Tarjei Bø om den herlige revansjen: – Dette betyr alt!

NOVE MESTO/OSLO (NRK.no): Etter å ha fått fjoråret ødelagt av luftveisinfeksjonen twar, var Tarjei Bø en svært lettet og lykkelig mann etter VM-gullet på mixed-stafett.

Tarjei Bø var naturlig nok særdeles fornøyd med både egne og hele lagets prestasjoner etter VM-gull på mixed-stafett i Nove Mesto.

Tarjei Bø var fra seg av begeistring etter å ha vunnet VM-gull med norge på mixed-stafetten i Nove Mesto.

– Dette betyr alt! Det føles fantastisk godt, sa en jublende Tarjei Bø (24) til NRK etter å ha vært sterkt delaktig i Norges strålende VM-åpning i Nove Mesto.

24-åringen sendte Emil Hegle Svendsen ut alene i tet på den siste etappen, etter selv å ha gått et gnistrende løp. Bø leverte strålende på standplass, og viste stor fart i sporet da han rykket fra konkurrentene etter sin siste skyting.

– Jeg hadde så lyst på gull i dag at jeg ikke har tenkt på noe annet de siste dagene. Det føles helt fantastisk etter all motgangen, smilte Bø til NRK, og la ikke skjul på at han har hatt det tøft det siste året.

Syk til november

For der konkurrentene i 2012 hadde muligheten til å trene, gå renn og forberede seg maksimalt til VM i Nove Mesto, måtte Tarjei Bø konsentrere seg om å bli frisk. Luftveisinfeksjonen twar satte en stopper for fjorårssesongen, og holdt verdenscupvinneren fra 2011 ute av skisporet og borte fra standplass helt fram til slutten av oktober.

– Det har vært tunge perioder. De blir aldri glemt, sier Bø til NRK.no.

De tunge periodene har gjort det vanskelig å komme opp på det nivået han ønsker å være på i Nove Mesto.

– Da jeg ble erklært frisk i slutten av oktober hadde jeg som mål å komme i form til VM, men jeg har hele tiden forstått at jeg ikke akkurat kommer til å knuse noen i mesterskapet, sa Tarjei Bø til NRK i forkant av mixed-stafetten.

– En seier over meg selv

Nettopp derfor var det så deilig å lykkes på stafetten for Tarjei Bø. Ikke bare ble det gull, Bø gjorde det han ikke trodde var mulig på forhånd - han knuste konkurrentene på sin etappe.

– Det føles som en seier over meg selv. Det er kult at jeg klarte å komme meg tilbake og få en plass på laget, sier Bø, og forteller hvorfor han setter mixed-stafett-gullet så høyt.

– Når veien tilbake er så lang, føler man at alle tviler på deg. Jeg har sett i øynene på folk at de ikke har hatt troen på meg, sier Bø.

Han svarte tvilerne på best mulig måte. Den stående skytingen var konkurransens aller beste, og i sporet rykket han fra de øvrige gullfavorittene Russland og Frankrike.

– Trenerne har i det minste hatt troen på meg. Og jeg har aldri tvilt på at jeg kunne klare dette, smiler Bø.

Tarjei Bø senket alle blinkene i rasende tempo på sin etappe (3) i mixed-stafetten torsdag. Se det korte klippet her.

Sjekk denne skytingen fra Tarjei Bø!

– Det har løsnet i det siste

Etter oppturen på VMs første konkurransedag, kan han knapt vente med å komme i gang med fortsettelsen.

– Det har løsnet for meg de siste ukene, og jeg har tatt mange steg. Det begynner å gå fort i løypa nå, så det er artig, sier Bø til NRK.

Dermed har han også fått troen på ytterligere medaljer i VM. Før mesterskapet hadde han troen på gode plasseringer, men han turte ikke drømme om det helt store.

– Det realistiske er at jeg ikke skal vinne noe i mesterskapet, sa Bø.

Nå har pipen fått en annen lyd.

– Jeg synes jeg går fort nok nå til å kunne ta medaljer. Skyter jeg som jeg gjorde i dag, har jeg gode muligheter til å ta flere medaljer, avslutter Bø.

Siste nytt

 • Ramos testet positivt for korona

  Real Madrid-kaptein Sergio Ramos har testet positivt for korona, opplyser klubben på sine nettsider. Ramos er for tiden skadd og var på tribunen da Real Madrid slo Barcelona i helgen. Hans faste stoppermakker Rafael Varane sto også over kampen på grunn av en positiv koronatest.

  JGlpoeT_3JY
  Foto: JON NAZCA / Reuters
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Utsatte kamp etter skyting

  Mandagens NHL-kamp mellom Minnesota Wild og St. Louis Blues er utsatt som følge av at politiet i helgen skjøt en svart mann i en forstad til Minneapolis.

  Det opplyser Wild, klubben til den norske ishockeystjernen Mats Zuccarello, mandag kveld norsk tid.

  «Av respekt for den hjerteskjærende episoden som oppsto i Brooklyn Center i går, er kveldens Minnesota Wild-kamp utsatt», heter det i en uttalelse.

  Kampen har allerede fått ny dato. Den skal spilles 12. mai.

  Også baseballkampen mellom Minnesota Twins og Boston Red Sox ble mandag utsatt. Major League Baseball bekrefter beslutningen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal