NRK Meny
Normal

Bøkko suveren - Ervik lettet

Håvard Bøkko fortsetter der han slapp i fjor og er suverent Norges beste langdistanseløper.

Håvard Bøkko var best igjen
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Han leverte en sterke 5000 i sesongåpningen enn i fjor – 6.24.24. Det var som om Bøkko var programmert på rundetida 30.6 , og det var langt fra gode forhold i Vikingskipet på Hamar
fredag kveld.

Om vi ikke visste det fra tidligere så bekreftet Bøkko at han er vårt sikreste ”skøyte-kort” i OL .

- Jeg synes 22-åringen fra Hol virker sterkere enn tidligere og første møte med verdenseliten iBerlin om 14 dager blir veldig spennende. Bøkko er som vanlig rolig, avbalansert og urokkelig. Han er på alle måter en ”juvel” for norsk skøytesport.

Eskil Ervik var lettet etter sin 5000m med 6.38.16. Det holdt til 4.plass og uten diskusjon er han klar forverdenscuplaget. Som Bøkko gikk han et svært jevnt løp og virket solid.

Det skal nok mye til at han kommer tilbake til gamle høyder som 5000-løper. Men det trengs heller ikke for å løse primær-oppgaven – lagtempo i OL.

Siste nytt

 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP
 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker. Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal