Rosenborg-helten om de ville feiringene: – Fansen digger meg, og jeg digger dem

TRONDHEIM (NRK): Han har banket inn mål for Rosenborg 2 i to år. Da Erik Botheim (18) først scoret for A-laget, scoret han hat trick.

Erik Botheim feirer etter scoring

GLAD: Erik Botheim jubler for scoring mot Steinkjer. Foto: Adresseavisen.

Foto: Leif Arne Holme / Adresseavisen

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er russetid, så jeg tenkte å gi russen litt stemning, sier Botheim til NRK like etter seieren mot Steinkjer.

Han scoret sitt første mål i RBK-trøya da han satte inn 2–0 onsdag kveld. Like etter satte han inn 3-0, før han kompletterte hat tricket like før slutt. Da leverte han nok en sterk feiring opp mot RBK-fansen på tribunen.

– Fansen digger meg, og jeg digger fansen.Vi har et godt forhold, så det er viktig å gi noe tilbake, sier Botheim.

Med tre scoringer tok han med matchballen hjem, som et bevis på tre nettkjenninger.

– Det er klart det var deilig med tre scoringer. Jeg vil spille på A-laget, så de det var digg å vise seg frem. Det er vanskelig med de to beste spissene i ligaen, men jeg vil ha innhopp i kamper. Det er det jeg jobber for, sier Botheim.

Kåre Ingebrigtsen skrøt av unggutten etter tre scoringer. Han har fått ni kamper for Rosenborgs A-lag, de fleste som innhopp.

– Erik har jobbet hardt lenge. Det er kjempeartig å se at han lykkes. Han scoret tre og tar med matchballen. Jeg tror han setter stor pris på det, sier Ingebrigtsen til NRK.

MÅL: Se høydepunktene fra Steinkjer-RBK her.

Bendtner-fri

RBKs trener ga Nicklas Bendtner fri, mens Alexander Søderlund satt på benken i 90 minutter. Dermed fikk 18 år gamle Botheim tillit på topp for et reservepreget Rosenborg.

De fikk kjørt seg i starten mot 3.-divisjonsklubben Steinkjer, og hjemmelaget sjokkerte storklubben på Guldbergaunet. Før ti minutter var spilt hadde de gulkledde to baller i metallet. Først satte Andreas Granhus ballen i tverrliggeren, og deretter traff Sindre Sakshaug stolpen.

RBK i krabbegir

Da kunne Rosenborg ta foten av den berømte gasspedalen, og publikum på Guldbergaunet måtte vente til det 84 minutt før det sto 0–4. Rosenborg-junior Olaus Jair Skarsem serverte lekkert forarbeid på høyrekanten før han la inn til Magnus Stamnestrø som satt ballen i tomt bur.

Ett minutt før slutt satte Botheim inn sitt tredje for dagen. Det feiret han sammen med Rosenborg-fansen på spenstig vis.

FEIRING: Botheim setter inn hat tricket for RBK.

Sportsnyheter

Imponert Lagerbäck etter Berges første ligamål: – Vi får håpe de tar det med seg til landslaget

Sander Berge leverte mål og målgivende for Sheffield United hjemme mot Tottenham. Nå håper landslagssjef Lars Lagerbäck de norske ungguttene tar med seg storspillet til landslaget.

Siste nytt

 • – Uforståelig for Fotball-Norge

  Fotballpresident Terje Svendsen er ikke fornøyd med svaret regjeringen har gitt på deres forespørsel om å starte opp med breddefotball for spillere over 20 år.

  Det blir nemlig ingen ytterligere åpning av breddefotballen før tidligst i august.

  – Danmark åpnet for hele bredden allerede 7. juni. Derfor er det uforståelig for hele Fotball-Norge at regjeringen ikke kan åpne for trening allerede nå, sier Svendsen til Fotball.no.

  Terje Svendsen
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Nominert som månedens manager

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er blant fire kandidater som kan bli kåret til månedens manager i juni i Premier League.

  Nordmannen kjemper mot Frank Lampard (Chelsea), Steve Bruce (Newcastle) og Nuno Espírito Santo (Wolverhampton). Prisen deles ut kommende uke.

  ​​​​​​​Nominasjonene baserer seg på resultatene etter restarten 17. juni, samt kampene i mars før koronapandemien satte en midlertidig stopper for engelsk fotball

  I perioden har Solskjær ledet Manchester United til seire over byrival City, Sheffield United og Brighton, samt uavgjortresultater mot Everton og Tottenham.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Audun Braastad / Audun Braastad
 • Reiten nominert til årets spiller

  Guro Reiten har spilt på et stabilt høyt nivå for Chelsea i FAs Women's Super League denne sesongen. Nå har 25-åringen blitt nominert til årets spiller av det engelske fotballforbundet.

  Sesong ble avsluttet før den var ferdigspilt på grunn av koronautbruddet, men Chelsea ble kåret til seriemester basert på poengsnitt.

  Det betyr at Reiten kunne feire seriegull med Maren Mjelde og Maria Thorisdottir som også spiller for den engelske hovedstadsklubben.

  Guro Reiten
  Foto: PAUL CHILDS

Sendeplan

Kl. Program Kanal