Hopp til innhold

Bøtter inn mål – med brukket finger

Landslagsspiller Joakim Hykkerud har brukket fingeren på to steder. Samtidig opplever han sin beste sesong i verdens tøffeste håndballiga.

Joakim Hykkerud

BRUKKET: Joakim Hykkerud lar ikke en brukket finger stoppe seg. Lillefingeren nærmest kameraet er tydelig brukket.

Foto: Bildekollasj: Ned Alley/NTB/privat

Alt for Norge – og alt for Hannover

Det var dagen før bortemøte mot Füchse Berlin i slutten av september at Hykkerud kjente at det nappet i fingeren under trening.

Jeg sto på linja og så hektet fingeren min i drakta til en lagkamerat. Det gjorde sykt vondt. Jeg trodde vel egentlig bare at jeg hadde forstuet den kraftig, sier Hykkerud til NRK.

Hele fem uker senere ble det tatt bilde av fingeren og konstatert to brudd.

Ingen liga for pyser

Bundesligaen er kjent for å være en beinhard liga. De siste årene har flere norske landslagsspillere etablert seg på lag i Tyskland. Hykkeruds klubb, TSV Hannover-Burgdor, ligger på sjetteplass når ligaen har tatt vinter og VM-pause. Nå bruker Hykkerud tiden til å hvile både fingeren og et vondt kne hjemme i Notodden, og står over landslagssamlingen.

Men noen operasjon var utelukket.

– Jeg vil jo spille. Jeg har hatt en veldig god sesong og sammen med laget har det gått veldig bra.

– Men du har jo brukket fingeren?

– Ja, det er sant, humrer Hykkerud. Men så lenge det fins god teip kan man spille god håndball.

Ikke en vanlig tankegang med andre ord. Mange hadde kanskje til og med kviet seg for å jobbe med et tastatur når fingeren er knekt. Strekspiller Hykkerud velger å legge seg inn på 6-meteren og kjempe mot noen av verdens beste håndballspillere istedenfor.

Og han har ikke gjort seg bort heller. 45 mål på de siste 16 kampene i Bundesligaen har plassert han høyt oppe på toppscorerlisten i Tyskland. Det er ikke på kastarmen Hykkerud har brudd i fingeren, men hånda brukes til både mottak og generell kriging på streken.

Joakim Hykkerud

LANDSLAGSSPILLER: Joakim Hykkerud har spilt 30 kamper med flagget på brystet.

Foto: Hillergren, Andreas / NTB scanpix

Landslaget

Hykkerud har figurert av og på landslaget i mange år. Foreløpig står han med 30 landskamper for Norge. Under Robert Hedin fikk han lite tillit. Han har stor tro på Christian Berge som landslagssjef og håper å være med på å bringe Norge tilbake til mesterskap.

Mye er annerledes med Berge. Vi har en god dialog og jeg håper å kunne bidra så mye som mulig. Det skal mye til for at vi ikke kvalifiserer oss til EM i Polen neste år nå, og der vil jeg svært gjerne være med.

Han har i hvert fall bevist at han er klar til å ofre alt for å spille håndball.

Siste nytt

 • Zlatan håper å komme tilbake på banen

  I et intervju med Gazzetta dello Sport åpner evigunge Zlatan Ibrahimovic (41) for å fortsette karrieren til tross for store skadeproblemer de senere årene. – Alt jeg bryr meg om er å komme tilbake på banen. Det er som å gå på jobb, men ikke ha noe kontor å dra til. Jeg tenker ikke på å gi meg, en sånn person er jeg ikke, sier Zlatan i intervjuet, ifølge NTB.

  Zlatan
  Foto: AFP
 • Sergio Ramos ferdig i PSG

  Det er ikke bare Lionel Messi PSG-fansen tar farvel med lørdag. Også Sergio Ramos spiller sin siste kamp for klubben.

  Det bekrefter midtstopperen på sin Instagram-konto.

  – I morgen blir en spesiell dag. I morgen sier jeg farvel til en periode i livet mitt. Takk for to spesielle år der jeg fikk spille i alle turneringer og gi alt. Jeg skal møte nye utfordringer, jeg skal spille i andre farger, skriver spanjolen.

  Ramos' kontrakt med PSG utløper i slutten av juni. Hvor veteranen spiller neste sesong er foreløpig uvisst.

  Sergio Ramos
  Foto: Laurent Cipriani / AP
 • Sterk borteseier i Fiorentinas generalprøve

  Onsdag spiller Fiorentina for serieliga-trofeet når de møter West Ham. I generalprøven mot Sassuolo seiret de 3-1.

  Arthur Cabral, Riccardo Saponara og Nicolas Gonzalez scoret målene i den sterke borteseieren. Domenico Beraris Sassuolo-mål ble bare av det trøstende slaget.

  For vertenes del hjalp det ikke at Ruan og Rogeri fikk hvert sitt røde kort og at Sassuolo dermed avsluttet kampen med ni mann.

  Dette var disse to klubbenes siste seriekamp for sesongen. Fiorentina ender trolig på en 8. plass, mens Sassuolo akkurat nå er på 13. plass.

  Emil Konradsen Ceïde spilte fra start for Sassuolo, men ble byttet ut i det 58. minutt. Kristian Thorstvedt var ikke i troppen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Michele Nucci / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste