Hopp til innhold

– Jeg nyter hvert sekund

Ingvill Måkestad Bovim (33) ser på EM-deltagelsen som en bonus og priser seg lykkelig over å endelig kunne løpe mesterskap igjen.

Måkestad Bovim

DRØMMER OM MEDALJE: Ingvill Måkestad Bovim tør så vidt å si det, men medgir at en EM-medalje i Zürich hadde smakt godt.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det blir helt spesielt. Det var utrolig kjipt å se London-OL fra tribunen, og nå kan jeg endelig være på stadion som utøver igjen. Jeg gleder meg stort, sier Ingvill Måkestad Bovim til NRK.no.

Måkestad Bovim

LIVET SMILER: Ingvill Måkestad Bovim er klar for sitt første mesterskap siden EM i 2012.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Den norske mellomdistanseløperen er i toppform med få dager igjen til friidretts-EM i Zürich. To år har gått siden den forsmedelige ankelskaden som knuste OL-drømmen i London.

Hun var «i sitt livs form», men med avrevne sener i ankelen måtte en tårevåt Bovim kaste inn håndkleet dagen før forsøksheatet på 1500-meter i London-lekene.

Siden da har Måkestad Bovims ankel blitt leget, og Måkestad Bovim har blitt mamma. Friidretts-VM i Moskva i fjor så hun hjemmefra.

Nå er hun tilbake for fullt – raskere enn hun selv hadde turt å håpe på.

Les også: Har blitt raskere av å løpe med barnevogn

Stortrives med løpingen

– Det som skjer i år føles som en bonus. Jeg trodde ikke jeg skulle være der jeg er nå med tanke på skaden fra 2012 og graviditeten og fødselen. Jeg hadde trodd det skulle ta lengre tid å komme tilbake, men nå er jeg her og jeg nyter hvert sekund av løpingen, sier hun.

1500-meterløperen viste tydelig tegn på at EM-formen er i anmarsj da hun løp inn til 3.-plass på sterke 4.04,11 under et internasjonalt stevne i Belgia for tre uker siden.

Hennes personlige rekord fra 2010 lyder på 4.02,20. I EM drømmer hun om medalje, selv om hennes noe mer nøkterne mål er å «slå flere enn hun blir slått av» i en eventuell EM-finale.

– Topp seks er målet. Men aller viktigst er det at jeg kommer meg gjennom forsøksheatene og tar meg til finalen. Det er første delmål. Når jeg først kommer dit, håper jeg å bli blant de seks beste, sier Bovim, som også er kvalifisert til å løpe 800-meter.

NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal, tror Bovim kan være med å kjempe om medalje.

– Ingvill kan være tett på en medaljeplass på en god dag, sier Rodal.

Kan delta på to distanser

Om hun velger å stille til start på begge distansene, har hun ikke bestemt seg for ennå.

– Jeg har kvalifisert meg til begge distansene, så da har jeg lyst til å løpe begge. Men vi bestemmer først på mandag om jeg løper 800-meter også. Det er 1500-meter som står øverst på prioriteringslista. Det er der jeg har størst muligheter, sier Bovim, som løp 800-meter på 2.02,23 under Bislett Games tidligere i sommer.

Det holdt til 9.-plass i et meget sterkt felt med flere internasjonale toppløpere.

– Jeg tror mange blir overrasket om jeg tar medalje. Men drømmen er jo det. Har man dagen, så kan man gjøre det veldig bra, sier hun.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal