Rosenborg-helten om de ville feiringene: – Fansen digger meg, og jeg digger dem

TRONDHEIM (NRK): Han har banket inn mål for Rosenborg 2 i to år. Da Erik Botheim (18) først scoret for A-laget, scoret han hat trick.

Erik Botheim feirer etter scoring

GLAD: Erik Botheim jubler for scoring mot Steinkjer. Foto: Adresseavisen.

Foto: Leif Arne Holme / Adresseavisen

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er russetid, så jeg tenkte å gi russen litt stemning, sier Botheim til NRK like etter seieren mot Steinkjer.

Han scoret sitt første mål i RBK-trøya da han satte inn 2–0 onsdag kveld. Like etter satte han inn 3-0, før han kompletterte hat tricket like før slutt. Da leverte han nok en sterk feiring opp mot RBK-fansen på tribunen.

– Fansen digger meg, og jeg digger fansen.Vi har et godt forhold, så det er viktig å gi noe tilbake, sier Botheim.

Med tre scoringer tok han med matchballen hjem, som et bevis på tre nettkjenninger.

– Det er klart det var deilig med tre scoringer. Jeg vil spille på A-laget, så de det var digg å vise seg frem. Det er vanskelig med de to beste spissene i ligaen, men jeg vil ha innhopp i kamper. Det er det jeg jobber for, sier Botheim.

Kåre Ingebrigtsen skrøt av unggutten etter tre scoringer. Han har fått ni kamper for Rosenborgs A-lag, de fleste som innhopp.

– Erik har jobbet hardt lenge. Det er kjempeartig å se at han lykkes. Han scoret tre og tar med matchballen. Jeg tror han setter stor pris på det, sier Ingebrigtsen til NRK.

MÅL: Se høydepunktene fra Steinkjer-RBK her.

Bendtner-fri

RBKs trener ga Nicklas Bendtner fri, mens Alexander Søderlund satt på benken i 90 minutter. Dermed fikk 18 år gamle Botheim tillit på topp for et reservepreget Rosenborg.

De fikk kjørt seg i starten mot 3.-divisjonsklubben Steinkjer, og hjemmelaget sjokkerte storklubben på Guldbergaunet. Før ti minutter var spilt hadde de gulkledde to baller i metallet. Først satte Andreas Granhus ballen i tverrliggeren, og deretter traff Sindre Sakshaug stolpen.

RBK i krabbegir

Da kunne Rosenborg ta foten av den berømte gasspedalen, og publikum på Guldbergaunet måtte vente til det 84 minutt før det sto 0–4. Rosenborg-junior Olaus Jair Skarsem serverte lekkert forarbeid på høyrekanten før han la inn til Magnus Stamnestrø som satt ballen i tomt bur.

Ett minutt før slutt satte Botheim inn sitt tredje for dagen. Det feiret han sammen med Rosenborg-fansen på spenstig vis.

FEIRING: Botheim setter inn hat tricket for RBK.

Siste nytt

 • Ser én «svensk» fordel for Norge

  Lars Lagerbäck er som kjent tidligere svensk landslagssjef og forlot en rådgiverrolle i Sverige da han tok over Norge i 2017. Nå er spørsmålet om det kan gi Norge en fordel før Sverige-møtet. – Fordelen er marginal. Den eneste fordelen jeg har, er at jeg kjenner en del av fotballspillerne rent personlig, sier Lagerbäck til NRK.

  Lagerbäck
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • NM-gull til Saugestad

  Stian Saugestad slo Adrian Smiseth Sejersted med en hundredel i norgesmesterskapet i super-G i Hemsedal mandag. Aleksander Aamodt Kilde tok bronsen og Kjetil Jansrud ble nummer fire.

  World cup alpint super-G Kvitfjell
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Tviberg knep NM-gullet

  Maria Therese Tviberg vant det som ble en kamp om små hundredeler under NM-rennet i super-G i Hemsedal mandag. Tviberg henviste forhåndsfavoritten Kajsa Vikhoff Lie til sølvplass. Bronsemedaljen gikk til Marte Monsen.

  Switzerland Alpine Skiing World Cup
  Foto: Alessandro della Valle / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal