NRK Meny
Normal

Karl Erik Bøhns kreft er uhelbredelig

– Det er dessverre sånn det er. Jeg håper på noen gode dager i alle fall, sier Bøhn om den triste beskjeden.

Karl Erik Bøhn

Karl Erik Bøhn fikk mandag beskjed om at han lider av uhelbredelig kreft.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

De siste elleve månedene har håndballtrener Karl Erik Bøhn (48) kjempet i det lengste mot kreftsykdommen.

Mandag fikk han beskjeden han minst ønsket seg: Kreften er uhelbredelig.

– Det er dessverre sånn det er. Du kan snakke om vinnerskaller, men det teller ikke i denne kampen. Jeg er heldig som overlevde cellegiftbehandling i respirator, det er det ikke alle som gjør, sier Bøhn til VG Nett.

48-åringen har gitt sine nærmeste den tunge beskjeden.

– Jeg håper på noen gode dager i alle fall. Det blir å kjøre dette livet så godt som mulig. Jeg vet ikke om det handler om uker eller måneder. Det sa ikke legene noen ting om, sier Bøhn.

Blodkreft

Bøhn

Karl Erik Bøhn har gjort stor suksess som håndballtrener for Larvik og Ungarn.

Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX / NTB scanpix

Han fikk diagnosen myelogen leukemi (blodkreft) i februar i år, og ble behandlet med cellegift. Bøhn lå tre uker i kunstig koma, før han ble koblet delvis fra respiratoren i april.

I juli måtte håndballtreneren gjennom nye cellegiftkurer, og i august fikk han transplantert beinmarg fra søsteren Vigdis.

I oktober var Bøhn svært syk, men kjempet seg tilbake og ble utskrevet fra Rikshospitalet i november etter å ha fått beskjed om at han var kreftfri.

Tidligere denne uken fikk Bøhn beskjed om at sykdommen er tilbake.

Suksesstrener

Bøhn er sykemeldt fra jobben som ungarsk landslagstrener. Han ledet nasjonen til EM-bronse i fjor etter å ha tapt for storfavoritt Norge i semifinalen.

Den tidligere storspilleren, som noterte seg for 126 kamper for Norges herrelandslag mellom, hadde stor suksess i jobben som Larvik-trener.

I løpet av årene 2005-2011 ledet han Larvik til seier i cupvinnercupen (07/08) og til semifinalen i mesterligaen (09/10). I tillegg vant Larvik eliteseriegull i samtlige sesonger under Bøhns ledelse.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal