NRK Meny
Normal

Bolt: – Jeg er spent og nervøs

Kun én måned før VM har Usain Bolt fortsatt ikke løpt under 10 blank. Da kommer nervene, selv for tidenes raskeste mann.

Usain Bolt

Usain Bolt under dagens pressekonferanse.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Vi er vant til å se Usain Bolt som selvsikkerheten selv. Men på dagens pressekonferanse i London viste 28-åringen tegn på at han ikke er like trygg på seg selv som vanlig foran VM i Beijing.

– Jeg er spent og nervøs, sa Bolt til pressekorpset dagen før han konkurrerer for første gang siden han skadet seg tidligere i sommer.

Bolt leverte selvfølgelig også flere selvsikre uttalelser. Han tror det skal gå unna både på fredagens 100-meter og i VM.

– Jeg trenger bare ett løp for å greie 9,7 sekunder, sa han.

Likevel er det uvanlig å høre karismatiske Bolt innrømme at han har nerver.

Usain Bolt

Det var ikke mye jubel etter at Usain Bolt vant 200-meteren i New York i juni på tiden 20.29.

Foto: AL BELLO / Afp

Tøff sesongstart

Årsaken er en mildt sagt mislykket sesong så langt. Fartsfantomet har mistet store deler av sesongen på grunn av en skade. Han har hverken løpt under 10 sekunder på 100-meter eller under 20 sekunder på 200-meter i 2015.

Etter skuffende 20.29 i New York i juni tok han en pause for å pleie en skade, og friidrettskjennere har spekulert i om han kommer til å droppe VM. Men nå melder Bolt seg klar for verdensmesterskapet.

– Jeg har aldri uroet meg. Jeg har alltid funnet en måte å bli klar til mesterskap. Jeg har gjort det bra på trening, ting har bare blitt bedre, sier Bolt.

– Har satt høy standard!

Før løpet på OL-stadionen i London mener Bolt at det bare er å få starten til å sitte, så går resten av seg selv.

– De første 40 er de viktigste. Det er den dårligste delen av løpet mitt. Får jeg til den så har jeg ikke noen problemer. Jeg er god på de siste 60, sier han.

Men Bolt vet at han har ekstra press på seg i det berømte «Fugleredet» i Beijing, hvor han satte verdensrekord under OL i 2008.

– Jeg har satt en rimelig høy standard for meg selv der, sier han lattermildt.

Siste nytt

 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal