Bolt: – Jeg har hatt noen tøffe dager

Nå sprudler Usain Bolt igjen etter å ha jogget inn til finaleplass på 200 meteren i VM, men superstjernen innrømmer at han har hatt det tungt.

Video Ussain Bolt lett videre til finalen

Usain Bolt lett videre til finalen

I et intervju med NRK etter fredagens semifinale er superstjernen klar på at det velkjente smilet ikke har vært i bruk like mye som det pleier.

– Jeg har hatt noen tøffe dager, sier Bolt.

Før han legger til:

– Men nå er jeg glad.

Jogget i mål

Grunnen til det er enkel. Like før intervjuet hadde han nemlig vist seg fra sin beste side igjen, og med den største selvfølgelighet kvalifisert seg for 200 meter-finalen i VM i Daegu.

Supersprinteren fra Jamaica, som har verdensrekord på distansen (19,19), jogget de siste 20 meterne.

Han er uten tvil den store favoritten til å vinne gullet lørdag kveld med amerikanske Walter Dix som den sterkeste utfordreren, men også franske Christoph Lemaitre må regnes med. Og vår egen Jaysuma Saidy Ndure.

Les også: Sjefen tror på Ndure-medalje

Video: Se løpet under

Video Jaysuma videre til finale

VIDEO: Jaysuma Saidy Ndure og Usain Bolt til finale.

Disket i finalen

Bolt har vært på mange lepper de siste dagene, etter søndagens finaledrama på 100 meteren i VM. Han var storfavoritt etter at alle de antatt tøffeste utfordrerne uteble på grunn av skader og utestengelser. Men så tjuvstartet han, og ble disket, da det gjaldt som mest.

Dramaet har ført til at debatten rundt regelverket har blusset voldsomt opp.

– På mitt beste

Nå har Bolt ventet lenge på 200 meteren i den sørkoreanske byen.

– For meg var det mest irriterende å bare sitte og vente. Jeg er ikke vant til å komme til et mesterskap og vente fire dager på å løpe en 200 meter. Jeg liker å løpe en dag, og så løpe igjen. Det var det mest irriterende og forhåpentligvis vil de endre på det. For jeg liker å få gjort løpene mine når jeg er klar og når jeg er i løpeform.

– Hva følte du på søndag?

– Søndag var jeg bare skuffet. Jeg har jobbet hardt hele sesongen for å komme tilbake til mitt beste. Og jeg var på mitt beste. Så det jeg var mest skuffet over var at jeg ikke ga meg selv en fair sjanse. Men ellers er jeg ok.

– Hva mener du om tjuvstartregelen?

– Jeg tror mange folk vil ha en endring. Men det var bare min feil. Jeg gjorde en feil. Men jeg er ferdig med det nå, og har fokus på 200 meter.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse med Lars Lagerbäck
VM-minner
VM-minner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cupfinale hopp, skiflyging
V-cupfinale hopp: Skiflyging
V-cup hopp: Finale skiflyging
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup fristil, Big Air