Bolts bestevenn: – Norsk fotball passer perfekt for Bolt

Da NRK møtte Usain Bolt i mars, mente han at norsk fotball passet perfekt. I dag trente lynet fra Jamaica med Strømsgodset.

Usain Bolt

MØTTE PRESSEN: Usain Bolt.

Onsdag dukket han opp på Strømsgodset, et sted som passer han bra ifølge Nugent Walker jr. Han er Usain Bolts bestevenn og manager.

– Norsk fotball passer bra for Bolt. Den spilles på sommeren, og det passer ham bra, sa Walker til NRK da vi møtte ham i mars.

Han er godt kjent med Norge gjennom gjentatte deltakelser på Bislett Games.

– Han elsker Oslo, og har en stor fanbase der. Andre ligaer spilles på vinteren, og da er det kaldt. Kanskje Norge er stedet for ham, sier Nugent Walker jr.

Nugent Walker jr.

BOLT-MANAGER: Nugent Walker jr.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

Fra Dortmund til Drammen

I mars trente verdens raskeste mann med Borussia Dortmund. Det var første gang han prøvde seg mot verdenseliten på fotballbanen.

– Jeg er veldig seriøs. Det er mange som spør om det. Jeg er her fordi jeg skal bli best, og vil utfordre meg selv til å bli en bedre fotballspiller. Jeg skal gjøre alt, sa Bolt til NRK etter å ha trent med den tyske storklubben.

Men du er ganske langt unna verdenstoppen?

– Ja, men det var jeg i friidrett også. Jeg pushet på og ga alt. Det samme skal jeg gjøre på fotballbanen, svarte Bolt.

Usain Bolt

I TYSKLAND: Usain Bolt trente med Borussia Dortmund i mars.

Foto: Louise Samnøy / NRK

Skal trene en uke

Onsdag fikk Strømsgodset-spillerne en skikkelig overraskelse på trening. På et spillermøte før treningen hadde Tor Ole Skullerud noe å fortelle spillerne.

– Vi har med en prøvespiller som er på tur inn. Han er rask. Hva het han for noe ... Usain? rakk Skullerud å si før Usain kom vandrende inn i rommet.

Usain Bolt kom inn i fullt Strømsgodset-antrekk, og skal være med på trening hele uken.

– Han skal være med og trene en liten uke. Det blir interessant. Treningen kommer til å være akkurat som normalt. Han skal være med oss på alt, sa Skullerud på spillermøtet før treningsøkten startet.

Usain Bolt Godset

I GODSET: Usain Bolt på Marienlyst.

Foto: Christian Hellumsand/NRK

Siste nytt

 • Norsk turner til VM-finale

  Sofus Heggemsnes kvalifiserte seg til mangekampfinalen i VM i turn i Japan. Heggemsnes endte på en 19. plass i kvalifiseringen med en poengsum på 80,498.

  Herrenes mangekampfinale er på fredag.

  Team Tokyo OL 2020. Sofus Heggemsnes
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Avblåser nytt møte

  Torsdagens møte mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund blir ikke noe av.

  Det opplyser Bråthens advokat Marit Håvemoen til NTB. Bråthen bekrefter overfor NRK at han ikke skal i møte torsdag.

  Etter sist ukes drøftelsessamtaler var partene enige om et nytt møte torsdag for at Bråthen skulle få gi kommentarer til diverse dokumenter som i etterkant ble oversendt fra Norges Skiforbunds (NSF) advokater, forklarer Håvemoen.

  «Det er meldt tilbake til NSFs advokater at det ikke er nødvendig med et slikt møte, men at Bråthen vil inngi skriftlige kommentarer i løpet av uken», skriver Håvemoen i en SMS til NTB.

  Håvemoen opplyser også at det er gitt beskjed om at «Bråthen gjerne stiller i et møte senere hvis NSF ønsker det etter å ha gjennomgått den skriftlige tilbakemeldingen».

  Sist torsdag satt Bråthen i et 3,5 timer langt møte med skiforbundet og uttalte etterpå at han fikk snakket godt ut. Et drøftelsesmøte kan være første skritt på veien i en oppsigelsesprosess.

  – Vi vil forelegge resultatene av utredning og undersøkelser og forhold som kan utgjøre grunnlaget for å avslutte arbeidsforholdet med Clas Brede Bråthen, sa skiforbundets advokat Nina G. Sandnes til NTB før møtet sist uke.

  Hun har foreløpig ikke hatt anledning til å svare på NTBs henvendelser onsdag.

  Clas Brede Bråthen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Bruce ferdig i Newcastle

  Steve Bruce er ikke lenger hovedtrener for Newcastle.

  Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Newcastle opplyser at avgjørelsen er tatt i fellesskap og at jakten på ny trener er iverksatt.

  Klubben ble sist uke kjøpt opp av det saudiarabiske oljefondet. Flere medier har meldt at de ønsker en mer merittert trener.

  Newcastle ligger på 18. plass etter åtte serierunder med kun tre poeng. Graeme Jones leder laget i helgens kamp mot Crystal Palace.

  FILE PHOTO: Pre Season Friendly - Hibernian v Newcastle United
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal