Hopp til innhold

Bokseverdenen latterliggjør Mayweather før historisk kamp

Floyd Mayweather tangerer trolig en legendarisk rekord lørdag, men måten det skjer på, får mange til å rase.

Mayweather

INTENS: Floyd Mayweather er ikke den første til å unngå øyekontakt. Her med lørdagens utfordrer Andre Berto, som må tåle et kraftig underdog-stempel.

Foto: Ethan Miller / Afp

– Ingen tvinges til å se på. Se hvis du vil se. Hvis du ikke vil se, ikke se, sier Mayweather før lørdagens oppgjør mot Andre Berto.

Pacquiao

SKADET: Her tar Manny Pacquiao seg til skulderen på pressekonferansen etter kampen i mai.

Foto: John Locher / Ap

Det vil være en grov underdrivelse å påstå at amerikaneren er kontroversiell. Mayweather, eller «Money», har spilt på sitt image gjennom hele karrieren.

Trolig hans siste kamp

Alle stormene har fått mange til å elske verdensmesteren, men langt flere til å hate ham. Disse frontene nådde på mange måter sitt klimaks da Mayweather møtte den langt mer sympatiske Manny Pacquiao tidligere i år, og fillipineren tapte det som – på forhånd – ble kalt «århundrets boksekamp».

Her ble Mayweather igjen kritisert for sin defensive boksestil. Pacquiao, som selv klagde på en skade i skulderen, ville ha omkamp, men seierherren sa nei.

– At kampen fikk så stor oppmerksomhet, gjorde flere klar over hvordan han (Mayweather) velger sine motstandere, sier NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti.

Og da mange håpet at Mayweather ville gå for en storkamp for å krone karrieren, gikk han i stedet for Andre Berto, som står med tre tap og tre seire på sine seks siste kamper.

– Flaut

Mayweather har lenge blitt beskyldt for å velge overkommelige motstandere, såkalt «cherry picking», i sin jakt på Rocky Marcianos rekord på 49 seire – uten tap. Da Berto-kampen ble kjent, nådde kritikken nye høyder.

– Mayweather kan snakke så mye han vil. Alle vet at denne kampen er en vits, skriver USA Today.

– Det er flaut. Det kan ikke kalles en kamp (...) Jeg har ingen respekt for det der, sier Victor Ortiz, som tapte for Mayweather i 2011.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ortiz

«SMÆKK»: Her gir Floyd Mayweather en kraftig høyre til Victor Ortiz, som ble offer nummer 42 i 2011. Dette er foreløpig den siste kampen Mayweather vant på knockout. Han står til sammen med 26 KO-seire.

Foto: JOHN GURZINSKI / Afp

Tidligere storbokser Érik Morales nøyer seg med å kalle det en kamp «ingen vil se». Og Morlaes kan ha et poeng: Mayweather sliter nemlig med å selge ut setene i Las Vegas, til tross for at prisene er kuttet betraktelig fra Pacquiao-kampen, skriver Telegraph.

Heller ikke pay-per-view-salget er i nærheten av å nå opp til forventningene.

Mener ettermælet svekkes

– Dette betyr ikke noe for Mayweather økonomisk, for å si det mildt, men det betyr noe for hans ettermæle, sier Øfsti.

Eksperten mener det er åpenbart at Mayweather ønsker å pynte på statistikken, og han understreker samtidig at verdensmesteren ikke har en plikt til å sette beltene på spill.

– Men hvis han skal bli legendarisk og ha et ettermæle for historiebøkene, hadde han valgt seg noen andre, sier Øfsti, og trekker frem Amir Khan.

Khan har utfordret Mayweather flere ganger, blant annet i kjølvannet av Pacquiao-seieren, men amerikaneren falt ned på Berto.

– Uansett hvem jeg ville valgt, hadde kritikerne åpnet munnen, sier Mayweather selv, ifølge Sky Sports.

Han står fast på at dette blir hans siste kamp i karrieren. Men ingen blir nok sjokkerte om Mayweather kommer tilbake neste år for å ta rekorden alene.

PS! Flere boksere har hatt bedre record enn 49-0 før de gikk på sitt første tap. Marciano er imidlertid den eneste som ga seg «i tide» og ble stående ubeseiret.

Siste nytt

 • Haug scoret for Roma tross tap

  Sophie Romàn Haug scoret for Roma da Wolfsburg viste muskler og vant 4-2 i gruppespillet i mesterligaen torsdag kveld.

  Ewa Pajor sendte Wolfsburg i ledelsen etter 24 minutter, før Sveindís Jane Jónsdóttir scoret vertenes andre mål i det 40. spilleminutt.

  Andressa Alves utlignet for Roma to minutter senere, men det hjalp lite da Lena Lattwein og Pajor scoret Wolfsburgs tredje og fjerde mål i andre omgang.

  Mens Emilie Haavi startet kampen for Roma, ble Haug og Mina Bergersen henvist til gjestenes benk.

  Haug ble byttet inn etter 63 minutter og satte inn reduseringen 13 minutter senere.

  Wolfsburg topper gruppe B med ti poeng etter fire kampen. Roma følger på 2.-plass, tre poeng bak.

  Privatlandskamp fotball kvinner 2022: Norge - Brasil (1-4)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Forventer at Hamilton forlenger

  Mercedes mektige sjef Toto Wolff er klar på at superstjernen Lewis Hamilton kommer til å forlenge med Formel 1-laget til tross for en seiersløs sesong.

  – Han (Hamilton) har ingen gode grunner til å forlate Mercedes etter neste sesong, eller å sette strek for karrieren, sier Wolff i Formel 1-podkasten «Beyond the Grid», ifølge britiske Daily Mail.

  Mercedes-sjefen innrømmer samtidig at 37-åringens kontrakt, som går ut etter neste sesong, vil være «ett av temaene» laget vil se nærmere på i vinterpausen.

  – Det er ikke satt noen frist for å lande en ny kontrakt. Lewis er en del av teamet, og teamet er en del av Lewis, fortsatte Wollf. (NTB)

  F1 US Grand Prix Auto Racing
  Foto: Charlie Neibergall / AP
 • Sagosens Kiel med sterk seier i mesterligaen

  Kiel var det klart beste laget da franske Nantes ble slått 37-33 i mesterligaen i håndball for menn torsdag.

  Sander Sagosen scoret kampens første mål, og viste tidlig at han er på god vei tilbake i storform før VM i Sverige og Polen i januar.

  Nordmannen var 27. november tilbake på håndballbanen etter å ha vært ute med et stygt ankelbrudd siden juni. (NTB)

  Champions League håndball Elverum - THW Kiel
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste