NRK Meny
Normal

Bøkko klinte til med superløp i VM

HEERENVEEN/OSLO (NRK.no): Håvard Bøkko (27) fikk en god start på allround-VM på skøyter med delt andreplass på 500 meter. Han er nummer tre i sammendraget etter lørdagens distanser.

Håvard Bøkko endte på en delt andreplass på 500-meteren i Heerenveen, og har dermed fått en kjempestart på Allround-VM. Nordmannen deler andreplassen med nederlandske Koen Verweij. Polske Konrad Niedzwiedzki vinner med tiden 35.91.

SE VIDEO: Håvard Bøkko klinte til på lørdagens 500 meter: Han kom på en delt andreplass.

– Dette var bra! Jeg er fornøyd, sa Håvard Bøkko til NRK.no etter 500-meteren.

Nordmannen fikk virkelig fart på skøytene og gikk på 35,95 sekunder på den første distansen i Thialf. Han delte andreplassen med det nederlandske gullhåpet Koen Verweij.

Bøkko jublet behersket etter superløpet og fikk en fortjent «high-five» av landslagssjef Jarle Pedersen.

I kommentatorboksen var det imidlertid ikke snakk om å juble behersket.

– Har du sett?! Snakk om å ta seg sammen når det er mesterskap. Oi, oi, oi, ropte NRKs skøytekommentator Eirik Koren da Bøkko gikk i mål.

– En strøken 500 meter, konkluderte NRKs skøyteekspert Even Wetten.

Frykter nederlandsk konkurrent

Bøkko og Verweij var bare 4/100 sekund bak polske Konrad Niedzwiedzki, som vant.

27-åringen fikk dermed en strålende start på VM-helgen i Nederland. Søndag venter nordmannens favorittdistanse – 1500 meter.

Noen timer etter superløpet var det klart for 5000 meter i Heerenveen. Der fikk Bøkko det langt tøffere: Han ble nummer seks med tiden 6.26,14 – 8.36 sekunder bak vinneren Jan Blokhuijsen.

Det betyr at nordmannen er nummer tre i sammendraget. Nederlandske Koen Verweij leder, mens landsmannen Jan Blokhuijsen er nummer to. Bøkko er 1.94 sekunder bak Verweij og er for alvor med i medaljekampen.

– Verweij er skummel. Han er god på 5- og 10.000-meter. Han er rett og slett god på resten av distansene, så han blir farlig, sa 27-åringen.

Njåtun brøt

Even Wetten liker det han har sett av Norges beste skøyteløper til nå i allround-VM.

– Det er svært gledelig det som skjer i dag. Bøkko leverer en strålende 500-meter og er med i medaljekampen, oppsummerer Wetten.

Sverre Lunde Pedersen ble nummer fire på 5000 og er nummer fem i sammendraget. Fredrik van der Horst ligger på 17. plass etter dag én.

De norske jentene hadde ingen god dag i Heerenveen. Camilla-Hallås Farestveit ligger sist i sammendraget, mens Ida Njåtun måtte bryte mesterskapet på grunn av sykdom.

Håvard Bøkko ligger på tredjeplass i allround-VM-sammendraget etter lørdagens distanser. Han ble nummer to på 500-meteren og nummer seks på 5000. Nederlandske Koen Verweij leder sammendraget foran Jan Blokhuijsen og Bøkko. Blokhuijsen vant 5000-meteren lørdag ettermiddag.

SE VIDEO: Håvard Bøkko ble nummer seks på 5000-meteren.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich