Bør vurdere nytt idrettsting

Svømmepresidenten mener det bør vurderes å kalle inn til et ekstraordinært idrettsting for å se på OL-søknaden.

Illustrasjon av Tromsø 2018
Foto: Tromsø 2018

Kulturministeren krever at idretten tar en del av regningen, det blir ikke tatt godt i mot i store deler av idrettsnorge.

Svømmepresidenten er blant annet opptatt av tomme svømmebasseng, noe han mener blir reelt dersom idrettsnorge må betale deler av anleggene til et OL i Tromsø.

Per Rune Eknes
Foto: NRK

- Jeg synes at det er forferdelig fordi vi gjorde et vedtak på idrettstinget i Skien i fjor der vi sa at det ikke skulle skje, sier svømmepresident Per Rune Eknes til NRK.

Må være med på å betale

I fjor vedtok idrettstinget at de støtter et OL, men at det ikke må gå på bekostning av barn og unge. I dag sa kulturminister Trond Giske til Aftenposten at idretten må betale deler av anleggskostnadene, opp mot en 600 millioner kroner:

- Det aller meste av et OL skal betales som ekstramidler, men litt må man prioritere av idrettsmidlene også hvis man velger å søke om et OL, sier Trond Giske til NRK.

Flere særforbund støtter kritikken fra Eknes og nå vil svømmepresidenten at man vurderer et ekstraordinært idrettsting, for på ny å avgjøre om de skal støtte et Tromsø-OL, som nå blir kostbart også for dem.

- I verste fall må man kanskje kalle inn til et nytt idrettsting fordi vi hadde et enstemmig vedtak om at det ikke skulle taes penger fra spillemidlene som går til idrettsanlegg til bruk i OL, sier svømmepresidenten videre.

Så det kan bety en ny runde i forhold til OL-spørsmålet ?

- Det kan det snart bety, avslutter Eknes.

Tidligere idrettspresident Odd-Roar Thorsen sier at det hele tiden har vært klart at en deler at utgiftene til et OL skal bli tatt av idrettens midler.

- Dette lå også inne som en forståelse da idretten søkte om å få statsgaranti til et OL i 2014 som var forrige søknadsrunde, og dette ligger også inne som en forståelse i den søknaden som vi har levert om statsgaranti til Tromsø 2018, sier Odd-Roar Thorsen som var fungerende idrettspresident da det ble bestemt at det var Tromsø som skulle være søkerby fra Norge.

Siste nytt

 • Hvas til finale med ny rekord

  Tomoe Zenimoto Hvas forbedra sin eigen norske rekord og kvalifiserte seg greitt til finalen på 200 meter medley i kortbane-EM. Den nye norske rekorden er nå på 1.53,74. I går blei 19-åringen nummer fem i finalen på 100 meter, nå får han moglegheiten til revansje i finalen på den doble distansen i kveld.

  Tomoe Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT
 • Solskjær opprørt over avisforside

  Ole Gunnar Solskjær reagerer sterkt på forsida til den italienske avisa Corriere dello Sport. – Den verste forsida eg har sett, seier Solskjær. Avisa har slått opp eit bilde av dei tidlegare United-spelarane Chris Smalling og Romelu Lukaku med tittelen «Black friday». Dei spelar i kveld mot kvarandre når Roma møter Inter.

  – Eg jobbar ikkje i dykkar bransje, men wow. Me ser mykje rart her også, men ikkje dette. Dette må bli slått ned på, sa Solskjær til det engelske pressekorpset.

  Solskjær seier han har vore i kontakt med begge spelarane.

  – Dei veit dei har støtta vår. Manchester United møter byrival Manchester City laurdag kveld.

  Lukaku og Smalling
  Foto: Skjermdump frå Corriere delle Sport
 • Markeng reiser til Russland

  Thomas Aasen Markeng var med landslaget som reiste til Russland for helgens verdenscuprenn. Men fremme i Russland, ble han sendt i retur. Nordmannen hadde ikke fornyet passet sitt, og med mindre enn seks måneder igjen før det går ut, var det ikke mulig å få visum. Nå har Markeng fått ryddet opp og han setter på ny kursen mot Russland. Dermed rekker hopperen søndagens renn.

  Verdencup i Holmenkollen. Individuelt hopp menn Raw Air
  Foto: Tore Meek

Sendeplan

Kl. Program Kanal