NRK Meny
Normal

Tarjei Bø om den herlige revansjen: – Dette betyr alt!

NOVE MESTO/OSLO (NRK.no): Etter å ha fått fjoråret ødelagt av luftveisinfeksjonen twar, var Tarjei Bø en svært lettet og lykkelig mann etter VM-gullet på mixed-stafett.

Tarjei Bø var naturlig nok særdeles fornøyd med både egne og hele lagets prestasjoner etter VM-gull på mixed-stafett i Nove Mesto.

Tarjei Bø var fra seg av begeistring etter å ha vunnet VM-gull med norge på mixed-stafetten i Nove Mesto.

– Dette betyr alt! Det føles fantastisk godt, sa en jublende Tarjei Bø (24) til NRK etter å ha vært sterkt delaktig i Norges strålende VM-åpning i Nove Mesto.

24-åringen sendte Emil Hegle Svendsen ut alene i tet på den siste etappen, etter selv å ha gått et gnistrende løp. Bø leverte strålende på standplass, og viste stor fart i sporet da han rykket fra konkurrentene etter sin siste skyting.

– Jeg hadde så lyst på gull i dag at jeg ikke har tenkt på noe annet de siste dagene. Det føles helt fantastisk etter all motgangen, smilte Bø til NRK, og la ikke skjul på at han har hatt det tøft det siste året.

Syk til november

For der konkurrentene i 2012 hadde muligheten til å trene, gå renn og forberede seg maksimalt til VM i Nove Mesto, måtte Tarjei Bø konsentrere seg om å bli frisk. Luftveisinfeksjonen twar satte en stopper for fjorårssesongen, og holdt verdenscupvinneren fra 2011 ute av skisporet og borte fra standplass helt fram til slutten av oktober.

– Det har vært tunge perioder. De blir aldri glemt, sier Bø til NRK.no.

De tunge periodene har gjort det vanskelig å komme opp på det nivået han ønsker å være på i Nove Mesto.

– Da jeg ble erklært frisk i slutten av oktober hadde jeg som mål å komme i form til VM, men jeg har hele tiden forstått at jeg ikke akkurat kommer til å knuse noen i mesterskapet, sa Tarjei Bø til NRK i forkant av mixed-stafetten.

– En seier over meg selv

Nettopp derfor var det så deilig å lykkes på stafetten for Tarjei Bø. Ikke bare ble det gull, Bø gjorde det han ikke trodde var mulig på forhånd - han knuste konkurrentene på sin etappe.

– Det føles som en seier over meg selv. Det er kult at jeg klarte å komme meg tilbake og få en plass på laget, sier Bø, og forteller hvorfor han setter mixed-stafett-gullet så høyt.

– Når veien tilbake er så lang, føler man at alle tviler på deg. Jeg har sett i øynene på folk at de ikke har hatt troen på meg, sier Bø.

Han svarte tvilerne på best mulig måte. Den stående skytingen var konkurransens aller beste, og i sporet rykket han fra de øvrige gullfavorittene Russland og Frankrike.

– Trenerne har i det minste hatt troen på meg. Og jeg har aldri tvilt på at jeg kunne klare dette, smiler Bø.

Tarjei Bø senket alle blinkene i rasende tempo på sin etappe (3) i mixed-stafetten torsdag. Se det korte klippet her.

Sjekk denne skytingen fra Tarjei Bø!

– Det har løsnet i det siste

Etter oppturen på VMs første konkurransedag, kan han knapt vente med å komme i gang med fortsettelsen.

– Det har løsnet for meg de siste ukene, og jeg har tatt mange steg. Det begynner å gå fort i løypa nå, så det er artig, sier Bø til NRK.

Dermed har han også fått troen på ytterligere medaljer i VM. Før mesterskapet hadde han troen på gode plasseringer, men han turte ikke drømme om det helt store.

– Det realistiske er at jeg ikke skal vinne noe i mesterskapet, sa Bø.

Nå har pipen fått en annen lyd.

– Jeg synes jeg går fort nok nå til å kunne ta medaljer. Skyter jeg som jeg gjorde i dag, har jeg gode muligheter til å ta flere medaljer, avslutter Bø.

Siste nytt

 • Phil Neville overtar England

  Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

  Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

 • Mascherano forlater Barcelona

  Javier Mascherano forlater Barcelona denne uken, etter sju og en halv sesong. Det melder klubben selv tirsdag.

  Den 33-årige argentineren vil ifølge avisen El Mundo Deportivo allerede fredag slutte seg til kinesiske Hebei China Fortuna.

  Straffesituasjon
  Foto: LLUIS GENE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang menn