Hopp til innhold

Bokseverdenen latterliggjør Mayweather før historisk kamp

Floyd Mayweather tangerer trolig en legendarisk rekord lørdag, men måten det skjer på, får mange til å rase.

Mayweather

INTENS: Floyd Mayweather er ikke den første til å unngå øyekontakt. Her med lørdagens utfordrer Andre Berto, som må tåle et kraftig underdog-stempel.

Foto: Ethan Miller / Afp

– Ingen tvinges til å se på. Se hvis du vil se. Hvis du ikke vil se, ikke se, sier Mayweather før lørdagens oppgjør mot Andre Berto.

Pacquiao

SKADET: Her tar Manny Pacquiao seg til skulderen på pressekonferansen etter kampen i mai.

Foto: John Locher / Ap

Det vil være en grov underdrivelse å påstå at amerikaneren er kontroversiell. Mayweather, eller «Money», har spilt på sitt image gjennom hele karrieren.

Trolig hans siste kamp

Alle stormene har fått mange til å elske verdensmesteren, men langt flere til å hate ham. Disse frontene nådde på mange måter sitt klimaks da Mayweather møtte den langt mer sympatiske Manny Pacquiao tidligere i år, og fillipineren tapte det som – på forhånd – ble kalt «århundrets boksekamp».

Her ble Mayweather igjen kritisert for sin defensive boksestil. Pacquiao, som selv klagde på en skade i skulderen, ville ha omkamp, men seierherren sa nei.

– At kampen fikk så stor oppmerksomhet, gjorde flere klar over hvordan han (Mayweather) velger sine motstandere, sier NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti.

Og da mange håpet at Mayweather ville gå for en storkamp for å krone karrieren, gikk han i stedet for Andre Berto, som står med tre tap og tre seire på sine seks siste kamper.

– Flaut

Mayweather har lenge blitt beskyldt for å velge overkommelige motstandere, såkalt «cherry picking», i sin jakt på Rocky Marcianos rekord på 49 seire – uten tap. Da Berto-kampen ble kjent, nådde kritikken nye høyder.

– Mayweather kan snakke så mye han vil. Alle vet at denne kampen er en vits, skriver USA Today.

– Det er flaut. Det kan ikke kalles en kamp (...) Jeg har ingen respekt for det der, sier Victor Ortiz, som tapte for Mayweather i 2011.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ortiz

«SMÆKK»: Her gir Floyd Mayweather en kraftig høyre til Victor Ortiz, som ble offer nummer 42 i 2011. Dette er foreløpig den siste kampen Mayweather vant på knockout. Han står til sammen med 26 KO-seire.

Foto: JOHN GURZINSKI / Afp

Tidligere storbokser Érik Morales nøyer seg med å kalle det en kamp «ingen vil se». Og Morlaes kan ha et poeng: Mayweather sliter nemlig med å selge ut setene i Las Vegas, til tross for at prisene er kuttet betraktelig fra Pacquiao-kampen, skriver Telegraph.

Heller ikke pay-per-view-salget er i nærheten av å nå opp til forventningene.

Mener ettermælet svekkes

– Dette betyr ikke noe for Mayweather økonomisk, for å si det mildt, men det betyr noe for hans ettermæle, sier Øfsti.

Eksperten mener det er åpenbart at Mayweather ønsker å pynte på statistikken, og han understreker samtidig at verdensmesteren ikke har en plikt til å sette beltene på spill.

– Men hvis han skal bli legendarisk og ha et ettermæle for historiebøkene, hadde han valgt seg noen andre, sier Øfsti, og trekker frem Amir Khan.

Khan har utfordret Mayweather flere ganger, blant annet i kjølvannet av Pacquiao-seieren, men amerikaneren falt ned på Berto.

– Uansett hvem jeg ville valgt, hadde kritikerne åpnet munnen, sier Mayweather selv, ifølge Sky Sports.

Han står fast på at dette blir hans siste kamp i karrieren. Men ingen blir nok sjokkerte om Mayweather kommer tilbake neste år for å ta rekorden alene.

PS! Flere boksere har hatt bedre record enn 49-0 før de gikk på sitt første tap. Marciano er imidlertid den eneste som ga seg «i tide» og ble stående ubeseiret.

Siste nytt

 • Nossum vil ha ny landslagsjobb

  Landslagstrener Eirik Myhr Nossum har søkt på den nyopprettede stillingen som fagsjef for langrenn i Norges Skiforbund.

  – Det er en spennende stilling. Jeg kan bekrefte at jeg har søkt på den, sier Nossum til NRK, og legger til:

  – Det er ikke fordi jeg mistrives i jobben min eller ønsker meg vekk. Jeg elsker langrenn, jeg elsker det miljøet her. Det er en veldig spennende stilling som blir veldig viktig for langrenn i årene som kommer.

  Jobben som fagsjef ble utlyst for to uker siden. Det er deler av arbeidsoppgavene til langrennssjef Espen Bjervig som nå plasseres i en egen stilling.

  – Det blir en veldig viktig stilling for meg uavhengig om jeg fortsetter der jeg er eller ikke. Det blir den nærmeste sjefen min, sier Nossum.

  Bjervig bekrefter til NRK at det var i overkant av 20 søkere til stillingen. Søknadsfristen på stillingen gikk ut mandag.

  Eirik Myhr Nossum
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Uefa undersøker mulig rasisme mot finsk spiller

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har åpnet sak på mistanke om at Finland-profilen Glen Kamara ble utsatt for rasisme i 2-0-seieren over Montenegro.

  Det kommer fram i en kort uttalelse fra Finlands fotballforbund.

  To røde kort og fem advarsler ble gitt til det montenegrinske hjemmelaget i løpet av mandagens nasjonsligakamp i Podgorica. Underveis i det ampre oppgjøret utvekslet Kamara noen ord med flere av Montenegros spillere før han ble ført unna av lagkamerater og deler av det finske støtteapparatet, melder Yle.

  Finlands Glen Kamara
  Foto: SAVO PRELEVIC / AFP
 • Tromsø-forsvarer ute resten av sesongen

  Niklas Vesterlund (23) har i år vært en viktig brikke for Tromsø i Eliteserien. Et tretthetsbrudd gjør at de resterende kampene ryker.

  Nordlys opplyser at Vesterlund er ferdig for sesongen. Dansken har startet samtlige 23 kamper for Tromsø og scoret to mål.

  – Jeg gikk av rett etter pause mot Viking søndag for en drøy uke siden fordi jeg merket at det ble for mye. Jeg hadde hatt litt vondt i ryggen i en uke før det, men at det var så ille, det trodde jeg ikke, sier Vesterlund til iTromsø.

  Eliteserien i fotball 2022: Tromsø - Kristiansund
  Foto: Marius Simensen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste