Hopp til innhold

Bolt om marerittstarten: – Jeg er ikke bekymret

Så langt i år har Usain Bolt kun gjort to ting: Han har tapt mot Justin Gatlin og levert karrierens aller dårligste 100-meter. Likevel stresser han ikke.

Usain Bolt

Usain Bolt showet seg hele veien fra Gardermoen til hotellet ved Oslo sentralstasjon mandag ettermiddag. Han virket ikke som en mann som akkurat hadde levert både et tap og et av karrierens aller dårligste løp.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Jeg er alltid selvsikker i alt jeg gjør. Hver eneste gang, sier Usain Bolt kontant til NRK.no.

Som verdens raskeste mann har han all rett til å være trygg på seg selv. Men det er liten tvil om at jamaicaneren har hatt en småkjip sesongåpning til han å være.

Så langt har nemlig sesongen vært preget av alt annet enn fantomtider:

Strekkskaden i ferd med å forsvinne

Når Bolt nå ankommer Oslo og Bislett, er det med håp om å få sesongen tilbake på rett spor.

Han føler at strekkskaden som har plaget ham er i ferd med å slippe taket.

– Det kommer seg. Jeg har fått trent, og det blir bedre, sier Bolt.

– Hva er viktig for deg i dette stevnet?

– Det handler om å gjøre alt riktig, komme meg tilbake i form og å gjøre meg klar til verdensmesterskapet i sommer, sier Bolt.

Tidligere toppsprinter John Ertzgaard sier til NRK.no at han tror skaden preger Bolt.

– Han har vist menneskelig sider denne sesonger og er ikke helt seg selv. Han kommer fra en OL-sesong og kroppen fungerer ikke optimalt, derfor kan vi ikke forvente de helt store tingene fra ham. Jeg tror ikke han parkerer feltet slik vi er vant til, sier Ertzgaard til NRK.no.

Usain Bolt er glad for å være tilbake i Oslo og sier at formen er i anmarsj. Det lover godt før torsdagens Diamond League-stevne på Bislett.

Se NRKs reportasje fra 'Sirkus Bolt', som ankom hovedstaden mandag kveld.

Ikke første gangen

Det er fortsatt lenge til VM i Moskva i august, og dette er ikke første gangen Usain Bolt starter sesongen med en del rolige tider.

– Formen til Bolt vil helt sikkert ta seg opp til VM. Det er det ingen tvil om, sier Ertzgaard.

I fjor vår var det flere som mente det blinket i varsellampene for jamaicaneren, men da svarte han med tre OL-gull av tre mulige og kruttsterke tider både på 100- og 200-meter.

Men det spørs om ikke årets sesongstart er Bolts aller svakeste. Det er sjelden vare at verdens raskeste taper - faktisk hadde han ikke tapt en 100-meter i Diamond League siden 2010 - tiden på Cayman Islands var altså hans svakeste noensinne.

– Dette liker han ikke. Det betyr at vi får se en ekstremt motivert Bolt på 200-meteren på Bislett. Han skal ikke bli slått en gang til, sa ekspertkommentator Vebjørn Rodal etter Bolts nederlag i Roma.

Usain Bolt

Usain Bolt kjempet det han kunne mot Justin Gatlin de siste meterne i Roma, men måtte ta til takke med andreplassen.

Lekte seg i Oslo

Friidrettens største stjerne virker likevel ikke spesielt nervøs. Han både nynnet, sang og brøt ut i krampelatter på sin ferd fra Gardermoen til hotellet ved Oslo S mandag ettermiddag.

Bolt lekte med NRKs kamera og signerte autografer som om han ikke hadde en eneste bekymring.

– Jeg er ikke bekymret i det hele tatt, gliste verdens raskeste mann før han forsvant inn på hotellet.

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal