-meter i London-lekene.

Siden da har Måkestad Bovims ankel blitt leget, og Måkestad Bovim har blitt mamma. Friidretts-VM i Moskva i fjor så hun hjemmefra.

Nå er hun tilbake for fullt – raskere enn hun selv hadde turt å håpe på.

Les også: Har blitt raskere av å løpe med barnevogn

Stortrives med løpingen

– Det som skjer i år føles som en bonus. Jeg trodde ikke jeg skulle være der jeg er nå med tanke på skaden fra 2012 og graviditeten og fødselen. Jeg hadde trodd det skulle ta lengre tid å komme tilbake, men nå er jeg her og jeg nyter hvert sekund av løpingen, sier hun.

1500-meterløperen viste tydelig tegn på at EM-formen er i anmarsj da hun løp inn til 3.-plass på sterke 4.04,11 under et internasjonalt stevne i Belgia for tre uker siden.

Hennes personlige rekord fra 2010 lyder på 4.02,20. I EM drømmer hun om medalje, selv om hennes noe mer nøkterne mål er å «slå flere enn hun blir slått av» i en eventuell EM-finale.

– Topp seks er målet. Men aller viktigst er det at jeg kommer meg gjennom forsøksheatene og tar meg til finalen. Det er første delmål. Når jeg først kommer dit, håper jeg å bli blant de seks beste, sier Bovim, som også er kvalifisert til å løpe 800-meter.

NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal, tror Bovim kan være med å kjempe om medalje.

– Ingvill kan være tett på en medaljeplass på en god dag, sier Rodal.

Kan delta på to distanser

Om hun velger å stille til start på begge distansene, har hun ikke bestemt seg for ennå.

– Jeg har kvalifisert meg til begge distansene, så da har jeg lyst til å løpe begge. Men vi bestemmer først på mandag om jeg løper 800-meter også. Det er 1500-meter som står øverst på prioriteringslista. Det er der jeg har størst muligheter, sier Bovim, som løp 800-meter på 2.02,23 under Bislett Games tidligere i sommer.

Det holdt til 9.-plass i et meget sterkt felt med flere internasjonale toppløpere.

– Jeg tror mange blir overrasket om jeg tar medalje. Men drømmen er jo det. Har man dagen, så kan man gjøre det veldig bra, sier hun.

Siste nytt

 • Lønnskrav kan stoppe Bolt

  Den tidligere stjernesprinteren Usain Bolt (31) håper å spille seg til kontrakt med Central Coast Mariners i A-league, men Australias fotballforbund er skeptisk siden de trolig må betale ca 5,4 millioner kroner av Bolts lønn.

  Usain Bolt smiler med lukkede øyne, hodet bakover og med hendene mot hverandre
  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters
 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez holder en ball
  Foto: Filippo Monteforte / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag