Boklöv gjør comeback

Hopplegenden Jan Boklöv er tilbake. Nå skal han hjelpe svenskene til nye høyder.

Jan Boklöv i Holmenkollen
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

- Jeg har erfaring. Jeg kan gi en trygghet. Jeg vet hva man kan forbedre, sier Jan Boklöv til NRK.

Den svenske hopplegenden møtte det svenske teamet for første gang i går og skal i første omgang bli kjent med teamet. Og Boklöv vet at svenskene også kan.

- Det går ikke å si at det ikke går til meg. For jeg vet at det går.

- Man må akseptere å bli en taper. Jeg ble en taper og dermed kunne jeg vokse og bli en vinner. Det her kan jeg utvikle videre til andre, sier Boklöv.

- Jeg har ikke problemer med å overføre følelser, gleder og stabilitet i en gruppe.

Boklöv er mest kjent for å ha innført v-stilen og revolusjonerte med det hoppsporten. Han vant verdenscupen sammenlagt i 1989.

Fornøyd

- Det svenske teamet er veldig fornøyd med å ha han med, sier hovedtrener Wolfgang Hartmann til NRK.

De svenske hopperne sier til NRK at de er glade for å ha han med og mener erfaringen hans kan hjelpe de fremover.

- Vi må se hvilke oppgaver jeg skal få fremover, sier Boklöv.

- I april vil vi se hva jeg kan bidra med spesifikt.

Teammanager?

- Vi har et stort møte med den olympiske komiteen i Sverige i april og da skal vi se nærmere på hva han kan bidra med. Mulig at han blir teammanager for Sverige, sier Hartmann.

Se portrettet av Jan Boklöv under pausen i hoppukas første renn kl 1630.

Siste nytt

 • Åpner for Johaug i sommer-OL

  Lørdag skal Therese Johaug i samløp med Karoline Bjerkeli Grøvdal forsøke seg på OL-kravet på 10.000 meter i et stevne på Bislett. Ifølge manager Jørn Ernst har Johaug ikke tatt stilling til om hun faktisk er interessert i å delta i Tokyo.

  Sportssjefen i friidrettforbundet, Erlend Slokvik, er imidlertid klar på at Johaug er ønsket i troppen om hun skulle klare kravet.

  – Vi kommer til å innstille alle som har tatt OL-kravet så lenge de er interessert i å satse mot Tokyo. Så er det opp til Olympiatoppen å vurderer hvem som får bli med. Men signalene er at at de vil ta ut alle som har klart kravet, ettersom kravene i friidrett nå er veldig høye, sier Slokvik til NRK.

  Grøvdal er allerede kvalifisert til OL på 3000 meter hinder og 5000 meter, og skal normalt ikke ha problemer med kravet på 31.25. Johaug må imidlertid forbedre sin personlige rekord med nesten 16 sekunder.

  Lørdagens løp sendes for øvrig på NRK1 fra kl. 12.50.

  icKMpmkgBlg
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Karrierens første pole for Hauger

  Dennis Hauger kjørte fortest av samtlige i Formel-3-kvalifiseringen i Spania fredag. Nordmannen var seks tusendeler raskere enn australieren Jack Doohan.

  Dermed starter Hauger fra første startposisjon i søndagens løp i Barcelona, samtidig som han starter som nummer tolv i lørdagens løp hvor resultatlisten fra stokkes om.

  18-åringen som er signert til Red Bull sitt akademi, gikk før årets sesong over til racinglaget Prema, som har vært blant de beste lagene i Formel-3 de siste sesongene. Og laget var fornøyd etter kvalifiseringen.

  – Velkommen til Prema min venn, velkommen til Prema, lød beskjeden på radioen etter at Hauger hadde sikret seg dagens beste tid.

  Norges beste bilsportutøvere
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Viking anker Berntsen-dommen

  Viking FK anker boten på 20.000 kroner klubben ble ilagt for håndteringen av saken som endte med at tidligere trener Bjarne Berntsen gikk av.

  – Dommen tar utgangspunkt i en situasjonsbeskrivelse som ikke stemmer med vår oppfatning. I tillegg mener vi at regelverket ikke er tydelig nok på hvilke handlinger som kan føre til sanksjoner, forklarer Viking FK-leder Rune Bertelsen til Aftenbladet.

  Det er to uker siden Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) ila Viking boten.

  Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal