Hopp til innhold

Bokseverdenen latterliggjør Mayweather før historisk kamp

Floyd Mayweather tangerer trolig en legendarisk rekord lørdag, men måten det skjer på, får mange til å rase.

Mayweather

INTENS: Floyd Mayweather er ikke den første til å unngå øyekontakt. Her med lørdagens utfordrer Andre Berto, som må tåle et kraftig underdog-stempel.

Foto: Ethan Miller / Afp

– Ingen tvinges til å se på. Se hvis du vil se. Hvis du ikke vil se, ikke se, sier Mayweather før lørdagens oppgjør mot Andre Berto.

Pacquiao

SKADET: Her tar Manny Pacquiao seg til skulderen på pressekonferansen etter kampen i mai.

Foto: John Locher / Ap

Det vil være en grov underdrivelse å påstå at amerikaneren er kontroversiell. Mayweather, eller «Money», har spilt på sitt image gjennom hele karrieren.

Trolig hans siste kamp

Alle stormene har fått mange til å elske verdensmesteren, men langt flere til å hate ham. Disse frontene nådde på mange måter sitt klimaks da Mayweather møtte den langt mer sympatiske Manny Pacquiao tidligere i år, og fillipineren tapte det som – på forhånd – ble kalt «århundrets boksekamp».

Her ble Mayweather igjen kritisert for sin defensive boksestil. Pacquiao, som selv klagde på en skade i skulderen, ville ha omkamp, men seierherren sa nei.

– At kampen fikk så stor oppmerksomhet, gjorde flere klar over hvordan han (Mayweather) velger sine motstandere, sier NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti.

Og da mange håpet at Mayweather ville gå for en storkamp for å krone karrieren, gikk han i stedet for Andre Berto, som står med tre tap og tre seire på sine seks siste kamper.

– Flaut

Mayweather har lenge blitt beskyldt for å velge overkommelige motstandere, såkalt «cherry picking», i sin jakt på Rocky Marcianos rekord på 49 seire – uten tap. Da Berto-kampen ble kjent, nådde kritikken nye høyder.

– Mayweather kan snakke så mye han vil. Alle vet at denne kampen er en vits, skriver USA Today.

– Det er flaut. Det kan ikke kalles en kamp (...) Jeg har ingen respekt for det der, sier Victor Ortiz, som tapte for Mayweather i 2011.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ortiz

«SMÆKK»: Her gir Floyd Mayweather en kraftig høyre til Victor Ortiz, som ble offer nummer 42 i 2011. Dette er foreløpig den siste kampen Mayweather vant på knockout. Han står til sammen med 26 KO-seire.

Foto: JOHN GURZINSKI / Afp

Tidligere storbokser Érik Morales nøyer seg med å kalle det en kamp «ingen vil se». Og Morlaes kan ha et poeng: Mayweather sliter nemlig med å selge ut setene i Las Vegas, til tross for at prisene er kuttet betraktelig fra Pacquiao-kampen, skriver Telegraph.

Heller ikke pay-per-view-salget er i nærheten av å nå opp til forventningene.

Mener ettermælet svekkes

– Dette betyr ikke noe for Mayweather økonomisk, for å si det mildt, men det betyr noe for hans ettermæle, sier Øfsti.

Eksperten mener det er åpenbart at Mayweather ønsker å pynte på statistikken, og han understreker samtidig at verdensmesteren ikke har en plikt til å sette beltene på spill.

– Men hvis han skal bli legendarisk og ha et ettermæle for historiebøkene, hadde han valgt seg noen andre, sier Øfsti, og trekker frem Amir Khan.

Khan har utfordret Mayweather flere ganger, blant annet i kjølvannet av Pacquiao-seieren, men amerikaneren falt ned på Berto.

– Uansett hvem jeg ville valgt, hadde kritikerne åpnet munnen, sier Mayweather selv, ifølge Sky Sports.

Han står fast på at dette blir hans siste kamp i karrieren. Men ingen blir nok sjokkerte om Mayweather kommer tilbake neste år for å ta rekorden alene.

PS! Flere boksere har hatt bedre record enn 49-0 før de gikk på sitt første tap. Marciano er imidlertid den eneste som ga seg «i tide» og ble stående ubeseiret.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal