NRK Meny
Normal

Ndure med seier i forsøksheatet

Jaysuma Saidy Ndure vant sitt forsøksheat og tok seg enkelt til semifinale på 200 meter. Det samme gjorde storfavoritt Usain Bolt.

Video Jaysuma Saidy Ndure tok seg til semifinale

Jaysuma Saidy Ndure vant sitt forsøksheat og tok seg til semifinale på 200 meteren i VM.

South Korea Athletics Worlds

Jaysuma Saidy Ndure i aksjon på 200 meter i VM.

Foto: Kin Cheung / Ap

Ndure klarte ikke å ta seg til finalen på 100 meter tidligere i mesterskapet. Natt til fredag startet han jakten på en annen VM-finale, nemlig på 200 meter.

Ndure fikk en god start på løpet og hadde god kontroll hele veien. Nordmannen løp inn til seier på sitt heat på tiden 20.65.

– Det er litt tidlig på morgenen ennå, men det var en grei jobb. Kroppen kjennes grei ut, sier Ndure til NRK etter forsøksheatet.

Fredag formiddag norsk tid løper Ndure semifinale på 200 meter.

ATHLETICS-WORLD/ Usain Bolt of Jamaica sprints down the track during his men's 200 metres heat at the IAAF World Championships in Daegu

Usain Bolt hadde den beste tiden i forsøksheatene på 200 meter natt til fredag.

Foto: MAX ROSSI / Reuters

– Jeg skal løpe mitt eget løp og prøve å kvalifisere meg til finalen. Det blir bra, sier en blid Ndure.

Ndures beste tid på distansen så langt i år er 20.26, som er den 25 raskeste tiden på øvelsen i år.

Bolt kontrollerte til heatseier

Usain Bolt overrasket en hel friidrettsverden da han ble disket for tjuvstart på 100 meter finalen tidligere i mesterskapet.

Natt til fredag var han tilbake på friidrettsbanen i forsøksheat på 200 meter.

I denne øvelsen er jamaicaneren også storfavoritt, selv om han denne sesongen ikke har vært i samme form som rekordsesongen i 2009.

Humøret var tilbake hos verdensrekordholderen foran løpet i natt, og han showet på sitt sedvanlige vis for publikum og tv-seere.

Tittelforsvareren var overlegen i sitt heat, og trengte ikke å ta ut sitt beste for å gå videre til semifinale.

Bolt tok en titt til siden allerede på starten av oppløpssiden, og viste at han hadde full kontroll på seieren i heatet. Han vant på tiden 20.30, som også var den raskeste på forsøksheatene.

Bolt har den raskeste tiden på denne distansen i år, etter at han løp på 19.86 under Bislett Games i juni. Kun to andre utøvere har vært under 20.00 i år, landsmannen Nickel Ashmeade (19.95) og amerikanske Walter Dix (20.02).

Semifinalene på 200 meter kan du se på nrk.no fredag fra kl 12.55.

Siste nytt

 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal