NRK Meny
Normal

Bolt til NRK: – Jeg tenkte at nå er dette personlig

BEIJING (NRK): Usain Bolt så nesten sint ut da han krysset mållinjen på torsdag. Nå avslører han at han var misfornøyd med Justin Gatlins uttalelser før løpet.

Usain Bolt

-Usain Bolt så nesten sint ut da han løp over mållinja-

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

– 200-meteren ligger veldig nær hjertet mitt. Så da han sa det, tok jeg det veldig personlig, sier Usain Bolt.

Den nykronede verdensmesteren var krystallklar i intervjuet med NRK etter den overbevisende seieren på 200-meteren torsdag kveld:

Det betød noe ekstra å slå Justin Gatlin.

Bolt: – Yo, Justin...

Jamaicaneren hadde nemlig merket seg at amerikaneren hadde antydet før løpet at de to var likeverdig rivaler på 200-meteren.

– Jeg hørte Justin sa at 200-meteren kom til å bli noe spesielt. Da tenkte jeg at dette var personlig. Da tenkte jeg: «Yo, Justin, 200 er annerledes. Det er ikke som 100-meteren». Jeg tar 200 veldig seriøst. Jeg har bare tapt én 200-meter siden 2007, sier Bolt kontant.

Usain Bolt

LATTER: Usain Bolt og Justin Gatlin satte seg ned sammen ute på banen etter løpet. Gatlin fikk Bolt til å le flere ganger.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Elsker 200-meteren

Verdens raskeste mann svarte ved å knuse Gatlin på oppløpet. Han kunne roe ned de siste meterne og peke på sin egen brystkasse idet han vant på tiden 19.55 - to hundredeler foran Gatlins årsbeste.

– Hvorfor er 200-meteren så viktig for deg?

– 200 er alt jeg kjenner til. Jeg løp 200 da jeg først begynte med løping. Så løp jeg 200 og 100, så løp jeg 200 og 400, så gikk jeg tilbake til 200 og 100 igjen. Så det eneste konstante i livet mitt har vært 200-meteren. Jeg har trent og trent, og utviklet en kjærlighet til distansen. Jeg vil nesten si jeg har perfeksjonert den, sier jamaicaneren.

Bolt lekte med Gatlin i finalen på 200m

VIDEO: Se Usain Bolt knuse Gatlin på oppløpet.

– Han snakker for mye

På pressekonferansen etter løpet var det god stemning mellom de to rivalene. Gatlin spøkte og tullet med Bolt, og jamaicaneren svarte med samme mynt.

– Usain pleier å kalle meg gammel når vi varmer opp. Så da vet dere det. Usain Bolt kaller meg gammel, lo 33-åringen Gatlin.

– Jeg tror det var Justin som hadde hyret inn han kameramannen for å «ta meg ut», sa Bolt og siktet til mannen som krasjet i ham under æresrunden.

Men også på den lystige pressekonferansen nevnte Bolt uoppfordret at han føler amerikaneren er litt vel løsmunnet.

– Jeg liker Justin. Det eneste er at han snakker litt for mye, sa Bolt lattermildt - og etter uttalelsene til i NRK-intervjuet å dømme, kanskje ikke helt uten alvor.

Usain Bolt sier at han tok det personlig at Gatlin sa han skulle slå han på favorittdistansen.

VIDEO: Usain Bolt forteller om Justin Gatlins stikk før løpet.

Siste nytt

 • Northug stiller til start på Gålå

  Fredag sesongdebuterer Petter Northug under norgescupen på Gålå. Han stiller til start i to løp. – Petter går 15 km fristil fredag og etter planen den klassiske sprinten lørdag, sier trener Stig Rune Kveen til NRK.

  NM- ski del 2. Lagsprint
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i Premier League og i Europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn