NRK Meny
Normal

– Det dummeste jeg noensinne har hørt

Usain Bolt har sett seg lei på sprintkollegaens juksing, og vil ha Tyson Gay ut av idretten for godt.

ATHLETICS-BRAZIL-BOLT-JOCKEY CLUB

Usain Bolt er ikke imponert over at Tyson Gay får redusert dopingdommen.

Foto: YASUYOSHI CHIBA / Afp

Tyson Gay ble tatt for å ha brukt anabole steroider, og først utestengt i to år for det. Senere fikk han dommen omgjort til ett år på grunn av at han samarbeidet med det amerikanske antidoping-byrået.

– Det er det dummeste jeg noensinne har hørt. Beskjeden burde være; hvis du jukser, så blir du sparket ut av sporten, sier Usain Bolt om avgjørelsen i et intervju med The Times.

Jamaicaneren sier at han er opprørt over at Gay slapp unna så billig, og at han ikke akkurat ønsker ham velkommen tilbake.

– Jeg ser ikke fram til å konkurrere mot ham igjen. Ikke fordi jeg er redd for at han skal slå meg, men fordi jeg respekterte ham så mye. Det er litt som foreldre må føle det når de har et barn som gjør noe dumt og som skuffer dem.

Sweden Diamond League Athletics

Tyson Gay og Usain Bolt har konkurrert mot hverandre mange ganger. Her fra Stockholm i 2010.

Foto: Michael Probst / Ap

Må skape frykt

Bolt er meget skeptisk til hvordan dopingdommen har blitt håndtert.

– Man må sørge for at utøverne frykter å bli tatt. Få dem til å tenke på konsekvensene av det de gjør. Hvis de bare får en liten straff, hvorfor skulle de bry seg? spør han.

Det var i 2013 det ble kjent at Tyson Gay testet positivt ved tre ulike anledninger. Han innrømmet at han var dopet, men sa også at han ikke hadde stått bak det selv, men «var sviktet av noen han stolte på».

Gay var tilbake i fjor sommer, og satser hardt på VM i Beijing i sommer.

Siste nytt

 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Everton sparket Koeman

  Ronald Koeman er ferdig som Everton-manager etter en svak sesonginnledning. Everton opplyser mandag ettermiddag i en pressemelding at Koeman har forlatt klubben. Nederlenderen var manager for blåtrøyene i ett år og fire måneder.

  Ronald Koeman
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm