NRK Meny
Normal

Bøkko kan slå Kramer

Aldri har jeg sett Håvard Bøkko så aggressiv som på 5000 i verdenscupen i Heerenveen. Det er bare et tidsspørsmål førhan slår Kramer på distansen.

Håvard Bøkko
Foto: Markus Schreiber / Scanpix/AP

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Etter at verdenseliten har gjort unna to 1500/5000 i verdenscupener jeg mer og mer overbevist om at Håvard Bøkko er verdens beste allrounder.

Det som glapp i dette fabelaktige forsøket på å slå Kramervar en svak runde på 30.6 ved passering 4200m. Der svarte Kramer med 29.9. Hadde Håvard hatt 30.1 på den runden hadde det kanskje blitt for tøft for Kramer.

Om han ikke lyktes nå, så gjør han det kanskje neste gang. Det er ikke lett for Kramer nå med en umulig nordmann og en ditto nederlender – Bob de Jong som vil slå han. Respekten for Kramer er borte.

Håvard går mange løp, blir sterkere og sterkere både fysisk og psykisk. Alle elskere av skøytesporten kan glede seg til EM allround i Vikingskipet og OL i Vancouver.

Siste nytt

 • Schlierenzauer-hoppet teller ikke

  Gregor Schlierenzauer greide 253,5 meter under hoppkvalifiseringen i Planica, men uten et vellykket nedslag ble ikke tangeringen av verdensrekorden offisiell. Det bekrefter Det internasjonale skiforbundet, ifølge NTB.

  Gregor Schlierenzauer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Fourcade vant verdenscupen

  Martin Fourcade tok sammenlagtseieren i verdenscupen, med ti treff og et godt skiløp i Tjumen. Johannes Thingnes Bø hadde en helsvart dag på jobb og måtte se både sammenlagtseieren og sprintcupen ryke. Han ble imidlertid beste norske på en 14. plass.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen. Jaktstart menn.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Giggs opna med storsiger

  Ryan Giggs opna sin karriere som landslagssjef for Wales med 6-0 i bortekampen mot Kina i dag. Gareth Bale scora tre av Wales' mål, hans første hattrick på landslaget. Han er oppe i 29 landslagsmål, eitt meir enn legenden Ian Rush. Sigeren er Wales' største på 22 år, og Kina-manger Marcello Lippis største landslagstap nokosinne.

  Ryan Giggs
  Foto: - / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par