Bøhn har fått kreft igjen

Håndballtrener Karl Erik Bøhn ble nylig erklært kreftfri og skrevet ut fra Rikshospitalet i Oslo, for alltid trodde han. Onsdag fikk han den kjedelige beskjeden. – Det var ikke dette jeg håpet på, men jeg skal aldri gi opp! sier han til NRK.

Karl Erik Bøhn

KREFTSYK: Karl Erik Bøhn er rammet av blodkreft. Nylig ble han erklært kreftfri, men onsdag fikk han beskjed om at kreften er kommet tilbake.

Det var TV 2 som første meldte om denne saken.

Onsdag kveld fikk håndballtrener Karl Erik Bøhn beskjed fra legen på Rikshospitalet om at den siste beinmargsprøven ikke er slik den burde. Han er dermed på nytt rammet av blodkreft etter at han for kort tid siden ble erklært helt kreftfri.

– Jeg har fått en dårlig beskjed og informert de nærmeste. Det blir noen tøffe runder til i sporet og jeg er ikke vinket i tet, sier Bøhn til NRK.no.

– Gir aldri opp

Bøhn fikk beskjed om at han var rammet av kreft i januar i fjor. I sommer fortalte han NRK om den tøffe kampen da han i første runde ble skrevet ut av Rikshospitalet.

Les også: Bøhn: – Valgte ut de som skulle bære kisten min

Les også: Bøhn takker for støtten: – Fantastisk hvordan folk bryr seg

Han er fast bestemt på å kjempe de tøffe rundene.

– Det var ikke dette jeg håpet på, men jeg skal aldri gi opp! Jeg vet ikke så mye foreløpig, men jeg skal inn til Rikshospitalet på lille julaften. Da får jeg forhåpentligvis noen svar og skal legge et løp, sier han.

Bøhn skjønner alvoret i beskjeden han har fått, men tenker ikke på sjansene for at det kommer til å gå den ene eller andre veien.

Les også: Bøhn erklært kreftfri

Les også: Bøhn legges inn igjen på sykehus

– Tøff reise

Karl Erik Bøhn

PÅ SYKEHUS: Dette bildet er fra Bøhn da han var innlagt på Rikshospitalet i februar tidligere i år.

Foto: Henning Jensen/Se og Hør

– Jeg har ikke satt meg inn i oddsene for hvordan dette blir seende ut. Jeg overlater det til spesialistene så får jeg bare gjøre det jeg får beskjed om og det jeg kan. Det blir en tøff reise, men jeg vet at den vil være glemt hvis jeg først kommer meg gjennom den.

Bøhn er for tiden sykmeldt fra jobben som trener for det ungarske kvinnelandslaget. Han har ikke informert forbundet, men saken spredte seg raskt til ungarske medier. Bøhn har en god standing og er en populær trener etter at han sikret de ungarske jentene bronse under EM i Serbia i fjor.

– Det er spillets gang at dette skjer. I denne bransjen (sykdom) er det ingen lover og regler som gjelder. Det er mitt lodd og det er helt greit. Jeg er i trygge hender og har venner, familie, sykepleiere og leger rundt meg. Alt er på plass. Så får jeg bare håpe at de innvendige kameratene responderer positivt, avslutter han.

Karl Erik Bøhn og vennen Andreas Smeby

KOMPISER: Karl Erik Bøhn (t.v.) sammen med sin gode venn Andreas Smeby tidligere denne uken.

Foto: Privat

Siste nytt

 • Kvadruppel bogey øydela for Hovland

  På 17 hol storspela Viktor Hovland i golfturneringa i Florida, og var på veg mot det heilt store. Då hadde han sju under par, inkludert fem strake birdiar, og åtte under par samanlagt etter to dagar. Han låg på sjetteplass.

  Men på det siste holet møtte han veggen. Han brukte åtte slag på par 4-holet, ein kvadruppel bogey. Sju under par blei til tre under for dagen.

  Han var likevel på 15-plass då han var ferdig med runden, men ikkje alle konkurrentane var ferdige.

 • Birkebeinerrennet avlyst også i år

  Også i år er Birkebeinerrennt avlyst på grunn av korona og smittefrykt.

  Arrangørane melder at restriksjonanen gjorde det umogeleg å arrangere det tradisjonsrike rennet frå Rena til Lillehammer. Det skulle ha gått 20. mars.

  – Det er trist å bli tvinga til å avlyse for andre år på rad, seier dagleg leiar Eirik Torbjørnsen.

  Eliteløparane som skulle delteke, får eit erstatningsrenn ved Åre i Sverige.

  Birkebeinerrennet 2016
  Foto: Geir Olsen/BIRKEN
 • VG: To positive koronaprøver i VM

  To mennesker som er akkrediter til VM har testet positivt for koronaviruset og er isolert i Oberstdorf. Det bekrefter mediesjef Miriam Frietsch overfor VG.

  Arrangøren vil ikke svare på om de to positive prøvene gjelder utøvere, ledere eller mediefolk som er på plass i VM-byen.

  Ifølge Frietsch er det gjennomført 9000 prøver siden VM startet. Antallet inkluderer både hurtigtester og ordinære PCR-tester.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal