NRK Meny
Normal

Vant med fire (!) bom på siste skyting

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK.no): Johannes Thingnes Bø hadde så stor ledelse på jaktstarten at ikke engang fire bom kunne hindre seieren.

Det var mye vind på siste skyting for Johannes Thingnes Bø.

Johannes Thingnes Bø bommet på fire av de fem skuddene på den siste skytingen. Likevel holdt det til seier.

Johannes og Tarjei Bø

Tarjei Bø (t.h.) har blitt en merittert skiskytter, men i år er det lillebror og Johannes Thingnes Bø som har vært best av de to. Her fotografert under OL i Sotsji.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Uff, jeg blir ekkel av å tenke på det som skjedde på den siste skytingen. Jeg hadde seieren i lomma, men så traff jeg bare én, sier Johannes Thingnes Bø til NRK når han skal beskrive sin siste skyting på jaktstarten i Kontiolahti.

Johannes Thingnes Bø gikk ut først på jaktstarten etter seieren på sprinten lørdag, og i vanskelige vindforhold klarte han seg med én bom på de tre første skytingene.

I sporet gikk han som vanlig raskt, og ut på den siste runden hadde han ett minutt og ti sekunders forsprang til forfølgerne.

Men på den siste skytingen måtte 20-åringen skyte i ekstra tøffe vindforhold. Han bommet på fire av de fem skuddene, og plutselig var løpet vidåpent igjen.

Holdt unna og vant

Bø kastet seg ut i strafferundene, og bak jaget verdnes beste skiskytter denne sesongen, Martin Fourcade.

Franskmannen tok seg god tid på skytingen i de vanskelige vindforholdene, og fikk ned fire av blinkene.

Det var imidlertid ikke nok.

Thingnes Bø gikk ut først på den siste runden med Fourcade var 16 sekunder bak. Med en solid sisterunde holdt Bø unna, og dermed gikk han inn til sin tredje verdenscupseier på fire dager i finske Kontiolahti.

– Jeg var så sliten før den siste skytingen. Det eneste jeg tenkte var at jeg ikke måtte få skjelven. Jeg kjente på vei inn til skytingen at det kom til å bli Texas, sier han.

Laster Twitter-innhold

Innsatsen til Bø imponerer flere i skiskytterverdenen.

– Jeg slutter ikke å la meg imponere over løpsopplegget hans og hodet hans. Det er nesten ikke til å tro, sier NRKs ekspertkommentator Halvar Hanevold når han ser hva Johannes Thingnes Bø leverte i Kontiolahti søndag.

Flest seire i år

Med seieren er Bøs siste sesong som junior i ferd med å utvikle seg til et aldri så lite eventyr - selv om han konkurrerer med seniorene.

Nå har nemlig Lille-Bø vunnet fem seire i verdenscupen denne sesongen - flere enn noen andre i verdenscupsirkuset. Både Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade har fire seire hver.

De gode resultatene kom etter en dårlig sesongoppkjøring med skader og lite trening.

– Treningen i sommer gikk veldig trått etter at jeg var skadet. Jeg kom aldri skikkelig i gang, og jeg tror mange hadde fått sjokk hvis de hadde sett treningsdagboken min fra i sommer, sa han tidligere i helga.

Martin Fourcade ble nummer to i jaktstarten søndag, mens Bjørn Ferry slo norske Lars Helge Birkeland på den siste runden og kapret tredjeplassen.

PS: Emil Hegle Svendsen gikk ut som nummer seks, men bommet ni ganger på de tre første skytingene. Da valgte han å bryte rennet.

Siste nytt

 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld