NRK Meny
Normal

Boston vant Winter Classics

38.112 tilskuere møtte opp til den tradisjonelle utendørskampen i NHL nyttårsdag.

Fenway Park, Boston
Foto: Elsa / Scanpix/AFP

Marco Sturms scoring 1.57 inn i tilleggstiden sørget for at Boston Bruins ble første hjemmelaget som har vunnet Winter Classics. De slo Philadelphia Flyers 2-1 etter forlenging.

Danny Syvret gav Flyers 1-0 tidlig i andre periode, men Bruins utliknet 2.18 før tredje periode var slutt.

Philadelphias Ole Kristian Tollefsen er fortsatt skadd, og fikk dermed ikke ta del i det tradisjonelle nyttårsoppgjøret.

En hyllest

Winter Classics ble opprettet for to år siden som en hyllest til sportens røtter, den tid alle hockeykamper gikk utendørs i all slags vær. Og utendørs er det også plass til mange flere tilskuere enn inne i en hall.

Denne gangen var det perfekte forhold: Temperaturer så vidt over 0 grader, skyet, men ingen nedbør.

Det har ikke alltid vært slik. På grunn av vind og ujevne forhold kan man ha sidebytte midtveis i både tredje periode og forlengingen. Dette skjedde både i 2008 og i 2009, men det var ikke nødvendig i år.

71.000 tilskuere

Forsøket med utendørskamp nyttårsdag ble en suksess med én gang, og alle kampene har vært utsolgt.

Første kamp for to år siden gikk på Ralph Wilson Stadium i Buffalo - hjemmebanen til fotballaget Buffalo Bills. Pittsburgh slo hjemmelaget den gangen, og ikke mindre enn 71.217 tilskuere møtte fram.

Suksessen førte til at en utendørskamp 1. januar ble nedfelt som et fast punkt i NHLs terminliste.

I fjor var baseballaget Chicago Cubs' bane Wrigley Field åstedet, da hjemmelaget Chicago Blackhawks tapte for Detroit Red Wings. Den oppnådde den høyeste TV-ratingen for en ishockeykamp på 33 år, og publikumstallet var 40.818.

Den aller første NHL-kampen utendørs var et reint kanadisk oppgjør mellom Edmonton Oilers og Montreal Canadiens foran 57.167 tilskuere i Edmonton 20. november 1993.

NHL i navn og tall

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg