Bolt ble slått på 100-meteren i Roma

Seiersvante Usain Bolt gikk på et nederlag i Diamond League-stevnet i Roma torsdag kveld. Han ble slått av amerikanske Justin Gatlin på 100-meteren.

Usain Bolt

Usain Bolt kjempet det han kunne mot Justin Gatlin de siste meterne, men måtte ta til takke med andreplassen.

– Jeg fikk en god start, så etter fem steg snublet jeg litt og kom ut av det. Resten av løpet mitt var ikke så dårlig, men det er enkelte ting jeg må jobbe med når jeg kommer hjem, sier Usain Bolt til NRK.no etter løpet.

Bolt løp inn til andreplass på tiden 9.95, og måtte se seg slått av amerikaneren Justin Gatlin med en hundredel.

– Gatlin påførte Bolt et nederlag. Det er ikke ofte, utbrøt NRKs friidrettskommentator Lars Lystad.

Gleder seg til Bislett

For verdensrekordholder Bolt har de siste årene gjort omtrent som han vil på både 100- og 200-metere, men torsdag kveld holdt det ikke.

– Dette liker han ikke. Det betyr at vi får se en ekstremt motivert Bolt på 200-meteren på Bislett. Han skal ikke bli slått en gang til, sa ekspertkommentator Vebjørn Rodal.

Bolt gleder seg til å delta på Bislett Games igjen.

– Jeg ser frem til det. Der er det 200-meter, så jeg må hjem og trene på enkelte ting med tanke på det, sier Bolt.

Årsbeste

Justin Gatlin

Justin Gatlin kunne gi tommelen opp etter innsatsen i Roma. For første gang har amerikaneren slått Usain Bolt på 100-meter.

Foto: Andrew Medichini / Ap

Mens Bolt løftet beklagende på skuldrene til tilskuerne på stadion som hadde gitt ham øredøvende jubel før startskuddet gikk, kunne Gatlin konstatere at han for første gang har slått Bolt på en 100-meter.

– Det er ikke noe spesielt med det. Det handler om å ha tro på deg selv og på løpsopplegget ditt. Man ikke tenke på hvem andre som er med, sier Gatlin til NRK.no

Og selv om han ikke brydde seg nevneverdig om hvem som var bak ham på resultatlista, var han godt fornøyd med egen innsats.

– Det føles bra. Men jeg kan ikke dvele ved det for lenge. Jeg må tilbake til trening, gjøre meg klar til neste løp og åpe at jeg kan vinne igjen, sier han.

Ndure vant B-heatet

Den norske sprinteren Jaysuma Saidy Ndure fikk ikke ta del i det gjeveste 100-meterselskapet torsdag kveld, men var likevel i aksjon i Roma.

Han vant B-finalen på 100-meter i stevnet.

– Jeg hadde en treg start, og må jobbe litt med det. Jeg var altfor sen og tapte mye der, men jeg kom sterkt tilbake, sier Jaysuma Saidy Ndure til NRK.no etter seieren i B-heatet.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Jaysuma Saidy N'Dure løp i kveld B-finale under Diamond League-stevnet i Roma. Se hvordan det gikk her!

Her løper «Jays» inn til seier i B-finalen på 100-meter.

Nordmannen vant på tiden 10.13 som er hans beste tid denne sesongen.

Han var ni hundredeler foran jamaicanske Jacques Harvey på andreplass. Kemar Hyman ble nummer tre med tiden 10.30.

– Det er bra, og jeg er fornøyd. Kroppen kjennes bra ut, bekrefter sprinteren, som har en personlig rekord på 9.99

– Dette er bare begynnelsen. Det kommer til å gå bra fremover. På Bislett kommer det til å bli veldig bra, lover nordmannen, som deltar på Bislett Games neste uke.

Siste nytt

 • Bale tilbake med scoring

  Gareth Bale var tilbake på Real Madrids lag og scora i 2-2-kampen i Washington i natt. Arsenal leia 2-0 ved pause. Reals Nacho og Arsenals Papastathopoulos blei utviste i første omgang, begge etter to gule kort.

  Real vann straffekonkurransen 3-2, og der bomma Bale.

  Gareth Bale
  Foto: Andrew Caballero-reynolds / AFP
 • Alle norske slått ut

  Ingen nordmenn tok seg vidare frå forsøka i VM i natt. Ingeborg Vassbakk Løyning blei nr 23 på 50 m bryst med 28,67, Niksa Stojkovski nr 35 på 100 m bryst, og Tomoe Hvas blei diska på 200 m medley.

  Pressetreff med VM-troppen i svømming
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal