NRK Meny
Normal

Bouchard til finale etter stort drama

WIMBLEDON/OSLO: Det var drama både på banen og blant publikum da Eugenie Bouchard (20) avanserte til sin første Grand Slam-finale torsdag.

Eugenie Bouchard

En hardtslående Eugenie Bouchard slo seg fram til Wimbledon-finale torsdag.

Foto: SANG TAN / Afp

En hoven ankel og et illebefinnende i publikum stjal noe av oppmerksomheten fra Eugenie Bouchard som slo verdenstreer Simona Halep 7-6, 6- 2 i semifinalen i Wimbledon.

– Det skjedde flere uvanlige ting i denne kampen, sa Bouchard på pressekonferansen etter kampen.

Det var ikke spilt mange game da Simona Halep tråkket over. Kampen ble stoppet for en medisinsk time-out og behandling av intensiv rumenerens venstre fot.

Heldigvis klarte den 22 år gamle verdenstreeren å fortsette, men da skulle nye problemer oppstå.

– Veldig leit

De to spilte seg fram til tie-break da dommeren oppdaget et illebefinnende blant

Eugenie Bouchard

Bouchard jublet da seieren var et faktum.

Foto: Ben Curtis / Ap

publikum. Spillerne måtte da ta en pause på flere minutter mens tilskueren ble hjulpet ut av tribunen.

– Det er veldig leit at noen på tribunen fikk et illebefinnende. Vi følte begge med personen, og for oss var det veldig tøft å stoppe midt i et tiebreak. Det var intenst og det fikk oss ut av rytmen, men jeg tok det som en utfordring. Dette skjer, det er likt for oss begge og jeg klarte å vinne settet og kampen, sa Bouchard.

20-åringen taklet den mentale påkjenningen best, snudde tie-breaket og vant det første settet.

Over i andre sett var Bouchard i en egen klasse og spilte seg til to matchballer på stillingen 5-1. I det Halep skulle serve viste Euginie tydelig tegn til å ha blitt forstyrret av publikum, hun strakk hånden i være for å stoppe spillet, lot serven gå forbi og forventet ny serve, men dommeren ga poenget til Halep.

Ungjenta diskuterte forgjeves med dommeren og måtte til slutt innse at det var et serve-ess.

Flere matchballer kom og gikk for 20-åringen som sammenliknes med Maria Sjarapova, og til slutt reduserte Halep til 5-2. Bouchard servet for kampen og spilte seg igjen til to matchballer men servet dobbeltfeil på den første.

Skal gi alt

Til slutt, på sjette forsøk, satt Eugine Bouchard spikeren i kisten. Hun blir nåden første kanadiske kvinne til å spille en Grand Slam-finale.

– Det var litt vilt. Jeg har aldri avsluttet en kamp sånn som det. Jeg er glad jeg klarte å holde fokus og ikke bli distrahert, det krevde mental styrke, sa hun til arrangøren etter kampen.

I finalen venter mesteren fra 2011, tsjekkiske Petra Kvitova, som slo ut sin gode venninne Lucie Safarova i det første av de to semifinalen i Sør-London i dag.

– Jeg forventer en tøff kamp. Hun kommer til å være godt forberedt, og det skal jeg være også. Jeg tror jeg kan spille bedre enn i dag, og jeg er veldig glad for å ha fått være her i Wimbledon i to uker. I finalen skal jeg gi alt og se hva som skjer, sa hun.

Siste nytt

 • Gjekstad blir ny Viperstrener

  Den tidligere Larvik-treneren Ole Gustav Gjekstad gjør trenercomeback i Vipers Kristiansand. Han tar over for Kenneth Gabrielsen, som gir seg etter sesongen, ett år før kontraktstiden går ut. Det skriver TV2.

  Ole Gustav Gjekstad
  Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK
 • Lagkamerat skadd i velt

  Edvald Boasson Hagens lagkamerat i Dimension Data, Scott Thwaites, pådro seg alvorlige ryggskader da han veltet på en treningstur nylig. Tilstanden skal være stabil. Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Boasson Hagen
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Manchester United får kvinnelag

  Manchester United gjør som flere andre engelske toppklubber og starter kvinnelag i fotball. Klubben har et akademi for kvinner, som har gitt flere sjansen på landslag denne sesongen. Nå starter de eget kvinnelag, som skal spille i 2. divisjon.

  United
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale hopp: Skiflyging, kvalifisering
V-cup hopp: Skiflyging kvalifisering
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par