Bøtter inn mål – med brukket finger

Landslagsspiller Joakim Hykkerud har brukket fingeren på to steder. Samtidig opplever han sin beste sesong i verdens tøffeste håndballiga.

Joakim Hykkerud

BRUKKET: Joakim Hykkerud lar ikke en brukket finger stoppe seg. Lillefingeren nærmest kameraet er tydelig brukket.

Foto: Bildekollasj: Ned Alley/NTB/privat

Alt for Norge – og alt for Hannover

Det var dagen før bortemøte mot Füchse Berlin i slutten av september at Hykkerud kjente at det nappet i fingeren under trening.

Jeg sto på linja og så hektet fingeren min i drakta til en lagkamerat. Det gjorde sykt vondt. Jeg trodde vel egentlig bare at jeg hadde forstuet den kraftig, sier Hykkerud til NRK.

Hele fem uker senere ble det tatt bilde av fingeren og konstatert to brudd.

Ingen liga for pyser

Bundesligaen er kjent for å være en beinhard liga. De siste årene har flere norske landslagsspillere etablert seg på lag i Tyskland. Hykkeruds klubb, TSV Hannover-Burgdor, ligger på sjetteplass når ligaen har tatt vinter og VM-pause. Nå bruker Hykkerud tiden til å hvile både fingeren og et vondt kne hjemme i Notodden, og står over landslagssamlingen.

Men noen operasjon var utelukket.

– Jeg vil jo spille. Jeg har hatt en veldig god sesong og sammen med laget har det gått veldig bra.

– Men du har jo brukket fingeren?

– Ja, det er sant, humrer Hykkerud. Men så lenge det fins god teip kan man spille god håndball.

Ikke en vanlig tankegang med andre ord. Mange hadde kanskje til og med kviet seg for å jobbe med et tastatur når fingeren er knekt. Strekspiller Hykkerud velger å legge seg inn på 6-meteren og kjempe mot noen av verdens beste håndballspillere istedenfor.

Og han har ikke gjort seg bort heller. 45 mål på de siste 16 kampene i Bundesligaen har plassert han høyt oppe på toppscorerlisten i Tyskland. Det er ikke på kastarmen Hykkerud har brudd i fingeren, men hånda brukes til både mottak og generell kriging på streken.

Joakim Hykkerud

LANDSLAGSSPILLER: Joakim Hykkerud har spilt 30 kamper med flagget på brystet.

Foto: Hillergren, Andreas / NTB scanpix

Landslaget

Hykkerud har figurert av og på landslaget i mange år. Foreløpig står han med 30 landskamper for Norge. Under Robert Hedin fikk han lite tillit. Han har stor tro på Christian Berge som landslagssjef og håper å være med på å bringe Norge tilbake til mesterskap.

Mye er annerledes med Berge. Vi har en god dialog og jeg håper å kunne bidra så mye som mulig. Det skal mye til for at vi ikke kvalifiserer oss til EM i Polen neste år nå, og der vil jeg svært gjerne være med.

Han har i hvert fall bevist at han er klar til å ofre alt for å spille håndball.

Siste nytt

 • Kjetil Jansrud til legesjekk

  Kjetil Jansrud ble sendt til lege for nærmere sjekk etter at han tok nedi med hånden under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel. Det er foreløpig uklart om Jansrud har pådratt seg en alvorlig skade.

  – Han fikk seg en smell i hånden under dagens trening, men kjørte selv ned løypa på ski. Han er nå til legesjekk og vi vet ikke mer om omfanget enda, sier alpinsjef Claus Ryste til NRK.

  De norske fartskjørerne tok det ellers forsiktig under den første utfortreningen i Kitzbühel. Aksel Lund Svindal ble slått av Matthias Mayer med 2,49 sekunder. Aleksander Aamodt Kilde var 3,83 bak bestetid.

  Jansrud
  Foto: Marco Tacca / AP
 • Sølv til Fossesholm i junior-VM

  Helene Marie Fossesholm gikk inn til sølv på 5 km fristil i junior-VM tirsdag. Fossesholm var elleve sekunder bak svenske Frida Karlsson som vant. Finske Anita Korva ble nummer tre. Astrid Stav ble nest beste norske på en åttendeplass.

  Sølv til Fossesholm.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Bodø-spiss til Tyrkia

  Kun en medisinsk test gjenstår før Kristian Fardahl Opseth er klar for det tyrkiske Süper Lig-laget Erzurumspor. 29-åringen ble toppscorer i 1. divisjon da Bodø/Glimt rykket opp i 2017, men beit ikke like hardt fra seg i Eliteserien.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag