NRK Meny
Normal

– Dette er litt bedre enn gull

BEOGRAD (NRK.no) Ungarn-trener Karl Erik Bøhn kunne slippe jubelen løs etter en nervepirrende bronsefinale mot Serbia. Nå er han glad det turbulente mesterskapet er ferdigspilt.

Karl Erik Bøhn forteller om de to siste dagene og bronsemedaljen han vant med Ungarn.

VIDEO: Se seiersintervjuet med Karl Erik Bøhn.

Ungarn – Serbia 41-38 e.eo. (33-33)

– Dette er litt bedre enn gull. Det er helt fantastisk, sier Karl Erik Bøhn til NRK like etter at den intense bronsefinalen mot Serbia er ferdigspilt.

 • Se et lengre intervju med Karl Erik Bøhn i videovinduet over!

Den ungarske landslagssjefen har vært gjennom noen turbulente døgn siden nyheten om at han og landslagsspiller Heidi Løke har gått fra hverandre sprakk - en melding han ikke ønsket at norske medier skulle få vite om før mesterskapet var ferdigspilt.

Bruddet mellom Løke og Bøhn skjedde før EM startet, og de to hadde blitt enige om å holde bruddet hemmelig til mesterskapet er over.

Bøhn blir kastet i luften

Her blir Karl Erik Bøhn kastet i været av sine ungarske spillere etter at EM-bronsen var sikret.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Saken toppet seg lørdag kveld, etter at Norge hadde utklasset Ungarn og gått til EM-finale.

I pressesonen etter kampen skjelte Karl Erik Bøhn ut landslagets presseansvarlig Halvor Lea, og mente saken var uprofesjonelt løst av landslagsledelsen.

– Jeg er utrolig skuffet. Det kommer ut en pressemelding uten at jeg får informert mine barn hjemme i Norge. Landslagets presseansvarlig må få voksenopplæring, tordnet han til NRK.

Ble kastet i været etter seier

I kveld kunne han endelig slappe av, etter at hans Ungarn sikret EM-bronse mot vertsnasjon Serbia etter ekstraomganger.

Etter 41-38-seieren ble treneren båret på gullstol av sine ungarske elever, og kastet i luften i gledesrus av Anita Görbitz og co.

Ungarn-sjefen innrømmer at de siste ukene har vært slitsomme.

– Det har vært 30 dager med lite søvn og mye jobb, så jeg har vært sliten. Det toppet seg i går med litt tull og tøys, sier Bøhn.

– Jeg gjorde meg ferdig med saken i går kveld. Jeg sendte noen tekstmeldinger og vi er enig om at saken er død. Nå er det taktiske spillet over, så da går vi hvert til vårt, sier en lettet landslagssjef til NRK.

Les også: Dette er Montenegros beste spiller

(artikkelen fortsetter under bildet)

Heidi Løke og Karl Erik Bøhn

Karl Erik Bøhn og Heidi Løke var samboere i flere år, og var også trener og spiller på ungarske Györ i fjor. Nå har de to gått fra hverandre. Dette bildet er fra 2010.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Måtte ut i ekstraomganger

Bronsefinalen mot Serbia ble en svært jevn affære. De to lagene fulgte hverandre helt til døra, og etter full tid stod det 33-33. Dermed gikk kampen til ekstraomganger.

Der var de ungarske jentene sterkest.

Seier mot vertsnasjon Serbia med et ikke altfor sterkt ungarsk lag lar seg høre i håndball-miljøet.

– Det var ingen aviser som tipset oss i toppsjiktet, så forventningene var ikke så veldig høye. Men vi har et bra lag, det har vi bevist nå, sier Bøhn.

Ingen sure miner

Nå er mesterskapet ferdigspilt for Bøhns vedkommende, og Heidi Løkes eks-samboer kan reise tilbake til Ungarn med hevet hode.

Den tidligere Larvik-treneren regner med å fortsette i Ungarn, i hvert fall ett år til.

Etter det siste døgnets betente uoverenstemmelse med Heidi Løke og det norske støtteapparatet er Bøhn klar på at saken nå er lagt død.

– Heidi Løke er verdens beste håndballspiller og en fantastisk jente, så jeg har ingenting å sutre og klage for. Nå skal jeg jobbe videre med de ungarske jentene, sier Bøhn.

– Skal du feire i kveld?

– Jeg har ikke krefter til noe annet enn å sitte rolig i kveld. Jeg er tom på tanken, smiler Bøhn.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal