Boli berget poeng for kriserammet Aalesund

Franck Boli reddet ett poeng for nedrykkstruede Aalesund da han sikret 2-2 i eliteserieoppgjøret mot Sarpsborg.

Trond Fredriksen and Franck Boli

REDNINGSMANN: Franck Boli sørget i det minste for ett poeng til hjemmelaget.

Like etter at Pål Alexander Kirkevold hadde en enorm mulighet til å punktere kampen med sitt andre mål for dagen dukket Boli opp og satte inn 2-2 fra fem meter.

Aalesund tok dermed et viktig poeng i nedrykkskampen etter fredagens resultat, mens Sarpsborg kastet bort en mulighet til å klatre opp på medaljeplass i eliteserien.

Underholdende omgang

Scoringene kom tett i en relativt underholdende 1. omgang, og det var bortelaget som åpnet gildet etter 11 minutter.

Patrick Mortensen banket ballen pent i mål fra 11 meters hold og sørget for en fortjent Sarspsborg-ledelse.

Saken fortsetter under bildet

Sarpsborgs Pål Alexander Kirkevold

UTLIGNET: Sarpsborgs Pål Alexander Kirkevold.

Hjemmelaget slo imidlertid raskt tilbake.

19 år gamle Sondre Brunstad Fet spilte sin første AaFK-kamp fra start og takket for tilliten etter 13 minutter da han headet inn sitt første mål for Aalesund. Fet spilte en god kamp inntil han måtte gå av banen på grunn av skade.

Forsvars-glipp

Men Sarpsborg var rask til å utnytte en feil i AaFK-forsvaret etter 24 minutter.

Pål Alexander Kirkevold kom seg gjennom en ikke helt patent forsvarsrekke og spilte ballen til side for keeper Andreas Lie. Sarpsborg 08-angriperen står nå med seks seriemål denne sesongen.

Aalesund jaktet fortvilet utligning i 2. omgang og fikk etter hvert flere store sjanser.

Etter 83 minutter kom belønningen. Innbytter Franck Boli satte ballen i nettet fra fem meter etter en pasning fra Adam Örn Arnarson.

Aalesund sliter likevel fortsatt på nest siste plass på tabellen. Etter 22 kamper er det kun blitt fem seirer på sunnmørslaget.

Sarpsborg har hatt en helt annen utvikling. Laget har meldt seg på medaljekampen denne sesongen, men tapte to viktige poeng mot AaFK og er på 4.-plass før helgens kamper.

Aalesund - Sarpsborg 08

SLITER: Aalesunds trenerteam har hatt mye motgang.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn