Rosenborg-helten om de ville feiringene: – Fansen digger meg, og jeg digger dem

TRONDHEIM (NRK): Han har banket inn mål for Rosenborg 2 i to år. Da Erik Botheim (18) først scoret for A-laget, scoret han hat trick.

Erik Botheim feirer etter scoring

GLAD: Erik Botheim jubler for scoring mot Steinkjer. Foto: Adresseavisen.

Foto: Leif Arne Holme / Adresseavisen

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er russetid, så jeg tenkte å gi russen litt stemning, sier Botheim til NRK like etter seieren mot Steinkjer.

Han scoret sitt første mål i RBK-trøya da han satte inn 2–0 onsdag kveld. Like etter satte han inn 3-0, før han kompletterte hat tricket like før slutt. Da leverte han nok en sterk feiring opp mot RBK-fansen på tribunen.

– Fansen digger meg, og jeg digger fansen.Vi har et godt forhold, så det er viktig å gi noe tilbake, sier Botheim.

Med tre scoringer tok han med matchballen hjem, som et bevis på tre nettkjenninger.

– Det er klart det var deilig med tre scoringer. Jeg vil spille på A-laget, så de det var digg å vise seg frem. Det er vanskelig med de to beste spissene i ligaen, men jeg vil ha innhopp i kamper. Det er det jeg jobber for, sier Botheim.

Kåre Ingebrigtsen skrøt av unggutten etter tre scoringer. Han har fått ni kamper for Rosenborgs A-lag, de fleste som innhopp.

– Erik har jobbet hardt lenge. Det er kjempeartig å se at han lykkes. Han scoret tre og tar med matchballen. Jeg tror han setter stor pris på det, sier Ingebrigtsen til NRK.

MÅL: Se høydepunktene fra Steinkjer-RBK her.

Bendtner-fri

RBKs trener ga Nicklas Bendtner fri, mens Alexander Søderlund satt på benken i 90 minutter. Dermed fikk 18 år gamle Botheim tillit på topp for et reservepreget Rosenborg.

De fikk kjørt seg i starten mot 3.-divisjonsklubben Steinkjer, og hjemmelaget sjokkerte storklubben på Guldbergaunet. Før ti minutter var spilt hadde de gulkledde to baller i metallet. Først satte Andreas Granhus ballen i tverrliggeren, og deretter traff Sindre Sakshaug stolpen.

RBK i krabbegir

Da kunne Rosenborg ta foten av den berømte gasspedalen, og publikum på Guldbergaunet måtte vente til det 84 minutt før det sto 0–4. Rosenborg-junior Olaus Jair Skarsem serverte lekkert forarbeid på høyrekanten før han la inn til Magnus Stamnestrø som satt ballen i tomt bur.

Ett minutt før slutt satte Botheim inn sitt tredje for dagen. Det feiret han sammen med Rosenborg-fansen på spenstig vis.

FEIRING: Botheim setter inn hat tricket for RBK.

Sportsnyheter

YcTkcXtlRJc

Reagerer på Portugals taktiske tabbe i EM-drama: – Surrealistisk

Gruppe F ble på forhånd dømt til å være «dødens gruppe» i EM. Onsdag kveld fikk vi med all tydelighet demonstrert hvorfor.

Tyskland-helten feiret med hjertetegn foran Ungarn-tilskuerne

Leon Goretzka har ofte uttrykt støtte til LHBT-samfunnet. Da han sendte Tyskland videre og Ungarn hjem, viste han hjertetegnet til det ungarske publikummet.

Siste nytt

 • Slik spilles åttedelsfinalene i EM

  Nå som alle gruppene er ferdigspilt, er åttedelsfinalene klare. Her kommer det noen ordentlige storoppgjør:
  ** Wales – Danmark (26. juni)
  ** Italia – Østerrike (26. juni)
  ** Nederland – Tsjekkia (27. juni)
  ** Belgia – Portugal (27. juni)
  ** Kroatia – Spania (28. juni)
  ** Frankrike – Sveits (28. juni)
  ** England – Tyskland (29. juni)
  ** Sverige – Ukraina (29. juni)

  fQSyNCeeiXo
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / Reuters
 • Gullkampen lever videre

  Gullduellen i tysk håndball lever helt til siste serierunde på søndag. Flensburg-Handewitt inntok tabelltoppen etter seier i kveldens kamp.

  Dermed ligger laget ett poeng foran erkerivalen Kiel, med Sander Sagosen og Harald Reinkind på laget, har en kamp mindre spilt.

  De norske landslagsspillerne Magnus Abelvik Rød, Torbjørn Bergerud. Gøran Johannessen og Magnus Jøndal spiller for Flensburg-Handewitt.

  I siste serierunde søndag spiller Flensburg hjemme mot Balingen-Weilstetten og Kiel borte mot Rhein-Neckar Löwen.

  Håndball menn, EM-kvalifisering: Norge - Italia (37-16)
  Foto: Toms Kalnins / NTB
 • Stormet banen med regnbueflagg

  En tilskuer løp ut på banen med et regnbueflagg i begge hendene da den ungarske nasjonalsangen runget over stadion før oppgjøret mot Tyskland. Banestormeren ble til slutt «taklet» og tatt hånd om av sikkerhetsvakter. Det ble en svært spesiell opptakt til kampen etter at Uefa sa nei til Münchens ønske om å lyse opp stadion med regnbuefarger for å vise støtte til LHBT-samfunnet. Avgjørelsen har vakt sterke reaksjoner.

  Pride
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal