Bolsjunov fortsatt på prøve

Prøvetiden Aleksandr Bolsjunov ble ilagt etter taklingen av Joni Mäki i Lahti i januar er fortsatt gjeldende og vil gjelde godt ut i neste sesong.

Den russiske skipresidenten Jelena Välbe opplyste før VM at prøvetiden strakte seg over fem renn. Det riktige er derimot at den gjelder i fem såkalte «events». VM var ett event, mens hver av de forskjellige verdenscuphelgene i løpet av en sesong også regnes som hvert sitt event. Det bekrefter rennsjef i FIS Pierre Mignerey til NTB.

Prøvetiden vil derfor også gjelde for verdenscuphelgene i Ruka, Lillehammer og Davos neste sesong.

Straffen vil bli utløst ved obstruksjoner og usportslig oppførsel, og den eventuelle straffen vil gjelde for to verdenscuphelger og ikke to renn.

VM på ski 2021 i Oberstdorf
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Landslagstrener Iversen testet negativt

  Landslagstrener for kvinnelandslaget i langrenn, Ole Morten Iversen, har testet negativt også på PCR-testen. Han har også testet negativt på hurtigtestene. Det skriver Dagbladet.

  Dermed kan han trolig reise til OL i Beijing som planlagt 27. januar.

  Mandag ble det kjent at sprintlandslandslagtrener Arild Monsen hadde testet positivt ved ankomst til Gardermoen etter at han og Iversen hadde reist hjem fra Italia sammen.

  Langrennssjef Espen Bjervig fortalte da at det er løpere som vil bli definert som nærkontakter etter Monsens positive test.

  HGvbpyrRMhI
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Nadal slet seg til semifinale

  Rafael Nadal brukte fem sett og over fire timer på å slå Denis Shapovalov tirsdag, og tok seg med det videre til semifinalen i Australian Open.

  Oppgjøret var over etter fire timer og åtte minutter, og Nadal vant til slutt 3-2 i sett. Dermed fortsetter jakten på den 21. Grand Slam-tittelen.

  I kvinnenes kvartfinaler ble fjerdeseedede Barbora Krejcikova slått ut av Madison Keys. French Open-vinner Krejcíková tapte i strake sett med 3-6, 2-6.

  Australian Open. Rafael Nadal.
  Foto: LOREN ELLIOTT / Reuters
 • Australian Open snur i Peng Shuai-strid

  Australian Open har valgt å omgjøre sitt forbud mot å bære t-skjorter med påskriften «Where is Peng Shuai» under tennisturneringen. Plakater og bannere vil imidlertid fortsatt være forbudt, skriver The Guardian.

  Arrangørene har fått mye kritikk etter at de ba en tilskuer ta av seg en t-skjorte som refererte til den kinesiske tennisspilleren. Beslutningen ble begrunnet med at det ikke er tillatt med bekledning eller bannere som er av politisk art. Tennislegende Martina Navratilova anklaget blant annet Tennis Australia for å «kapitulere» overfor Kina.

  Peng forsvant fra offentligheten i flere uker i november etter at hun beskyldte en tidligere kinesisk toppolitiker for å begå seksuelle overgrep mot henne gjennom flere år. Senere viste hun seg fram igjen, og hun trakk beskyldningene tilbake og sa hun hadde blitt misforstått.

  Kvinnenes internasjonale tennisforbund (WTA) reagerte med å droppe alle planlagte turneringer i Kina og Hongkong i 2022 på grunn av saken.

  Peng er senere observert offentlig, og hun har hatt en videosamtale med IOC (Den internasjonale olympiske komité) 21. november, men det er uklart om hun er trygg og fri.

  Peng Shuai. T-skjorter.
  Foto: PAUL CROCK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal