NRK Meny
Normal

Bolt: – Jeg har hatt noen tøffe dager

Nå sprudler Usain Bolt igjen etter å ha jogget inn til finaleplass på 200 meteren i VM, men superstjernen innrømmer at han har hatt det tungt.

Video Ussain Bolt lett videre til finalen

Usain Bolt lett videre til finalen

I et intervju med NRK etter fredagens semifinale er superstjernen klar på at det velkjente smilet ikke har vært i bruk like mye som det pleier.

– Jeg har hatt noen tøffe dager, sier Bolt.

Før han legger til:

– Men nå er jeg glad.

Jogget i mål

Grunnen til det er enkel. Like før intervjuet hadde han nemlig vist seg fra sin beste side igjen, og med den største selvfølgelighet kvalifisert seg for 200 meter-finalen i VM i Daegu.

Supersprinteren fra Jamaica, som har verdensrekord på distansen (19,19), jogget de siste 20 meterne.

Han er uten tvil den store favoritten til å vinne gullet lørdag kveld med amerikanske Walter Dix som den sterkeste utfordreren, men også franske Christoph Lemaitre må regnes med. Og vår egen Jaysuma Saidy Ndure.

Les også: Sjefen tror på Ndure-medalje

Video: Se løpet under

Video Jaysuma videre til finale

VIDEO: Jaysuma Saidy Ndure og Usain Bolt til finale.

Disket i finalen

Bolt har vært på mange lepper de siste dagene, etter søndagens finaledrama på 100 meteren i VM. Han var storfavoritt etter at alle de antatt tøffeste utfordrerne uteble på grunn av skader og utestengelser. Men så tjuvstartet han, og ble disket, da det gjaldt som mest.

Dramaet har ført til at debatten rundt regelverket har blusset voldsomt opp.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– På mitt beste

Nå har Bolt ventet lenge på 200 meteren i den sørkoreanske byen.

– For meg var det mest irriterende å bare sitte og vente. Jeg er ikke vant til å komme til et mesterskap og vente fire dager på å løpe en 200 meter. Jeg liker å løpe en dag, og så løpe igjen. Det var det mest irriterende og forhåpentligvis vil de endre på det. For jeg liker å få gjort løpene mine når jeg er klar og når jeg er i løpeform.

– Hva følte du på søndag?

– Søndag var jeg bare skuffet. Jeg har jobbet hardt hele sesongen for å komme tilbake til mitt beste. Og jeg var på mitt beste. Så det jeg var mest skuffet over var at jeg ikke ga meg selv en fair sjanse. Men ellers er jeg ok.

– Hva mener du om tjuvstartregelen?

– Jeg tror mange folk vil ha en endring. Men det var bare min feil. Jeg gjorde en feil. Men jeg er ferdig med det nå, og har fokus på 200 meter.

Siste nytt

 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Zekhnini ute av kamptroppen igjen

  Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg