NRK Meny
Normal

Bolt satte årsbeste i motvind

Usain Bolt satte kritikerne på plass da han fosset inn til ny årsbeste i verden med 9,76 i Roma.

Video Bolt vant 100m i Roma ikveld

VIDEO: Se 100-meter-løpet fra Roma.

Historiens raskeste mann stormet inn til den sterke tiden 9,76, og fikk dermed oppreisning for det svake løpet i Ostrava forrige fredag, der han «bare» løp på 10,04.

– Mange stilte spørsmål etter Ostrava, men jeg har aldri tvilt på meg selv. Jeg bestemte meg for å hvile mer og spise bedre. De siste dagene har jeg følt meg langt sterkere. Nå er jeg veldig glad, sa Bolt etter løpet.

Bolt forbedret dermed sin egen årsbeste med seks hundredeler fra 9,82. Vinden ble målt til å være 0,1 sekundmeters motvind.

Asafa Powell ble nummer to på 9,91.

Bolt fikk en noe svak start i bane fire, men fikk opp farten ordentlig omtrent midtveis i løpet. Derfra og inn var han helt utilnærmelig.

Tredjeplassen gikk til franske Christophe Lêmaitre på 10,04.

Torsdag i neste uke er det Bislett Games. Der møtes Bolt og Powell til ny superduell.

– Folk forventer at jeg alltid skal løpe på mitt beste, og jeg forventer det også av meg selv. Dermed føles det ikke som press. Jeg gikk på banen uten å ha noe å bevise annet enn for meg selv. Jeg ville vise for meg selv at jeg fortsatt har «det», sa den selvsikre jamaicaneren.

Se hele resultatlista fra 100-meteren her!

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal