NRK Meny
Normal

Bekreftet: Bolt står over Bislett Games

BISLETT (NRK.no): Usain Bolt (27) kommer ikke til å delta under årets Bislett Games.

Usain Bolt på Bislett stadion

REKKER IKKE BISLETT: Usain Bolts skade gjør at han må stå over årets Bislett Games. Her fra fjorårets stevne der Bolt vant 200-meteren på 19,79 - ny banerekord.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Det bekrefter Bislett Games-arrangørene i en pressemelding mandag.

– Dessverre har Usain Bolt måttet takke nei til invitasjonen på grunn av skade. Bolt liker seg i Oslo og Bislett-publikummet hadde helt sikkert ønsket å se ham igjen, men det har tatt lengre tid enn forventet å bli kvitt skaden, og Bolt sier han ikke vil begynne å konkurrere før senere i sesongen, heter det i pressemeldingen fra Bislett-Alliansen.

Carl Lewis

KOMMER: Sprintlegenden Carl Lewis er æresgjest under årets Bislett Games.

Foto: Andrew Cowie / Afp

Bolt skal ha blitt tilbudt rundt to millioner kroner for å stille til start på Bislett, men en fotskade gjør ham uaktuell.

– Han fikk en skade i foten i februar som har tatt lang tid å lege. Han er helt frisk nå, men på grunn av utsatt trening venter han med å starte sesongen til etter Bislett Games, forklarer stevnedirektør Steinar Hoen til NRK.no.

– Veldig synd

Det blir første gang på fire år at verdens raskeste mann ikke deltar under friidrettsarrangementet på Bislett.

– Det er selvfølgelig veldig synd når kanskje tidenes beste friidrettsutøver ikke kommer. Men det at han ikke kommer, gjør at vi har penger til å hente inn mange andre utøvere i andre øvelser, forklarer Hoen.

– Vi skal bygge arrangmentet på en helt annen måte i år, varsler han.

Trolig blir Bolts første konkurranse i Europa i Ostrava 17. juni. Bislett Games går av stabelen 11. juni.

Sprintlegenden Lewis kommer

Bislett Games kan likevel friste med flere godbiter til årets stevne. Sprintlegenden Carl Lewis (52) har nemlig varslet sin ankomst.

Mannen med to OL-gull og tre VM-gull på 100-meter er stevnets æresgjest. Lewis løp 100-meter på Bislett stadion for 25 år siden i 1989. Amerikaneren har 9,86 sekunder som personlig bestenotering på formel 1-distansen.

– Lewis vil gjøre mange av de tingene vi har brukt Usain Bolt til de siste årene, sier Hoen, og varsler at Lewis vil få en sentral rolle i åpningen av stevnet.

Som mange husker kom Usain Bolt kjørende i en elektrisk drevet formel 1-bil under åpningen av fjorårets Bislett Games.

Flere er klare

Lewis er tidenes mestvinnende friidrettsutøver. Sprintkongen står med ni OL-gull og åtte VM-gull fra 100-meter, 200-meter, lengde og 100-meter stafetter.

I tiden fremover vil flere navn bli bekreftet klare for Bislett Games.

Disse fem er bekreftet klare for 100-meterfeltet på Bislett: Christophe Lemaitre (Frankrike), Jimmy Vicaut (Frankrike), Adam Gemili (Storbritannia), Richard Kilty (Storbritannia) og Kim Collins (Saint Kitts and Nevis).

VIDEO: Se Usain Bolts banerekord på 200-meter fra Bislett i fjor

Usain Bolt skuffet ikke Bislett-publikumet og satt ny banerekord på 19.79. Jaysuma Saidy N'Dure imponerte med 2.plass på 20.36

Siste nytt

 • Vil overraske konkurrentene

  Landslagssjef Stig Kristiansen sier til NRK før start at laget har hatt «et veldig godt møte i går (lørdag)». Her ble oppgavene klarlagt, men landslagssjefen holder kortene tett til brystet. – Vi ønsker at det skal være en overraskelse. Vi lurer på hva de andre gjør, så det er det samme spillet. Vi har to kapteiner, og målet er å få dem billigst og lengst til finalen, gjerne med flere rundt seg, sier Kristiansen.

  Kristiansen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Wenger spår drastiske endringer

  Arsenal-manager Arsène Wenger er overbevist om at spillereglene på overgangsmarkedet vil bli radikalt endret etter sommerens elleville pengebruk, skriver NTB. – Jeg tror det kommer til å skje noe politisk i løpet av de neste tolv månedene som vil regulere og begrense pengebruken, sier Wenger.

  Wenger
  Foto: BEN STANSALL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel