Hopp til innhold

Bolt klar for Dortmund-trening - gir spissråd til Mourinho

OSLO/MÜNCHEN (NRK): Usain Bolt har fortsatt ikke gitt opp drømmen om å bli en habil fotballspiller, men nøyer seg enn så lenge med å komme med tips til favorittklubben.

Jamaican sprinter Bolt gestures before Manchester United play Fulham in their English Premier League soccer match in Manchester

UNITED-FAN: Usain Bolt er ivrig Manchester United-fan. Her er han under et besøk på Old Trafford i 2012. FOTO: REUTERS

Foto: Phil Noble / Reuters

– José Mourinho er mer fokusert på det defensive enn det offensive, men ellers ser Manchester United ut til å være godt i rute.

Det sier Usain Bolt i et intervju med NRK før friidretts-VM i London - 30-åringens siste på toppnivå. Han snakker gjerne om rekorder, løping og tidligere meritter, men blir ivrig når teamet blir fotball.

– Mourinho er en god manager. Han tiltrekker seg nye og bedre spillere hele tiden. Det eneste jeg vil be ham om er å spille med to spisser. Jeg er vant til at United spiller slik og er et mer angripende lag. Neste gang jeg ser ham skal jeg fortelle ham det, sier Bolt og ler.

United-fan

Verdens raskeste mann er velkjent United-fan, og har flere ganger både besøkt Old Trafford og posert ute på gressmatta med diverse røde effekter.

Det har også vært snakk om å få i stand et prøvespill i Premier League-klubben, men nå virker det å være klart at det er Borussia Dortmund som skal se om de kan dra nytte av Bolts ekstreme hurtighet også i fotballsammenheng.

– Det hadde vært veldig spennende om vi fikk det til. Jeg hadde elsket å gjøre det. Da kan jeg også slå fast om dette er noe jeg klarer eller ikke, sier Bolt om at han etter planen skal trene med Dortmund.

Usain Bolt møtte NRK for intervju i München.

MØTTE NRK: Usain Bolt tok seg tid til å snakke med NRK under treningsleiren i München.

Foto: NRK

Jamaicaneren virker helt oppriktig når han snakker om at han fortsatt drømmer om en karriere som fotballspiller etter at han takker for seg som friidrettsutøver etter VM i London.

– Jeg har alltid sagt jeg vil spille fotball. Derfor vil jeg også prøve meg for et lag eller to for å se om jeg er god nok. Men det må være på et høyt nivå. Hvis jeg ikke er blant de 50 beste i verden gir det ingen mening. Jeg kan ikke bare være «en vanlig fyr». Det hadde jeg ikke klart.

Vil besøke Norge

Å ha fri er noe av det Bolt gleder seg mest til etter karrieren er over. Han håper likevel å kunne reise rundt som DJ, og besøker gjerne Norge for å spille slik han gjort flere ganger etter stevner på Bislett.

– Hvis jeg kunne besøke Norge hvert år hadde jeg gjort det. Jeg kommer tilbake, lover Bolt.

– Hva med å prøve langrenn?

– Nei, det kommer ikke til å skje! Jeg tror ikke det. Men du vet aldri.

Bolt klar for Dortmund-trening

SKAL PRØVESPILLE: Usain Bolt skal trene med den tyske storklubben Dortmund når friidrettskarrieren er over etter VM i London.

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal