Bolt satte årsbeste i motvind

Usain Bolt satte kritikerne på plass da han fosset inn til ny årsbeste i verden med 9,76 i Roma.

Video Bolt vant 100m i Roma ikveld

VIDEO: Se 100-meter-løpet fra Roma.

Historiens raskeste mann stormet inn til den sterke tiden 9,76, og fikk dermed oppreisning for det svake løpet i Ostrava forrige fredag, der han «bare» løp på 10,04.

– Mange stilte spørsmål etter Ostrava, men jeg har aldri tvilt på meg selv. Jeg bestemte meg for å hvile mer og spise bedre. De siste dagene har jeg følt meg langt sterkere. Nå er jeg veldig glad, sa Bolt etter løpet.

Bolt forbedret dermed sin egen årsbeste med seks hundredeler fra 9,82. Vinden ble målt til å være 0,1 sekundmeters motvind.

Asafa Powell ble nummer to på 9,91.

Bolt fikk en noe svak start i bane fire, men fikk opp farten ordentlig omtrent midtveis i løpet. Derfra og inn var han helt utilnærmelig.

Tredjeplassen gikk til franske Christophe Lêmaitre på 10,04.

Torsdag i neste uke er det Bislett Games. Der møtes Bolt og Powell til ny superduell.

– Folk forventer at jeg alltid skal løpe på mitt beste, og jeg forventer det også av meg selv. Dermed føles det ikke som press. Jeg gikk på banen uten å ha noe å bevise annet enn for meg selv. Jeg ville vise for meg selv at jeg fortsatt har «det», sa den selvsikre jamaicaneren.

Se hele resultatlista fra 100-meteren her!

Siste nytt

 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

 • Kasper forsvarer valget av Pattaya

  FIS-president Gian-Franco Kasper (75) forsvarer beslutningen om at Det internasjonale skiforbundets kongress legges til Thailand. Norges Skiforbund ønsket at FIS-kongressen i 2020 ikke skulle arrangeres i Pattaya.

  – Pattaya er ikke bare sexindustri. Etter det jeg vet, er det en by med fasiliteter for å avholde store kongresser. Byen har også den luksusen vi trenger for våre delegater, sa FIS-president Kasper på en pressekonferanse i Seefeld.

  Kasper
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal