Bøhn rammet av blodkreft

Håndballtreneren Karl Erik Bøhn (47) er sykemeldt fra jobben som ungarsk landslagssjef etter å ha fått diagnosen akutt leukemi.

Karl Erik Bøhn

Karl Erik Bøhn er i Oslo for å behandle kreftsykdommen.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Karl Erik Bøhn og Thorir Hergeirsson

Karl Erik Bøhn i kampen mot Norge under håndball-EM.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Den ungarske landslagssjefen er allerede i gang med behandling i Oslo, melder TV2 Sporten.

– Dette er ikke en situasjon jeg ønsket å komme i, men når jeg først er blitt rammet av alvorlig sykdom, er jeg innstilt på å fighte til siste slutt, sier Bøhn til Se og Hør.

Ifølge TV2 er behandlingsmetoden tøff, men i Norge er prognosene gode for at Bøhn kan bli helt frisk igjen. 70-80 prosent av de som rammes, blir friske.

Bøhn ledet det ungarske kvinnelandslaget til EM-bronse i desember. I ettertid har han blitt hyllet for sin innsats med det ungarske laget.

Bøhn har ifølge Se og Hør sykemeldt seg i seks måneder fra jobben.

– Jeg håper jeg rekker VM med jentene i desember, sier Bøhn.

Les også: Bøhn etter EM-bronsen: – Dette er bedre enn gull

Blodkreft i beinmargen

Bøhn har fått diagnosen akutt myelogen leukemi, som er en form for blodkreft hvor umodne blodceller i beinmargen vokser og deler seg uhemmet.

Bøhns sykdom bekreftes også av det ungarske håndballforbundet.

– Det ungarske håndballforbundet vil uttrykke sin fulle støtte til Karl Erik Bøhn. Vi vil også bidra med det vi kan for at han skal bli frisk, heter det i en pressemelding fra den ungarske håndballpresidenten Ivan Vetesi.

– Jeg er sikker på at Karl Erik i løpet av et halvt år er frisk igjen og kan gjenoppta arbeidet med det ungarske kvinnelandslaget, og dersom han får tillatelse til det, vil bidra aktivt til lagets suksess i de kommende månedene, sier Ivan Vetesi.

I Bøhns sykdomsfravær overtar assistenten Beata Siti ansvaret for de ungarske håndballkvinnene.

Karl Erik Bøhn har ikke besvart NRKs henvendelser onsdag kveld.

VIDEO: Se intervju med Karl Erik Bøhn etter EM-bronsen i desember

Karl Erik Bøhn forteller om de to siste dagene og bronsemedaljen han vant med Ungarn.

Siste nytt

 • Manglerud Star slo Storhamar

  Storhamar ledet komfortabelt 2-0 mot Manglerud Star, men rotet bort to poeng i eliteserien i ishockey tirsdag. Manglerud Star vant 3-2 i forlengning og skaffet seg med det to poengs luke til bunnlaget Grüner.

  RtN2ou1hlu8
  Foto: Berit Roald
 • Forlenger avtalen med Kristoffersen

  Utstyrsleverandøren og skiprodusenten Rossignol forlenger sin langvarige samarbeidsavtale med Henrik Kristoffersen frem til Beijing 2022, heter det i en pressemelding.

  Henrik Kristoffersen i Kranjska Gora, Slovenia
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / BORUT ZIVULOVIC
 • Haver-Løseth står over i Sölden

  Alpinist Nina Haver-Løseth velger å ikke stille til start i storslalåm i alpinistenes sesongstart i Sölden til helgen. Sunnmøringen, som var skadet mye av fjorårssesongen, forteller til NRK at hun har brukt mest tid på slalåm i forberedelsene og hun trenger derfor litt bedre tid før hun stiller i storslalåm. – Jeg venter med å stille i storslalåm til Killington (30. november). Det gir meg også mer treningsro til åpningen i Levi, sier hun.

  Den offisielle VM-genseren 2019 fra Dale Norway lanseres
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal