NRK Meny
Normal

Boston mester for 17. gang

Boston Celtics tok sin første NBA-tittel på 22 år med 131-92-seieren over LA Lakers.

Boston Celtics' Paul Pierce
Foto: MIKE SEGAR / REUTERS

Med 4-2 i kamper knep Boston tittelen for 17. gang. Det er rekord i NBA-sammenheng.

Los Angeles Lakers er toer på listen med 14, mens Chicago Bulls er treer med sine seks titler. Ikke siden storhetstiden med Larry Bird hadde Boston Celtics vunnet den prestisjefylte tittelen.

Etter en jevn start tok Boston grep på egen parkett. Vertene ledet med fire poeng etter første periode, men økte til utrolig 58-35 i løpet av periode to. Deretter var seieren aldri truet.

Lakers fikk lite til å stemme. Det hjalp lite at Kobe Bryant satte 26 poeng. Dette skulle bli Boston Celtics store aften. Kevin Garnett og Ray Allen satte begge 26 poeng, mens sluttspillets mest verdifulle spiller, kaptein Paul Pierce, noterte 17 poeng for NBA-mesterne.

Doc Rivers ble den første fargede treneren til å lede et lag til mestertittelen siden K.C. Jones ledet Boston til seieren i 1986.

- Spillerne har vært fenomenale i hele år. Vi har spilt som et vinnerlag hele sesongen, sa Rivers.

I fjor var Boston nest dårligst. Denne sesongen gikk de hele veien og hentet hjem NBA-trofeet.

- Snakk om snuoperasjon. Dette er helt uvirkelig med tanke på hvor vi var i fjor, sa Pierce.

Seieren markerte også slutten på en lang ørkenvandring for flere spillere. Pierce har ni sesonger i Bolton uten seier, Garnett 12 år med frustrasjon i Minnesota, mens Allen har 11 NBA-sesonger uten pokalfeiring. Boston hentet Allen og Garnett i juli i fjor. Sammen med Pierce kunne de endelig gjøre titteldrømmene til virkelighet.

- Jeg visste at jeg med et par nye lagkamerater kunne klare det. Så fort disse gutta kom hit, så visste jeg at jeg hadde de perfekte lekekameratene, sa Pierce.

Siste nytt

 • Glassverket trekker elitelaget

  Håndballklubben Glassverket har spilt i eliteserien denne sesongen, men rykket ned og skulle i utgangspunktet spille i 1. divisjon neste sesong. Slik blir det likevel ikke, da forslaget om å trekke laget fikk flertall på tirsdagens årsmøte, skriver Drammens Tidende. Klubben ønsker å beholde lagene i andre- og fjerdedivsjon.

  Line Bjørnsen hos Glassverket
  Foto: Per Håkon Solberg / NRK
 • Sesongen trolig over for «Ox»

  Liverpool-spiller Alex Oxlade-Chamberlain ble båret ut av banen etter 18 minutter spill i mesterligasemifinalen mot Roma tirsdag. Til tross for 5-2-seier, var «Ox»' kneskade et skår i gleden for manager Jürgen Klopp.

  – Vi mistet en fantastisk spiller i kveld, sa Klopp etter kampen og fortalte at spilleren trolig er ute resten av sesongen.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid