Hopp til innhold

Bøkko får hjelp av verdensmesterkjæresten: – Kommer til å gå styggfort

HAMAR/OSLO (NRK): Hege Bøkko og Håvard Lorentzen er skøyteverdens nye superpar. Nå håper de at det også kan gjøre dem enda bedre på isen.

Håvard Lorentzen og Hege Bøkko

LYTTER: Hege Bøkko lytter til kjærestens tekniske tips.

Foto: Harald Christian Eiken / NRK

– Det er klart vi kan hjelpe hverandre til å bli bedre. Med den fysikken hun har, så tror jeg at hvis hun får gjort litt endringer på teknikken, så kommer det til å gå styggfort, sier Lorentzen (26) til NRK om Bøkko.

Det er nettopp på teknikken det skorter for Bøkko (27), også ifølge henne selv. Hun mener at fysikken hennes tilsier at hun burde gå enda litt fortere på isen.

Men med en kjæreste som rasket med seg både OL-og VM-gull i fjorårets sesong, er hjelpen nær.

– Teknisk har jeg ekstremt mye å lære fra han, og han er veldig villig til å lære meg det. Han følger mye med på treningen min, og kommer med tilbakemeldinger, forteller Bøkko.

– Fint å være to

Når NRK møter paret legges de siste forberedelsene til årets sesongstart. I høst har de trent godt sammen.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Medaljeseremoni.

GULL: I OL ble det både gull og sølv på Lorentzen

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er barmarksting vi kan hjelpe hverandre med. Når det kommer til sykling, og å gå på isen, så blir det enten litt lett for meg eller litt tungt for henne. Men når det kommer til barmark og teknikk på isen, så kan vi hjelpe hverandre, forteller Lorentzen.

– Det er tungt å fullføre tunge barmarksøkter alene. Spesielt i hjemmeperioder, når man skal gjøre det alene. Mange skøyteøvelser er man nødt til å være to på, for man holder hverandre i stikk, eller øvelser hvor man trenger en som hjelper. Da er det fint å være to, sier Bøkko.

– Jeg føler ikke at jeg kan bidra like mye

Men Bøkko innrømmer at det er vanskelig å gi tips tilbake til kjæresten, med den merittlista han har.

World cup skøyter i Stavanger.

SLITER TEKNISK: Hege Bøkko

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Jeg føler ikke at jeg kan bidra like mye tilbake. Det er vanskelig å gi tilbakemeldinger til en som går veldig bra teknisk, og som går mye bedre enn deg. Men jeg prøver å se litt, og heller være der som en støtte.

De siste sesongen har Lorentzen befestet sin plass helt i den ytterste verdenseliten. Bøkko har ikke vanskelig for å se hvordan han har klart det.

– Han er veldig nøye i alt han gjør. Han er flink med kosthold, han er flink med søvn, han har orden på utstyr. Han har på en måte orden på livet, forteller Bøkko før kjæresten byter ut i latter.

– Jeg har orden på utstyret, gliser Lorentzen.

– Nei, det er ikke lov å si! ler Bøkko

– Men jeg ser jo at det ikke er en tilfeldighet at han er god. Han er ekstremt dedikert, slår Bøkko fast.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal