– Dette er litt bedre enn gull

BEOGRAD (NRK.no) Ungarn-trener Karl Erik Bøhn kunne slippe jubelen løs etter en nervepirrende bronsefinale mot Serbia. Nå er han glad det turbulente mesterskapet er ferdigspilt.

Karl Erik Bøhn forteller om de to siste dagene og bronsemedaljen han vant med Ungarn.

VIDEO: Se seiersintervjuet med Karl Erik Bøhn.

Ungarn – Serbia 41-38 e.eo. (33-33)

– Dette er litt bedre enn gull. Det er helt fantastisk, sier Karl Erik Bøhn til NRK like etter at den intense bronsefinalen mot Serbia er ferdigspilt.

 • Se et lengre intervju med Karl Erik Bøhn i videovinduet over!

Den ungarske landslagssjefen har vært gjennom noen turbulente døgn siden nyheten om at han og landslagsspiller Heidi Løke har gått fra hverandre sprakk - en melding han ikke ønsket at norske medier skulle få vite om før mesterskapet var ferdigspilt.

Bruddet mellom Løke og Bøhn skjedde før EM startet, og de to hadde blitt enige om å holde bruddet hemmelig til mesterskapet er over.

Bøhn blir kastet i luften

Her blir Karl Erik Bøhn kastet i været av sine ungarske spillere etter at EM-bronsen var sikret.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Saken toppet seg lørdag kveld, etter at Norge hadde utklasset Ungarn og gått til EM-finale.

I pressesonen etter kampen skjelte Karl Erik Bøhn ut landslagets presseansvarlig Halvor Lea, og mente saken var uprofesjonelt løst av landslagsledelsen.

– Jeg er utrolig skuffet. Det kommer ut en pressemelding uten at jeg får informert mine barn hjemme i Norge. Landslagets presseansvarlig må få voksenopplæring, tordnet han til NRK.

Ble kastet i været etter seier

I kveld kunne han endelig slappe av, etter at hans Ungarn sikret EM-bronse mot vertsnasjon Serbia etter ekstraomganger.

Etter 41-38-seieren ble treneren båret på gullstol av sine ungarske elever, og kastet i luften i gledesrus av Anita Görbitz og co.

Ungarn-sjefen innrømmer at de siste ukene har vært slitsomme.

– Det har vært 30 dager med lite søvn og mye jobb, så jeg har vært sliten. Det toppet seg i går med litt tull og tøys, sier Bøhn.

– Jeg gjorde meg ferdig med saken i går kveld. Jeg sendte noen tekstmeldinger og vi er enig om at saken er død. Nå er det taktiske spillet over, så da går vi hvert til vårt, sier en lettet landslagssjef til NRK.

Les også: Dette er Montenegros beste spiller

(artikkelen fortsetter under bildet)

Heidi Løke og Karl Erik Bøhn

Karl Erik Bøhn og Heidi Løke var samboere i flere år, og var også trener og spiller på ungarske Györ i fjor. Nå har de to gått fra hverandre. Dette bildet er fra 2010.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Måtte ut i ekstraomganger

Bronsefinalen mot Serbia ble en svært jevn affære. De to lagene fulgte hverandre helt til døra, og etter full tid stod det 33-33. Dermed gikk kampen til ekstraomganger.

Der var de ungarske jentene sterkest.

Seier mot vertsnasjon Serbia med et ikke altfor sterkt ungarsk lag lar seg høre i håndball-miljøet.

– Det var ingen aviser som tipset oss i toppsjiktet, så forventningene var ikke så veldig høye. Men vi har et bra lag, det har vi bevist nå, sier Bøhn.

Ingen sure miner

Nå er mesterskapet ferdigspilt for Bøhns vedkommende, og Heidi Løkes eks-samboer kan reise tilbake til Ungarn med hevet hode.

Den tidligere Larvik-treneren regner med å fortsette i Ungarn, i hvert fall ett år til.

Etter det siste døgnets betente uoverenstemmelse med Heidi Løke og det norske støtteapparatet er Bøhn klar på at saken nå er lagt død.

– Heidi Løke er verdens beste håndballspiller og en fantastisk jente, så jeg har ingenting å sutre og klage for. Nå skal jeg jobbe videre med de ungarske jentene, sier Bøhn.

– Skal du feire i kveld?

– Jeg har ikke krefter til noe annet enn å sitte rolig i kveld. Jeg er tom på tanken, smiler Bøhn.

Siste nytt

 • Knallsterk 5000 i Oregon

  Med tiden 12.47,20 løp kanadiske Mohammed Ahmed (i front på bildet fra VM-finalen i fjor) den tiende beste 5000-meteren i historien da han vant et stevne i Portland, Oregon, natt til lørdag. Hans gamle personlige rekord var på 12.58,16.

  Sist noen løp så fort på 5000 meter, var under Diamond League-finalen i 2018, der etiopiske Selemon Barega vant på 12.43.02. Verdensrekorden på 12.37,35 tilhører Kenensia Bekele, også han fra Etiopia.

  Henrik Ingebrigtsen hadde årsbeste i verden på 5000 meter da han gjorde 13.19,65 på Bislett 29. juni. Den tiden holder nå til en tiendeplass på årsbestelista. Skal Ingebrigtsen-familien ta tilbake toppen, krever det en solid norsk rekord. Jakob Ingebrigtsens norske rekord er nemlig på 13.02,03.

  fkzaxN9Y9L0
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Fotballegenden Jack Charlton er død

  Den tidligere fotballspilleren, Jack Charlton (85), er død, melder flere engelske medier lørdag.

  Charlton spilte for Leeds hele sin karriere, og står oppført med hele 773 kamper for klubben.

  Forsvareren spilte England da de vant VM i 1966. Han har siden vært trener og manager, blant annet landslagstrener for Irland.

  Charlton døde etter lang tids sykdom, skriver Sky Sports.

  Jack Charlton
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Verdensmester (27) død

  Den nederlanske kortbaneløperen Lara van Ruijven (27) døde på sykehus etter å ha blitt behandlet på et fransk sykehus for en såkalt autoimmun sykdom, melder VG.

  Det var nederlandske Telegraf som først meldte at hun har ligget i koma siden 29. juni. Hun ble sendt til behandling på et fransk sykehus fire dager tidligere etter å ha følt seg syk under en treningsleir i Pyreneene.

  Speedskating Obit Van Ruijven
  Foto: Zsolt Czegledi / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal