Karl Erik Bøhns kreft er uhelbredelig

– Det er dessverre sånn det er. Jeg håper på noen gode dager i alle fall, sier Bøhn om den triste beskjeden.

Karl Erik Bøhn

Karl Erik Bøhn fikk mandag beskjed om at han lider av uhelbredelig kreft.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

De siste elleve månedene har håndballtrener Karl Erik Bøhn (48) kjempet i det lengste mot kreftsykdommen.

Mandag fikk han beskjeden han minst ønsket seg: Kreften er uhelbredelig.

– Det er dessverre sånn det er. Du kan snakke om vinnerskaller, men det teller ikke i denne kampen. Jeg er heldig som overlevde cellegiftbehandling i respirator, det er det ikke alle som gjør, sier Bøhn til VG Nett.

48-åringen har gitt sine nærmeste den tunge beskjeden.

– Jeg håper på noen gode dager i alle fall. Det blir å kjøre dette livet så godt som mulig. Jeg vet ikke om det handler om uker eller måneder. Det sa ikke legene noen ting om, sier Bøhn.

Blodkreft

Bøhn

Karl Erik Bøhn har gjort stor suksess som håndballtrener for Larvik og Ungarn.

Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX / NTB scanpix

Han fikk diagnosen myelogen leukemi (blodkreft) i februar i år, og ble behandlet med cellegift. Bøhn lå tre uker i kunstig koma, før han ble koblet delvis fra respiratoren i april.

I juli måtte håndballtreneren gjennom nye cellegiftkurer, og i august fikk han transplantert beinmarg fra søsteren Vigdis.

I oktober var Bøhn svært syk, men kjempet seg tilbake og ble utskrevet fra Rikshospitalet i november etter å ha fått beskjed om at han var kreftfri.

Tidligere denne uken fikk Bøhn beskjed om at sykdommen er tilbake.

Suksesstrener

Bøhn er sykemeldt fra jobben som ungarsk landslagstrener. Han ledet nasjonen til EM-bronse i fjor etter å ha tapt for storfavoritt Norge i semifinalen.

Den tidligere storspilleren, som noterte seg for 126 kamper for Norges herrelandslag mellom, hadde stor suksess i jobben som Larvik-trener.

I løpet av årene 2005-2011 ledet han Larvik til seier i cupvinnercupen (07/08) og til semifinalen i mesterligaen (09/10). I tillegg vant Larvik eliteseriegull i samtlige sesonger under Bøhns ledelse.

Siste nytt

 • Lundby sikra seg ny siger

  Maren Lundby held fram sigersekka og sikra seg den åttande sigeren i tyske Oberstdorf. Katharina Althaus hoppa lengst i fianleomgangen, men fekk trekk for vindforholda. – Det var utruleg atmosfære her og ein ny flott dag, oppsumerar Lundby. Silje Opseth tok ein 7.-plass, medan Anna Odine Strøm kom på tiande.

  Maren Lundby
  Foto: Jure Makovec / AFP
 • Hjemmefavoritten vant med stavbrekk

  Federico Pellegrino brakk staven halvveis ut i sprintfinalen i italienske Cogne, men selv med to ulike staver klarte spurtkanonen å dra fra Lucas Chanavat og Francesco De Fabiani på oppløpet. Norske Sondre Turvoll Fossli ble nummer fem.

  pellegrino
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Stenseth med karrierebeste

  Ane Appelkvist Stenseth hadde aldri før gått en sprintfinale i verdenscupen, men i Cogne leverte hun noen svært imponerende heat. På oppløpet i finalen fikk hun et lite feilskjær som gjorde at pallen røk, men 4.-plassen er hennes beste i karrieren.

  Verdenscup i langrenn i Otepää.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal