Hopp til innhold

Tarjei Bø om den herlige revansjen: – Dette betyr alt!

NOVE MESTO/OSLO (NRK.no): Etter å ha fått fjoråret ødelagt av luftveisinfeksjonen twar, var Tarjei Bø en svært lettet og lykkelig mann etter VM-gullet på mixed-stafett.

Tarjei Bø var naturlig nok særdeles fornøyd med både egne og hele lagets prestasjoner etter VM-gull på mixed-stafett i Nove Mesto.

Tarjei Bø var fra seg av begeistring etter å ha vunnet VM-gull med norge på mixed-stafetten i Nove Mesto.

– Dette betyr alt! Det føles fantastisk godt, sa en jublende Tarjei Bø (24) til NRK etter å ha vært sterkt delaktig i Norges strålende VM-åpning i Nove Mesto.

24-åringen sendte Emil Hegle Svendsen ut alene i tet på den siste etappen, etter selv å ha gått et gnistrende løp. Bø leverte strålende på standplass, og viste stor fart i sporet da han rykket fra konkurrentene etter sin siste skyting.

– Jeg hadde så lyst på gull i dag at jeg ikke har tenkt på noe annet de siste dagene. Det føles helt fantastisk etter all motgangen, smilte Bø til NRK, og la ikke skjul på at han har hatt det tøft det siste året.

Syk til november

For der konkurrentene i 2012 hadde muligheten til å trene, gå renn og forberede seg maksimalt til VM i Nove Mesto, måtte Tarjei Bø konsentrere seg om å bli frisk. Luftveisinfeksjonen twar satte en stopper for fjorårssesongen, og holdt verdenscupvinneren fra 2011 ute av skisporet og borte fra standplass helt fram til slutten av oktober.

– Det har vært tunge perioder. De blir aldri glemt, sier Bø til NRK.no.

De tunge periodene har gjort det vanskelig å komme opp på det nivået han ønsker å være på i Nove Mesto.

– Da jeg ble erklært frisk i slutten av oktober hadde jeg som mål å komme i form til VM, men jeg har hele tiden forstått at jeg ikke akkurat kommer til å knuse noen i mesterskapet, sa Tarjei Bø til NRK i forkant av mixed-stafetten.

– En seier over meg selv

Nettopp derfor var det så deilig å lykkes på stafetten for Tarjei Bø. Ikke bare ble det gull, Bø gjorde det han ikke trodde var mulig på forhånd - han knuste konkurrentene på sin etappe.

– Det føles som en seier over meg selv. Det er kult at jeg klarte å komme meg tilbake og få en plass på laget, sier Bø, og forteller hvorfor han setter mixed-stafett-gullet så høyt.

– Når veien tilbake er så lang, føler man at alle tviler på deg. Jeg har sett i øynene på folk at de ikke har hatt troen på meg, sier Bø.

Han svarte tvilerne på best mulig måte. Den stående skytingen var konkurransens aller beste, og i sporet rykket han fra de øvrige gullfavorittene Russland og Frankrike.

– Trenerne har i det minste hatt troen på meg. Og jeg har aldri tvilt på at jeg kunne klare dette, smiler Bø.

Tarjei Bø senket alle blinkene i rasende tempo på sin etappe (3) i mixed-stafetten torsdag. Se det korte klippet her.

Sjekk denne skytingen fra Tarjei Bø!

– Det har løsnet i det siste

Etter oppturen på VMs første konkurransedag, kan han knapt vente med å komme i gang med fortsettelsen.

– Det har løsnet for meg de siste ukene, og jeg har tatt mange steg. Det begynner å gå fort i løypa nå, så det er artig, sier Bø til NRK.

Dermed har han også fått troen på ytterligere medaljer i VM. Før mesterskapet hadde han troen på gode plasseringer, men han turte ikke drømme om det helt store.

– Det realistiske er at jeg ikke skal vinne noe i mesterskapet, sa Bø.

Nå har pipen fått en annen lyd.

– Jeg synes jeg går fort nok nå til å kunne ta medaljer. Skyter jeg som jeg gjorde i dag, har jeg gode muligheter til å ta flere medaljer, avslutter Bø.

Siste nytt

  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP
  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi om helomvendingen.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De hadde lyktes med å overtale ham til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    – Det har vært en kompleks situasjon, men vi har en trener som alltid tenker på det beste for klubben. Det er gode nyheter for oss, sa Laporta under pressekonferanse.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben i lengden var for slitsom.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og han vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal