Hopp til innhold

Bolsjunov åpner opp om fiaskoen: Hevder Iversen smilte da han passerte ham

LAHTI (NRK): Han har ikke ønsket å si noe som helst etter det dramaet som førte til enormt raseri under Ski Tour-avslutningen. Men etter en oppløftende 15 kilometer, forteller Aleksandr Bolsjunov at opplevelsen sist helg var den største skuffelsen i karrieren.

Iversen og Bolsjunov

DUELLERTE SIST HELG: Emil Iversen og Aleksandr Bolsjunov med vidt forskjellig sinnsstemning etter målgang under Ski Tour 2020 sist helg.

Foto: NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Kontrasten i russerens væremåte er nemlig enorm sammenlignet med hva den var for en snau uke siden.

Lørdag formiddag i Lahti kunne han juble, smile og fleipe etter en sterk andreplass på 15 kilometeren i klassisk intervallstart.

Det var lettelse å spore i ansiktet hans etter at han ble slått med bare ti sekunder av Iivo Niskanen, og henviste Hans Christer Holund til en tredjeplass.

yExghcpI2jM

EN SLAGS REVANSJE: Aleksandr Bolsjunov, Iivo Niskanen og Hans Christer Holund, her etter 15 kilometeren i Lahti lørdag.

Foto: MARKKU ULANDER / AFP

Etter det oppløftende resultatet er også Bolsjunov villig til å prate om det som skjedde sist helg. Han har ikke ønsket det mens han har vært i Lahti i dagene i forkant av lørdagens renn og blir alvorlig når NRK på pressekonferansen spør om det som skjedde søndag for seks dager siden.

– Jeg husker, men jeg vil ikke huske det. Jeg vil bare glemme, sier Bolsjunov, via tolken Max Volkov, som stort sett er ved langrennsstjernens side i verdenscupkonkurranser.

Høydramatisk etter ski-tabbe

Få som følger langrenn glemmer bildene fra den 30 kilometer lange jaktstarten i klassisk som avsluttet Ski Tour 2020 i Trondheim sist lørdag.

Bolsjunov hadde opparbeidet seg en solid ledelse og gikk ut rundt et halvminutt foran både Pål Golberg og enda mer foran resten av det norske toget – med blant annet Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen.

Men det ble tydelig nærmest umiddelbart etter rennstart at russerne hadde bommet stort på skiene. De hadde valgt klister. En amatørfeil, sa de norske løperne, som selv gikk på rubb-ski.

Bolsjunov

FORKLARTE: Aleksandr Bolsjunov og tolken Max Volkov under pressekonferansen i Lahti lørdag.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

– Sint og skuffet

Bolsjunov kjempet det han kunne, men ble tatt igjen av nesten samtlige norske utøvere. På langrennsstadion i Trondheim ble det også hevdet at Bolsjunov valgte å ikke drikke under hele tremila.

Det bekrefter han lørdag – og mener alt handlet om å tape minst mulig tid til de norske som hadde passert ham.

Til slutt gikk russeren inn til en hederlig syvendeplass i Ski Tour 2020.

– Det var mange forskjellige tanker og følelser. Jeg var sint og skuffet.

– Snakket du med smørerne og trenerne etter rennet?

– Etter rennet sa jeg ingenting. Jeg sa alt underveis i løpet ... sier Bolsjunov, og lar svaret henge litt i luften, før han legger til at han «sa mange ting – som mest omhandlet skiene».

– Hvordan vil du rangere den tabben av dem som gjorde vurderingen av hva slags ski dere skulle bruke?

– Det var en skikkelig stor tabbe. I den første bakken skjønte jeg at alt var tapt. Jeg hadde lyst til å gå tilbake og bytte til ski uten klister.

G1pk4_1-5Gg

STARTEN PÅ NEDTUREN: Her blir Aleksandr Bolsjunov hentet inn av Pål Golberg i Trondheim sist helg. Enda flere norske løpere skulle passere ham senere.

Foto: Ole Martin Wold8BIM@

– Iversen smilte som solen

– Hvordan var det å se Pål Golberg gå forbi der tidlig?

– Det var med stor anger (på grunn av ski-valg). Men de norske var glade for å ta meg igjen.

– Hvordan følte du det?

– De smilte som solen. Spesielt Emil Iversen.

Når NRK spør om han er overrasket over at nettopp 15 kilometer klassisk-spesialist Iversen var vraket til lørdagens distanse i Lahti, blir Bolsjunov med ett fleipete og gliser:

– Jeg er ikke overrasket, for jeg har jo sjekket laget. Men jeg tror Iversen er straffet fordi han ikke lot Klæbo gå foran ham over målstreken i Trondheim.

Iversen bekrefter i en SMS til NRK at han smilte da han passerte russeren, men han hevder at han «alltid smiler». Han ønsker ikke å respondere på Bolsjunovs påstand om hvorfor han var vraket til helgens renn.

sdqiv81p0Mo

REV AV SEG VESTEN: Aleksandr Bolsjunov ville bare få av seg startnummeret etter syvendeplassen i Trondheim sist helg.

Foto: Ole Martin Wold8BIM5|

Bolsjunov begynner igjen å fleipe da han får spørsmål om hva som gikk gjennom hodet hans da han både kastet skiene i reklameskiltene og rev av seg startnummervesten etter målgang i Trondheim.

– Men var det den største skuffelsen i karrieren?

– Det er den største skuffelsen fordi det ikke stod og falt på meg selv ... sier Bolsjunov.

PS: Bak Hans Christer Holund ble Sjur Røthe beste nordmann på en femteplass. Simen Hegstad Krüger, Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo fulgte på plassene bak Røthe igjen, mens Didrik Tønseth skuffet med en 33. plass i Lahti-løypene.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal