NRK Meny
Normal

Bokseverdenen latterliggjør Mayweather før historisk kamp

Floyd Mayweather tangerer trolig en legendarisk rekord lørdag, men måten det skjer på, får mange til å rase.

Mayweather

INTENS: Floyd Mayweather er ikke den første til å unngå øyekontakt. Her med lørdagens utfordrer Andre Berto, som må tåle et kraftig underdog-stempel.

Foto: Ethan Miller / Afp

– Ingen tvinges til å se på. Se hvis du vil se. Hvis du ikke vil se, ikke se, sier Mayweather før lørdagens oppgjør mot Andre Berto.

Pacquiao

SKADET: Her tar Manny Pacquiao seg til skulderen på pressekonferansen etter kampen i mai.

Foto: John Locher / Ap

Det vil være en grov underdrivelse å påstå at amerikaneren er kontroversiell. Mayweather, eller «Money», har spilt på sitt image gjennom hele karrieren.

Trolig hans siste kamp

Alle stormene har fått mange til å elske verdensmesteren, men langt flere til å hate ham. Disse frontene nådde på mange måter sitt klimaks da Mayweather møtte den langt mer sympatiske Manny Pacquiao tidligere i år, og fillipineren tapte det som – på forhånd – ble kalt «århundrets boksekamp».

Her ble Mayweather igjen kritisert for sin defensive boksestil. Pacquiao, som selv klagde på en skade i skulderen, ville ha omkamp, men seierherren sa nei.

– At kampen fikk så stor oppmerksomhet, gjorde flere klar over hvordan han (Mayweather) velger sine motstandere, sier NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti.

Og da mange håpet at Mayweather ville gå for en storkamp for å krone karrieren, gikk han i stedet for Andre Berto, som står med tre tap og tre seire på sine seks siste kamper.

– Flaut

Mayweather har lenge blitt beskyldt for å velge overkommelige motstandere, såkalt «cherry picking», i sin jakt på Rocky Marcianos rekord på 49 seire – uten tap. Da Berto-kampen ble kjent, nådde kritikken nye høyder.

– Mayweather kan snakke så mye han vil. Alle vet at denne kampen er en vits, skriver USA Today.

– Det er flaut. Det kan ikke kalles en kamp (...) Jeg har ingen respekt for det der, sier Victor Ortiz, som tapte for Mayweather i 2011.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ortiz

«SMÆKK»: Her gir Floyd Mayweather en kraftig høyre til Victor Ortiz, som ble offer nummer 42 i 2011. Dette er foreløpig den siste kampen Mayweather vant på knockout. Han står til sammen med 26 KO-seire.

Foto: JOHN GURZINSKI / Afp

Tidligere storbokser Érik Morales nøyer seg med å kalle det en kamp «ingen vil se». Og Morlaes kan ha et poeng: Mayweather sliter nemlig med å selge ut setene i Las Vegas, til tross for at prisene er kuttet betraktelig fra Pacquiao-kampen, skriver Telegraph.

Heller ikke pay-per-view-salget er i nærheten av å nå opp til forventningene.

Mener ettermælet svekkes

– Dette betyr ikke noe for Mayweather økonomisk, for å si det mildt, men det betyr noe for hans ettermæle, sier Øfsti.

Eksperten mener det er åpenbart at Mayweather ønsker å pynte på statistikken, og han understreker samtidig at verdensmesteren ikke har en plikt til å sette beltene på spill.

– Men hvis han skal bli legendarisk og ha et ettermæle for historiebøkene, hadde han valgt seg noen andre, sier Øfsti, og trekker frem Amir Khan.

Khan har utfordret Mayweather flere ganger, blant annet i kjølvannet av Pacquiao-seieren, men amerikaneren falt ned på Berto.

– Uansett hvem jeg ville valgt, hadde kritikerne åpnet munnen, sier Mayweather selv, ifølge Sky Sports.

Han står fast på at dette blir hans siste kamp i karrieren. Men ingen blir nok sjokkerte om Mayweather kommer tilbake neste år for å ta rekorden alene.

PS! Flere boksere har hatt bedre record enn 49-0 før de gikk på sitt første tap. Marciano er imidlertid den eneste som ga seg «i tide» og ble stående ubeseiret.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal