NRK Meny
Normal

Bøhn har fått kreft igjen

Håndballtrener Karl Erik Bøhn ble nylig erklært kreftfri og skrevet ut fra Rikshospitalet i Oslo, for alltid trodde han. Onsdag fikk han den kjedelige beskjeden. – Det var ikke dette jeg håpet på, men jeg skal aldri gi opp! sier han til NRK.

Karl Erik Bøhn

KREFTSYK: Karl Erik Bøhn er rammet av blodkreft. Nylig ble han erklært kreftfri, men onsdag fikk han beskjed om at kreften er kommet tilbake.

Det var TV 2 som første meldte om denne saken.

Onsdag kveld fikk håndballtrener Karl Erik Bøhn beskjed fra legen på Rikshospitalet om at den siste beinmargsprøven ikke er slik den burde. Han er dermed på nytt rammet av blodkreft etter at han for kort tid siden ble erklært helt kreftfri.

– Jeg har fått en dårlig beskjed og informert de nærmeste. Det blir noen tøffe runder til i sporet og jeg er ikke vinket i tet, sier Bøhn til NRK.no.

– Gir aldri opp

Bøhn fikk beskjed om at han var rammet av kreft i januar i fjor. I sommer fortalte han NRK om den tøffe kampen da han i første runde ble skrevet ut av Rikshospitalet.

Les også: Bøhn: – Valgte ut de som skulle bære kisten min

Les også: Bøhn takker for støtten: – Fantastisk hvordan folk bryr seg

Han er fast bestemt på å kjempe de tøffe rundene.

– Det var ikke dette jeg håpet på, men jeg skal aldri gi opp! Jeg vet ikke så mye foreløpig, men jeg skal inn til Rikshospitalet på lille julaften. Da får jeg forhåpentligvis noen svar og skal legge et løp, sier han.

Bøhn skjønner alvoret i beskjeden han har fått, men tenker ikke på sjansene for at det kommer til å gå den ene eller andre veien.

Les også: Bøhn erklært kreftfri

Les også: Bøhn legges inn igjen på sykehus

– Tøff reise

Karl Erik Bøhn

PÅ SYKEHUS: Dette bildet er fra Bøhn da han var innlagt på Rikshospitalet i februar tidligere i år.

Foto: Henning Jensen/Se og Hør

– Jeg har ikke satt meg inn i oddsene for hvordan dette blir seende ut. Jeg overlater det til spesialistene så får jeg bare gjøre det jeg får beskjed om og det jeg kan. Det blir en tøff reise, men jeg vet at den vil være glemt hvis jeg først kommer meg gjennom den.

Bøhn er for tiden sykmeldt fra jobben som trener for det ungarske kvinnelandslaget. Han har ikke informert forbundet, men saken spredte seg raskt til ungarske medier. Bøhn har en god standing og er en populær trener etter at han sikret de ungarske jentene bronse under EM i Serbia i fjor.

– Det er spillets gang at dette skjer. I denne bransjen (sykdom) er det ingen lover og regler som gjelder. Det er mitt lodd og det er helt greit. Jeg er i trygge hender og har venner, familie, sykepleiere og leger rundt meg. Alt er på plass. Så får jeg bare håpe at de innvendige kameratene responderer positivt, avslutter han.

Karl Erik Bøhn og vennen Andreas Smeby

KOMPISER: Karl Erik Bøhn (t.v.) sammen med sin gode venn Andreas Smeby tidligere denne uken.

Foto: Privat

Siste nytt

 • Tim Cahill gir seg på landslaget

  Veteranen Tim Cahill har valgt å gi seg på det australske landslaget. Det ble kun en halvtimes spill i VM for landets toppscorer gjennom tidene og han velger nå å takke for seg på sin egen twitter-konto. Han blir ender med 107 landskamper og 50 mål.

  Tim Cahill
  Foto: William West / AFP
 • Blind vender hjem

  Manchester United har bekreftet at de har kommet til enighet med den nederlandske Eredivisie-klubben Ajax om en overgang for Daley Blind. 28-åringen returnerer til klubben han spilte for gjennom oppveksten og frem til 2014

  Daley Blind
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Fengsel for Pussy Riot-medlemmer

  Fire medlemmer av aktivistgruppa Pussy Riot er dømt til 15 dagers fengsel etter å ha stormet banen under VM-finalen søndag. De er også utestengt fra å delta på sportsarrangementer i tre år.

  Pussy Riot
  Foto: Odd Andersen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 10. etappe
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag