Boston mester for 17. gang

Boston Celtics tok sin første NBA-tittel på 22 år med 131-92-seieren over LA Lakers.

Boston Celtics' Paul Pierce
Foto: MIKE SEGAR / REUTERS

Med 4-2 i kamper knep Boston tittelen for 17. gang. Det er rekord i NBA-sammenheng.

Los Angeles Lakers er toer på listen med 14, mens Chicago Bulls er treer med sine seks titler. Ikke siden storhetstiden med Larry Bird hadde Boston Celtics vunnet den prestisjefylte tittelen.

Etter en jevn start tok Boston grep på egen parkett. Vertene ledet med fire poeng etter første periode, men økte til utrolig 58-35 i løpet av periode to. Deretter var seieren aldri truet.

Lakers fikk lite til å stemme. Det hjalp lite at Kobe Bryant satte 26 poeng. Dette skulle bli Boston Celtics store aften. Kevin Garnett og Ray Allen satte begge 26 poeng, mens sluttspillets mest verdifulle spiller, kaptein Paul Pierce, noterte 17 poeng for NBA-mesterne.

Doc Rivers ble den første fargede treneren til å lede et lag til mestertittelen siden K.C. Jones ledet Boston til seieren i 1986.

- Spillerne har vært fenomenale i hele år. Vi har spilt som et vinnerlag hele sesongen, sa Rivers.

I fjor var Boston nest dårligst. Denne sesongen gikk de hele veien og hentet hjem NBA-trofeet.

- Snakk om snuoperasjon. Dette er helt uvirkelig med tanke på hvor vi var i fjor, sa Pierce.

Seieren markerte også slutten på en lang ørkenvandring for flere spillere. Pierce har ni sesonger i Bolton uten seier, Garnett 12 år med frustrasjon i Minnesota, mens Allen har 11 NBA-sesonger uten pokalfeiring. Boston hentet Allen og Garnett i juli i fjor. Sammen med Pierce kunne de endelig gjøre titteldrømmene til virkelighet.

- Jeg visste at jeg med et par nye lagkamerater kunne klare det. Så fort disse gutta kom hit, så visste jeg at jeg hadde de perfekte lekekameratene, sa Pierce.

Siste nytt

 • Tromsø fikk luke i 1.-divisjon

  Sakarias Opsahl ble matchvinner da Tromsø slo Åsane 1–0 borte i 1.-divisjon mandag. TIL hadde tre stolpetreff i kampen, men målet kom først etter 88 minutter.

  Ranheim tapte 1–2 mot Sandnes Ulf, og TIL har nå seks poengs luke til serietoer Ranheim.

  1.divisjonen i fotball 2020: Tromsø - Stjørdals-Blink 4-2.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Carlsen vant første finaledag

  Magnus Carlsen trengte omspill for å vinne første dag av finalen i Legends of Chess. I omspillet slo Carlsen russiske Jan Nepomnjasjtsjij i to strake partier, og han vant første dag 4–2.

  Carlsen hadde muligheten til å gå for seier med de hvite brikkene i parti fire, men valgte å spille en rask remis og sikte seg inn mot seier i omspillet. Det viste seg å være en klok avgjørelse.

  Dermed leder Carlsen 1-0 i finaleserien der de spiller best av tre kamper. Turneringen fortsetter med fire hurtigsjakkpartier tirsdag.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes / NRK
 • Kwarasey ferdig i Vålerenga

  Keeper Adam Larsen Kwarasey forlater Vålerenga med umiddelbar virkning. Vålerenga har valgt å satse på unge Kristoffer Klaesson og Kjetil Haug som første- og andrekeeper, og Kwarasey står med null minutter eliteseriefotball hittil i år.

  Vålerenga fotball
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal